SPORTURI  »  HANDBAL  »  OLTCHIM-GYOR, AZI, ORA 18:00, ÎN DIRECT DIGISPORT 1, LIVETEXT PE GSP.RO

Meciul meciurilor la handbal, Oltchim-Gyor, 18:00 » Cum arată echipele de start pentru partida din aceasta seară

Otchim şi Gyor au fost de la începutul ediţiei favorite la cîştigarea Ligii
Otchim şi Gyor au fost de la începutul ediţiei favorite la cîştigarea Ligii

Articol de GSP - Publicat sambata, 06 aprilie 2013 00:00 / Actualizat sambata, 06 aprilie 2013 10:11

OLTCHIM

Oltchim a avut întotdeauna un lot numeros, cu rezerve apropiate titularelor. Acum lucrurile s-au schimbat. Vîlcea se bazează doar pe 13 handbaliste, criza punîndu-şi amprenta la campioana României, mai mult ca niciodată.

Paula Ungureanu (33 de ani)
Paula a revenit în poarta Oltchimului după aproape doi ani de pauză, timp în care a devenit şi mămică. În acest sezon a arătat că rămîne unul dintre portarii cei mai valoroşi. Se completează excelent cu iberica Silvia Navarro, spaniola adusă de la Itxako.

Extremă stînga: Iulia Curea (30 de ani)
A avut mari probleme în acest sezon cu accidentările. Durerile la umărul braţului de aruncare, cel drept, nu i-au dat pace. Nu a putut astfel evolua în toate partidele. Acum e sută la sută refăcută şi gata să repete meciul formidabil făcut anul trecut, contra Gyorului, la Rm. Vîlcea. E jucătoarea cu execuţii incredibile, căreia îi place spectacolul.

Extremă dreapta: Iulia Managarova (24 de ani)
Metronomul echipei vîlcene, ucraineanca a făcut un sezon formidabil. Contraatacurile ei sînt letale pentru formaţiile adverse. Managarova a dat satisfacţie şi în momentele în care a fost trimisă să se apere avansat sau să ţină om la om cîte o adversară.

Pivot: Oana Manea (27 de ani)
După plecarea Ionelei Stanca, Oana a rămas singură pe postul de pivot. E una dintre jucătoarele în care poţi să-ţi pui baza, fiind extrem de luptătoare. E un pivot foarte greu de ţinut şi poate crea multe spaţii pentru interi. În meciurile decisive, întotdeauna a avut evoluţii bune.

Centru: Aurelia Brădeanu (33 de ani)
Antrenorul Jakob Vestergaard a pus-o să evolueze pe postul pe care Mika îl juca la junioare şi în primii ani ai carierei. Brădeanu a jucat apoi, la Gyor, ca inter dreapta, iar la Vîlcea inter stînga. În centru, a dat însă mai multă satisfacţie, fiind una dintre handbalistele cele mai constante în acest sezon. De asemenea, e jucătoarea în jurul căreia se construieşte apărarea vîlceană.

Inter stînga: Alexandrina Barbosa (26 de ani)
Portugheza e una dintre cele mai neconvenţionale jucătoare. Excelează prin tehnică şi viteză, dar de multe ori e neînţeleasă în joc de coechipiere. Are o detentă impresionantă, la cei 1,75 metri ai săi putînd să arunce peste apărătoarele mult mai înalte decît ea. Într-o zi bună, poate cîştiga singură un meci.

Inter dreapta: Katarina Bulatovici (28 de ani)
Cea mai bună jucătoare din lume, a fost golgeterul Jocurilor Olimpice de la Londra 2012, dar şi al Campionatului European de anul trecut. Muntenegreanca e "tunarul" care a lipsit dintotdeauna Oltchimului. Aruncările sale sînt imposibil de reţinut de portarii adverşi, fiind extrem de precise, dar şi de puternice. Cu siguranţă, Gyorul se va apăra om la om la Bulatovici, pentru a încerca să o scoată din joc. E jucătoarea cu cel mai mare contract de la Oltchim

Rezerve: Silvia Navarro (portar), Adriana Nechita (extremă dreapta), Ramona Farcău (extremă stînga), Allison Pineau (centru), Adina Meiroşu (inter stînga), Marija Jovanovici (inter stînga).

ANTRENOR: Jakob Vestergaard
Danezul, deşi e cu şapte ani mai tînăr decît omologul său, fiind cel mai tînăr tehnician din Liga Campionilor, are un palmares mult mai bun. A cîştigat cu Viborg, de două ori, Liga Campionilor, în 2009 şi 2010, şi are experienţa meciurilor tari din cea mai importantă competiţie europeană. Vestergaard iubeşte mult mai mult faza ofensivă. Întotdeauna are două-trei planuri de meci pentru a se impune în faţa adversarului. Are un singur an de contract cu Oltchimul, dar a declarat că, dacă situaţia financiară a clubului va fi cît de cît stabilă pentru sezonul viitor, va rămîne la Rm. Vîlcea.

