FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Topul în care Ibrahimovici, Falcao şi Neymar visează să fie ca Rocha :O

Atacantul de care încearcă Becali să scape e unul dintre cei mai tari marcatori din Europa
Atacantul de care încearcă Becali să scape e unul dintre cei mai tari marcatori din Europa

Articol de - Publicat miercuri, 10 aprilie 2013 00:00 / Actualizat marti, 09 aprilie 2013 22:43

Brazilianul are procentaj mai bun de goluri raportate la numărul de minute jucate decît au cei mai celebri goleadori ai lumii. Dintre atacanţii de top ai Europei, peste el sînt numai Messi şi Cristiano Ronaldo.

Adi Rocha e "fenomenul" Stelei. Fără legătură cu Ronaldo "Il Fenomeno", conaţionalul lui, deşi kilograme în plus are şi Rocha.

Brazilianul Stelei prestează slab pe teren, dar absolut formidabil în statistici. Astă-iarnă, cînd Becali voia să-l dea afară, MM şi Reghecampf l-au păstrat argumentînd cu tabelul golgeterilor în mîini: "Patroane, nu putem renunţa la el! Are cifre prea bune". Deşi Gigi şi suporterii erau nemulţumiţi, Rocha marcase, într-adevăr, 7 goluri şi era al doilea golgeter al echipei după Rusescu.

Au trecut cîteva luni, a devenit clar că Adi nu va mai juca la Steaua din campionatul următor, deoarece Becali nu-l mai suportă cu nici un chip, însă cifrele sud-americanului au continuat să evolueze invers proporţional faţă de impresia pe care a produs-o jucătorul. A ajuns la 8 goluri în doar 13 partide.

Cum el n-a prea fost integralist în jocurile în care l-a utilizat Reghecampf, randamentul pare şi mai minunat privind numărul reuşitelor raportat la minutele petrecute pe teren: un gol la 86 de minute! Mult mai bun decît Rusescu, golgeterul României şi cel mai bun fotbalist al anului trecut, care înscrie o dată la fiecare 102 minute, în medie. Şi mai bun decît majoritatea superatacanţilor din Europa!

Ibrahimovici, cel mai bun marcator din Franţa, Luis Suarez, liderul marcatorilor din Anglia, Lewandowski, golgeterul Germaniei, toţi sînt sub Adi Rocha! Pe lîngă ei, îi mai sînt inferiori brazilianului Stelei şi Edinson Cavani, uruguayanul de care Napoli e dependentă, Mkhitarian, golgeterul armean al lui Mircea Lucescu la Şahtior, şi Burak Yilmaz, internaţionalul turc care înscrie cel mai mult pentru Galatasaray.

Dintre toate aceste nume, doar Cavani valorează 50 de milioane de euro, suma pe care Manchester City i-ar oferi-o lui Napoli în vara asta. Valoarea lui Rocha se scrie cu minus înaintea cifrelor, fiindcă Becali a anunţat că-i oferă 50.000 de euro cui reuşeşte să-l scape de brazilianul care-i "umileşte" cu eficacitatea lui pe cei mai mari atacanţi ai Europei!

E mult şi peste Neymar! :)
Nu numai golgeterii europeni îi sînt inferiori lui Adi Rocha. Neymar, de la Santos, e cel mai la modă fotbalist care joacă pe continentul sud-american, titular indiscutabil în "naţionala" Braziliei. Nici el nu-l depăşeşte pe Rocha: în acest sezon din Brazilia a înscris o dată la 129 de minute, un randament mult sub al atacantului pe care Steaua l-a achiziţionat în vara trecută de la Chiajna.

Mai stă trei luni
Visul lui Becali, despărţirea de Rocha, se va îndeplini în vara asta. Contractul lui Adi expiră la 30 iunie şi el va pleca din Ghencea gratis. El era liber şi astă-vară, cînd a trecut de la Chiajna la Steaua, dar înţelegerea cu Anamaria Prodan şi cu ceilalţi agenţi ai săi prevede ca Steaua să le plătească impresarilor 250.000 de euro dacă vrea să extindă contractul cu Adi şi din vară încolo.

Se opreşte la 8
Rocha a marcat 8 goluri în Liga 1 pentru Steaua şi probabil nu va trece de cifra aceasta, fiindcă Becali nu suportă să-l mai vadă în roşu şi albastru. Tot 8 goluri a dat Adi şi la Chiajna în returul sezonului trecut, antrenat tot de către Reghecampf. Rocha a fost decisiv pentru revenirea incredibilă a ilfovenilor.

Ca şi retrogradată la finalul lui 2011, Chiajna condusă de Reghe a izbutit un retur formidabil şi a încheiat sezonul confortabil, la mijlocul clasamentului. În cariera lui, Rocha a trecut o singură dată peste 8 goluri într-un sezon. În 2008-2009, el a înscris de 10 ori pentru Karnten, din Austria, în 16 meciuri.

