FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Transferurile Stelei, dezbătute de trei antrenori » Kapetanos probabil, Varela foarte greu!

Varela se află momentan în cantonamentul primei reprezentative a Insulelor Capului Verde
Varela se află momentan în cantonamentul primei reprezentative a Insulelor Capului Verde

Articol de - Publicat miercuri, 04 septembrie 2013 00:00 / Actualizat miercuri, 04 septembrie 2013 01:00

Ienei, Dumitru şi Săndoi analizează ce ar trebui să facă Reghecampf cu nou-veniţii. Grecul şi africanul sînt transferuri tari, dar vin să concureze cu Piovaccari, respectiv cu Gardoş.

Steaua a luat ieri doi jucători importanţi din Liga 1, dar nu e foarte clar ce va face cu ei. Pantelis Kapetanos a fost decisiv pentru CFR acum două sezoane, cînd ardelenii au cîştigat campionatul, şi a confirmat şi în Champions League după ce demonstrase deja în tricoul roş-albastru că e un atacant de nădejde.

Acum are 30 de ani, dar încă şi-a păstrat o cotă "de top" pentru nivelul ligii din România. Iar Fernando Varela, 25 de ani, a fost titular de bază la Vaslui şi e deja adaptat după ce a petrecut un an în Liga 1.

În ciuda referinţelor, nici unul nu vine ca titular cert. Kapetanos va concura cu Piovaccari, un vîrf cu un aport decisiv la calificarea în grupele Champions League, marcator în ambele manşe cu Legia, iar Varela va lupta pentru un loc de titular cu Gardoş.

Cum ar trebui să procedeze Reghecampf? Emeric Ienei, Liţă Dumitru şi Emil Săndoi, trei tehnicieni fără angajamente, analizează opţiunile pe care le are "principalul" campioanei.

Piovaccari sau Kapetanos?

Ienei: "Sînt şanse mari ca grecul să fie titular. E foarte bun, o bagă-n poartă cînd trebuie şi cunoaşte perfect şi campionatul, şi clubul. Piovaccari are o forţă incredibilă şi va concura cu Pantelis, însă italianul nu mi se pare acomodat cum ar trebui, cred că-i mai trebuie puţin timp"

Liţă Dumitru: "Mai multe nu spun despre Kapetanos, decît o vorbă a lui nea Tinel Stănescu de pe vremuri: «Bucureştiul fără fraieri!». Mare dreptate avea! Steaua a greşit că l-a readus pe grec. Piovaccari a dat deja patru goluri şi se vede clar că are valoare"

Săndoi: "Kapetanos trebuie să fie om de bază doar cînd e clar că Steaua îşi va putea domina adversarul şi va aduce multe mingi în atac. În alte situaţii, cu oponenţi mai tari, Piovaccari e mai util, că joacă mai pentru echipă, e dispus să lupte şi îşi ajută colegii mai mult"

Gardoş sau Varela?

Ienei: "Florin trebuie să primească încredere, să fie folosit mai mult, mai ales c-a demonstrat că se descurcă în condiţii de presiune. Varela e util dintr-un singur punct de vedere: va fi un sezon aglomerat, cu campionat, Cupă şi Champions, deci va fi nevoie şi de african la un moment dat"

Liţă Dumitru: "Gardoş e superfotbalist, doar încredere îi mai trebuie. Eu zic că după ce va pleca Bourceanu, el o să fie noul lider al Stelei şi unul dintre cei mai buni din echipa naţională. Varela să ştie că la Steaua nu merge cu «lasă, bă!», ca la Vaslui. Cred că Reghe se va prinde repede care-i diferenţa dintre ei doi"

Săndoi: "Varela are calităţi, însă Gardoş trebuie să fie titular lîngă Szukala. Pe Florin l-am promovat la «naţionala» de tineret cînd juca la Chiajna, în divizia a doua, şi i-am apreciat bunul simţ. E un luptător şi un apărător capabil să urce şi să ajute echipa în fazele de construcţie"

"Nu cred că Reghe va începe vreodată cu Varela în faţa lui Gardoş! Cu Kapetanos titular poate, dar africanul de la Vaslui va fi rezervă" (Ilie Dumitrescu, antrenor)

"Varela e tare în duelurile unu la unu, cîştigă de multe ori mingea în astfel de situaţii. La faze fixe ofensive nu ajută, ajunge rar să trimită spre poartă, deci nu prea marchează în asemenea cazuri" (Lucian Sînmărtean, mijlocaş Vaslui)

1,4 milioane de euro a costat Fernando Varela, cumpărat de la Vaslui. Kapetanos a venit gratis de la CFR Cluj, unde devenise indezirabil

ALTE ŞTIRI DESPRE STEAUA:

Amînat din nou
Avocaţii lui Gigi Becali au depus la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie o cerere de anulare a sporului de 6 luni de pedeapsă invocînd faptul că judecătorii din completul ce l-a condamnat pe patronul Stelei ar fi fost incompatibili să-i judece dosarul.