Club înfiinţat în 1973
Buget: 3 milioane de euro
Palmares: 18 ori campioana României
14 cupe ale României
Cupa Cupelor 2007
Cupa EHF 1984, 1989
finalista Ligii Campionilor 2010

GYOR
Gyor se bazează doar pe un nucleu de 8-9 jucătoare. Practic, campioana Ungariei nu are rezerve, dar are în teren, pe fiecare post, jucătoare din top 3 în lumea handbalului mondial

Portar: Katrine Lunde Haraldsen (33 de ani)
Considerat cel mai valoros portar din lume. Campioană olimpică, mondială şi europeană, a cîştigat de două ori Liga Campionilor cu Viborg. E printre handbalistele cel mai bine plătite din lume, avînd un contract de 20.000 de euro pe lună.

Extremă stînga: Ivett Szepesi (27 de ani)
E călcîiul lui Achile în echipa Gyorului, singura jucătoare fără experienţă. E la primul sezon cu campioana Ungariei, fiind transferată de la Siofok. Szepesi a jucat însă foarte bine în meciurile de pînă acum.

Extremă dreapta: Jovanka Radicevici (26 de ani)
Muntenegreanca e una dintre cele mai bune extreme dreapta din lume. Surprinde întotdeauna prin spiritul ei de luptătoare. A cîştigat argintul olimpic şi titlul european cu "naţionala" ţării sale. Din vară, a anunţat că pleacă de la Gyor, transferîndu-se la Vardar Skopje.

Pivot: Heidi Loke (30 de ani)
Cel mai bun pivot din lume, face parte din Dream Team-ul Norvegiei, cu care a cîştigat tot ce se putea cîştiga. A făcut parte din echipa ideală la Mondiale, Europene, dar şi la Olimpiadă, pe semicerc, fiind practic imposibil de anihilat. Micuţă de statură, are o forţă incredibilă, întorcîndu-se de fiecare dată cu adversarele în spate. A cîştigat şi Liga Campionilor, cu Larvik, în 2011. Ca şi Haraldsen, are un contract de 20.000 de euro lunar. Cea mai bună jucătoare din lume în 2011.

Centru: Anita Gorbicz (29 de ani)
Copilul teribil al handbalului maghiar, cariera Anitei Gorbicz se confundă cu cea a Gyorului. A jucat la cel mai înalt nivel încă de la 18 ani, fiind declarată cea mai bună jucătoare din lume în 2005. E handbalista imprevizibilă, de geniu, pe care cu greu poţi să o anihilezi. Poate juca centru, inter stînga, dar şi extremă stînga. Pe la ea trec toate mingile în atac şi e lansatoarea de contraatacuri în ofensiva maghiară.

Inter dreapta: Andrea Lekici (25 de ani)
Sîrboaica adusă de la Krim Ljubljana, nu s-a simţit confortabil niciodată la Gyor. Obişnuită să joace centru, în Ungaria nu a avut loc de Gorbicz. A făcut un sezon excelent, deşi din vară se ştie că va pleca şi ea la Vardar Skopje. Excelentă apărătoare, are în sînge spiritul sîrbesc, de luptătoare.

Inter stînga: Eduarda Amorim (26 de ani)
Handbalista braziliancă evoluează de patru sezoane la Gyor. E jucătoare de bază atît în atac, cît şi în apărare. Impresionează prin fizicul său, la cei 1,86 metri. E foarte greu de ţinut în duelurile de unu la unu şi, tocmai de aceea, pentru a avea o şansă în faţa ei, trebuie să te aperi avansat.

Rezerve: Orsolya Herr (portar), Viktoria Redei-Soos (inter dreapta), Adrienn Orban (extremă dreapta), Aniko Kovacsics (centru), Raphaelle Tervel (pivot), Dora Hornyak (inter stînga).

ANTRENOR: Martin Ambros
Tehnicianul iberic, venit de la Itxako, vara trecută,  a adus la Gyor ceea ce oficialii maghiar aşteptau. A pus în valoare vedetele de 24 de karate ale campioanei Ungariei. Apărarea Gyorului e punctul forte al echipei. De altfel, Martin Ambros (44 de ani) e recunoscut pentru faptul că e un tehnician căruia în place defensiva. Şi la Itxako, ibericele străluceau în apărare. Cel mai bun rezultat al său este finala Ligii Campionilor jucată cu Itxako în 2011, pierdută însă în faţa Larvikului. E un tip coleric, se agită tot timpul la marginea terenului, fiind opusul danezului Vestergaard. Are doi ani de contract cu Gyorul şi, indiferent de rezultat, va rămîne în Ungaria.