Stopat de o accidentare
Rocha a ajuns în România prima oară la Chiajna, la începutul lui 2012, liber după ce se despărţise de Energie Cottbus. Reghecampf îl ştia de la Cottbus, club pentru care a jucat şi actualul antrenor al Stelei. Energie îl adusese pe Adi în 2009 de la Karnten, dar o accidentare la genunchi i-a schimbat cariera lui Rocha. Timp de aproape trei ani, pînă să treacă la Chiajna, brazilianul a bifat un singur joc la Cottbus, şi acela din postura de rezervă.

Există şi un contraexemplu
Steaua îl are pe Rocha, atacantul de care nu le place nici suporterilor, nici patronului, deşi el marchează o dată la 86 de minute, în medie. Tot în Ghencea se găseşte şi un monument de ineficienţă, Nikolici, un gol la 294 de minute! Becali şi MM sînt fanii muntenegreanului pentru stilul combativ al acestuia, diferit complet de cel al lui Rocha.

567062-caseta-golgeteri.jpg

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Mircea Lucescu a anunțat convocările preliminare pentru „dubla” cu Cipru și Lituania » O mare surpriză: prima selecție la națională
Nationala
Mircea Lucescu a anunțat convocările preliminare pentru „dubla” cu Cipru și Lituania » O mare surpriză: prima selecție la națională
Medaliata cu argint de la Jocurile Olimpice i-a lăsat muți de uimire! A venit cu o rochie transparentă la „Săptămâna modei”
Altele
Medaliata cu argint de la Jocurile Olimpice i-a lăsat muți de uimire! A venit cu o rochie transparentă la „Săptămâna modei”
Singurul fotbalist pe care Gică Hagi nu vrea să îl vândă: „Construiește echipa în jurul lui!” » Ar fi refuzat oferta de la Rapid
Superliga
Singurul fotbalist pe care Gică Hagi nu vrea să îl vândă: „Construiește echipa în jurul lui!” » Ar fi refuzat oferta de la Rapid

Povestea de film a unui fotbalist născut la Aiud, ajuns antrenor la Galatasaray, Dinamo Tbilisi și Lokomotiv Moscova! » A dispărut după singurul meci la care a asistat Stalin în tribune și se spune că ar fi fost executat

Medaliata cu argint de la Jocurile Olimpice i-a lăsat muți de uimire! A venit cu o rochie transparentă la „Săptămâna modei”


Comentarii (27)
xhthu
xhthu  •  11 Aprilie 2013, 11:16

ce se ataca stancutele pe aici,in majoritatea lor dinamovisti,ca steaua are un super atacant si ei nu:))) totusi cat de prost si facut la betie poti sa fii sa nu te prinzi ca articolu asta e scris cu ironie?asa pe stil varza de jurnalist la spiru,dar ironie.bravo ba critici.mama voastra ee mandra.aia mereu gravida

edy089
edy089  •  11 Aprilie 2013, 10:58
Postat de behaitoarea_woody_reloaded pe 10 Aprilie 2013, 10:26

citat : "Ibrahimovici, cel mai bun marcator din Franţa, Luis Suarez, liderul marcatorilor din Anglia, Lewandowski, golgeterul Germaniei, toţi sînt sub Adi Rocha! " Cat de jos sa fii sa ajungi sa scrii asa ceva? Sa faci asa o comparatie... Unde va veti opri...sau mai bine zis... Va veti opri vreodata din acest servilism infiorator? Catalin Popescu...sper ca esti mandru de tine....seara cand ajungi acasa....probabil ai un sentiment de implinire profunda... E absolut genial articolul...e incredibil, fenomenal...magic! Multumim ca existi! Ma simt ca inainte de 89' cand citeai in ziare doar ODE dedicate marelui conducator. Felicitari! Presimt ca vei lua niste premii...sau prime?

Eu cred ca tu nu ai auzit de sarcasm. Se vrea a fi un articol amuzant, toata lumea stie cat de praf e Rocha,numai tu iei lucrurile prea in serios.

kanye
kanye  •  10 Aprilie 2013, 13:18

Ca sa nu zic de faptul ca in titlul de ieri Milan si Real au nevoie de Chiriches,cred ca fara el sunt morti...Ac Milan cu "expirati" precum Mexes,Yepes,Zapata,Real cu plafonatii Ramos,Pepe,Carvalho?Si binenteles,sa nu uitam de celebrul articol,cred ca de pe sportro inainte de meciul steaua-liverpool "Gerarrd se roaga de Radoi sa vina langa el la Liverpool,dar cel mai probabil dupa discutia cu Becali,Mourinho va castiga batalia pentru mijlocasul stelist"...Superb sau ce?Sincer nu mai exista site-uri de sport,nu mai exista gsp,sportro,prosportt,au aceleasi teluri,aceleasi simpatii,acelasi fund de pupat.Eu zic sa va uniti toate ziarele si sa scrieti si la ce ora a fost cioba

Vezi toate comentariile (27)
Comentează