Procesul a fost amînat pentru 1 octombrie, iar în momentul în care Becali a plecat spre Peninteciarul Jilava a plîns în duba poliţiei. Gigi aşteaptă ca zilele viitoare să fie mutat la Penitenciarul Poarta Albă, din judeţul Constanţa.

De ce a picat transferul lui Wesley?
Josep Vandellos Alamilla, avocat expert în drept sportiv, a explicat pentru stiridesport.ro de ce Wesley Lopes nu a mai ajuns în Ghencea: "Jucătorul şi-a denunţat unilateral contractul cu fostul său club, Al-Hilal, fapt ce va genera un litigiu. Conform UEFA, orice club care se consideră că a provocat sau a indus rezilierea unui contract între un alt club şi un jucător va fi sancţionat. Economic prin plata unei compensaţii foarte mare, dar şi prin interzicerea de a realiza transferuri naţionale sau internaţionale timp de două perioade pentru transferuri".

5 lei biletul cu Săgeata
Steaua va juca în etapa a 7-a cu Săgeata Năvodari, sîmbătă, 14 septembrie, de la ora 19:00, pe stadionul Ghencea. Oficialii campioanei vor scoate la vînzare, în zilele următoare, biletele pentru acest joc, un loc la peluză costînd 5 lei, 10 lei la tribuna a II-a, 15 lei la tribuna I şi 30 de lei la tribuna zero. Tichetele se pot cumpăra de pe www.biletesteaua.ro.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Gest HULIGANIC în Giulești » Atac îngrozitor la adresa siguranței presei! Jurnalist bruscat de un impresar care purta o legitimație a clubului din Superligă: „Dormiți!”
Superliga
Gest HULIGANIC în Giulești » Atac îngrozitor la adresa siguranței presei! Jurnalist bruscat de un impresar care purta o legitimație a clubului din Superligă: „Dormiți!”
S-a întâmplat fix lucrul care l-a scos din sărite pe Șucu: „Nu pot accepta așa ceva!”
Superliga
S-a întâmplat fix lucrul care l-a scos din sărite pe Șucu: „Nu pot accepta așa ceva!”
Partenera titularului de la Rapid a plecat din România: „Alte 3 luni departe de tine. Nu sunt sigură dacă devine mai greu sau mai ușor”
Superliga
Partenera titularului de la Rapid a plecat din România: „Alte 3 luni departe de tine. Nu sunt sigură dacă devine mai greu sau mai ușor”

Cosmin Olăroiu nu ne vrea în UE, Ion Țiriac nu ne vrea în NATO! Declarații controversate în studioul GSP: „Sunt stupefiat! Nu-mi trebuie bază militară! Știți ce ar merge, în schimb?”

Ce-a pățit soția fotbalistului când a ajuns în Botoșani? „S-a dus la mall în Iași, o sută de kilometri, și ne-a spus: «Mamă, ce oraș mare»!”


Comentarii (17)
avocatulreloaded
avocatulreloaded  •  04 Septembrie 2013, 18:05

daca mai luam un atacant si inca un fundas central eram sigur de calificare in ch league-optimi dar putem obtine si locul 3 !

s0ny18
s0ny18  •  04 Septembrie 2013, 16:50

Rezolva tot ! mai bine zis ii rezolva pe toti. E foarte buna la rezolvat ! si nu se lasa pana nu termina ce a inceput. Pana la ultima picatura.

gest
gest  •  04 Septembrie 2013, 15:34
Postat de vladutz13 pe 04 Septembrie 2013, 10:39

Wesley ar merita adus mai tarziu, in momentul in care-si rezolva treaba cu arabii. Avem sanse bune sa ne calificam in primavara cupelor europene, ne-ar putea ajuta acolo. Daca vine liber de contract il poti lua in orice moment.

Poti sa`l iei cand vrei ...dar lista pentru europa a fost trimisa ..el nu mai poate sa fie pe lista aia ... Doar in campionat sa ne ajute .

Vezi toate comentariile (17)
Comentează