Buget: 4 milioane de euro
Palmares: 9 ori campioana Ungariei
8 cupe ale Ungariei
finalista Ligii Campionilor 2009, 2012
finalista Cupei Cupelor 2006
finalista Cupei EHF 1999, 2002, 2004, 2005

Bilanţ:

- 12 întîlniri în cupele europene
- 6 victorii Gyor
- 5 victorii Oltchim
- 1 egal

Gazeta Sporturilor şi Petrom oferă tuturor fanilor ce vor fi prezenţi sîmbătă la Polivalentă un supliment dedicat super-meciului Oltchim-Gyor. Suplimentul de 8 pagini va fi distribuit gratuit, în sală

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Ion Țiriac, întrebat despre lupta dintre Lasconi și Georgescu: „Știți ce președinte mi-aș dori?”
Stiri extrasport
Ion Țiriac, întrebat despre lupta dintre Lasconi și Georgescu: „Știți ce președinte mi-aș dori?”
Gigi Becali a găsit un nou mijlocaș central pentru FCSB: „E cel mai bun din România!”
Superliga
Gigi Becali a găsit un nou mijlocaș central pentru FCSB: „E cel mai bun din România!”
Peluza Sud a votat intensiv cu Elena Lasconi, dar în capitala Bulgariei! Cum s-a ajuns la așa ceva
Stiri extrasport
Peluza Sud a votat intensiv cu Elena Lasconi, dar în capitala Bulgariei! Cum s-a ajuns la așa ceva

A câștigat Cupa Campionilor cu Steaua și i-a făcut campanie lui Călin Georgescu: „E o mârșăvie și o idioțenie să spui că e un candidat pro-Putin și pro-legionari. Plec din țară dacă va câștiga Lasconi”

Călin Georgescu, 3 declarații despre teme fierbinți din sport: „A venit partenerul nostru strategic din NATO... La Paris, a fost un desfrâu anost!”


Comentarii (23)
mega2005
mega2005  •  06 Aprilie 2013, 15:10

De felul meu nu sunt un pesimist, dar daca oltchimul face un meci f.bun si castiga, sa zicem prin absurd, la o diferenta de cel putin 7-8, si de ce nu, chiar 10 goluri, in retur, va pierde SIGUR la 8-9 si 11 goluri diferenta. Am vrut sa spun ca, echipele noastre, astea care mai conteaza cat de cat prin europa nu au ambitie si moral de luptatori-invingatori.SI MAI ALES CAND INTALNESC ECHIPE MAGHIARE, PARCA LE TAIE CINEVA MAINILE SI PICIOARELE IAR CREIERUL REFUZA SA MAI JUDECE!!! O sa vedeti diseara....si mai ales in retur!!!

mihaigsg
mihaigsg  •  06 Aprilie 2013, 14:26
Postat de had3s89 pe 06 Aprilie 2013, 13:05

nu ma pricep foarte bine la handbal, urmaresc, dar nu sunt expert. CIne-mi explica si mie de ce sunt favorite unguroaicele pentru ca din ce observ, pe hartie noi avem jucatoare mult mult mai valoroase, avem in lot cele mai bune jucatoare din lume din ultimii 4 ani. Astept raspuns, ms!

daca te uiti mai bine pe foaie vezi ca ele au un lot si mai valoros ca al nostru! cel mai bun portar din lume(Katrine Lunde Haraldsen),cei mai buni interi(Andrea Lekici,Eduarda Amorim) asta dac o excludem pe KATALINA noastra, cel mai bun centru din lume(Anita Gorbicz) si cel mai bun pivot din lume(Heidi Loke). cam de aceea ele sunt favorite! sa speram ca ale nostre le vor arata ca nu este buna statistica si ca noi suntem peste ele...prin Paula,Bradeanu,KAtalina,Oana Manea, si extremele noastre care pot face DIFERENTA!!!!!! Oltchim poate castiga doar daca atacul merge si nu le mai dam atatea mingi lor DEGEBA! daca dam gol pe atac,apararea este punctul forte al lui Jakob Vestergaa.HAI OLTCHIM!

had3s89
had3s89  •  06 Aprilie 2013, 13:05

nu ma pricep foarte bine la handbal, urmaresc, dar nu sunt expert. CIne-mi explica si mie de ce sunt favorite unguroaicele pentru ca din ce observ, pe hartie noi avem jucatoare mult mult mai valoroase, avem in lot cele mai bune jucatoare din lume din ultimii 4 ani. Astept raspuns, ms!

Vezi toate comentariile (23)
Comentează