FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

Rapid şi U Cluj fără licenţă » Ce şanse de salvare mai au cele două echipe

Articol de - Publicat duminica, 28 aprilie 2013 00:00 / Actualizat sambata, 27 aprilie 2013 23:00

Giuleştenii nu au putut respecta ultimul termen de licenţiere, dar mai păstrează speranţe că vor primi OK-ul de a evolua în Liga 1 şi din sezonul viitor. Altă echipă cu probleme, U Cluj, nu a luat licenţa, dar poate ataca decizia.

Vineri a avut loc un nou termen în procesul de licenţiere a cluburilor care întîmpină probleme organizatorice în Liga 1. Oficialii rapidişti nu au putut prezenta planul de redresare, un document decisiv din dosarul pentru licenţiere, din cauza neaprobării acestuia pînă în prezent.

Cu toate acestea, neîndeplinirea termenului nu a fost o surpriză pentru rapidişti, aceştia fiind conştienţi că nu puteau fi gata cu actele pînă vineri. Fără planul de redresare aprobat, Comisia de Licenţiere nu a putut analiza dosarul giuleştenilor, iar situaţia rămîne în aer pînă cînd alb-vişiniii vor prezenta noi documente pentru a demonstra că pot îndeplini cerinţele FRF. Decizia finală urmează să fie luată pe 31 mai.

Problemele mari sînt în tabăra celor de la U Cluj, Comisia de Licenţiere refuzîndu-le dreptul de participare în Liga 1 din sezonul viitor, din cauză că ardelenii nu au putut dovedi că nu aveau datorii pînă la data de 30 decembrie 2012. Clujenii vor ataca decizia, apelul se va judeca pe 7 mai, iar o hotărîre finală va fi luată pe 10 mai. În cazul în care nu vor primi licenţa nici la acest termen, singura cale de atac a "şepcilor roşii" va rămîne la TAS.

"Nu am putut respecta ultimul termen al licenţei, dar nu e o problemă. Cei din comisie au înţeles, nu acelaşi lucru îl pot spune despre Departamentul de licenţiere. N-am emoţii pentru dosarul depus" (Ioan Taban, preşedinte CA)

"Argumentele clubului nu au convins comisia că putem continua activitatea din punct de vedere financiar. Ne pare rău, dar rămînem optimişti şi vom veni cu noi documente prin care să demonstrăm că putem respecta regulile FRF" (Horia Ţiril, administrator judiciar U Cluj)

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Politică sau fotbal? Gigi Becali face un pas strategic: „Gata, dau FCSB, la revedere!”
Superliga
Politică sau fotbal? Gigi Becali face un pas strategic: „Gata, dau FCSB, la revedere!”
Andrei Rațiu a intrat direct pe lista unui colos din Europa! » Marca anunță: „Vallecano ar încasa 10 milioane de euro la transfer”
Stranieri
Andrei Rațiu a intrat direct pe lista unui colos din Europa! » Marca anunță: „Vallecano ar încasa 10 milioane de euro la transfer”
Adevărul despre divorțul dintre Catrinel Sandu și fostul tenismen: „Ea nu a fost ușă de biserică”
Stiri extrasport
Adevărul despre divorțul dintre Catrinel Sandu și fostul tenismen: „Ea nu a fost ușă de biserică”

Gigi Becali a dezvăluit meciul la care va reveni pe stadion » Câți bani a strâns pe biletele din Europa League până acum

Bănel Nicoliță a dezvăluit ce salariu are în Liga 4 din România. Primă uriașă primită la semnătură


Comentarii (112)
cfrclujole
cfrclujole  •  29 Aprilie 2013, 21:03
Postat de cfr_atlanta pe 28 Aprilie 2013, 17:46

Nu inteleg de ce liga nu aproba campionat cu 12 echipe si play-off. Ai bani joci in liga ,nu ai exista div B si gata. Mai bine vedem 4-6 meciuri intre echipe tari decat meciuri slabe doar sa umplem programul tv.

Ar fi chiar mai multe meciuri dar lor le convine asa...

borat101
borat101  •  29 Aprilie 2013, 11:00
Postat de silviu74 pe 28 Aprilie 2013, 15:01

sa dea dumnezeu sa vad innaripatele negre aruncand cu scaune si brichete de la ora 11 !!! isi merita soarta !!!!

Ai grija ce ceri, ca maine poimaine o sa vedem infractorii de la 5teaua aratand degete prin puscarii ...si acolo le plac degetele, intrebatil pe M Stoica al vostru,... cu manelistul vostru Piti, etc...

borat101
borat101  •  29 Aprilie 2013, 10:56
Postat de liviuemil pe 28 Aprilie 2013, 13:29

Pacat de U Cluj. Rapidul nu are decit sa cinte lauda comunistilor prin C asa cum au facut-o inca de la infiintare . N-o sa vezi nici o zburatoare recunoscind asta.

auzi ka..k.a.t cu ochi, dute in Rusia ta de Corb ce esti ...si oracaie acolo cat vrei, nu prin ziare Romanesti. Cand RAPID sa nascut voi nici nu erati in testele de eprubeta a Moscovei.

Vezi toate comentariile (112)
Comentează