FOTBAL  »  LIGA 2  »  RAPID

Cel mai impresionant moment de la Gala Rapid » 3 bătrîni frumoşi

Nicolae Lupescu şi Teofil Codreanu // Foto: Bogdan Fechită
Nicolae Lupescu şi Teofil Codreanu // Foto: Bogdan Fechită

Articol de - Publicat luni, 28 octombrie 2013 00:00 / Actualizat luni, 28 octombrie 2013 11:58

La finalul weekend-ului trecut, Sala Rapid s-a umplut de lume bună. Oameni frumoşi, sportivi celebri. Printre ei şi 3 bătrîni.

Pe doi dintre ei îi găseşti aşezaţi cuminţi pe scaunele din faţa scenei. Stau liniştiţi şi îşi aşteaptă rîndul. Aplaudă uşor după discursul lui Szabo şi zîmbesc la glumele lui Rică Răducanu.

Primul chemat să urce sus e Teofil Codreanu. Se apropie de trepte şi se întoarce brusc, de parcă ar fi uitat ceva. Caută din priviri un chip cunoscut şi cînd îl găseşte îi face, bucuros, semn cu mîna să îl urmeze. Cel chemat e Nicolae Lupescu, fostul său coleg de la Rapid. Pentru cîteva secunde se simt din nou ca pe teren: împreună, în centrul atenţiei.

GALERIE FOTO: Mai multe imagini de la gala Rapid!

Nu stau să vorbească, nu îi mai ajută glasul. Îşi iau premiile, zîmbesc, fac cu mîna şi se scurg uşor mai departe, în uitare.

Pe scenă se perindă alţi sportivi, alte poveşti frumoase. Iar bătrînii veseli le ascultă pe toate şi aplaudă.

Urcă şi Victor Socaciu, pregătit să cînte imnul. Atmosfera se schimbă: peluza de pe stadion s-a mutat în sală. Lipsesc doar celebrele torţe.

Dintr-o parte a tribunei, un alt bătrînel, cu părul alb, apare în prim plan. Are zîmbetul acela sincer, de copil fericit care îşi trăieşte cel mai frumos vis.

Coboară în primul rînd, chiar în faţa actualei echipe a Rapidului, şi începe să bată uşor din palme, la fel cum în urmă cu cîţiva zeci de ani dirija tribunele de pe Giuleşti. Imnul se termină, iar bătrînelul se retrage şi el. Tot în uitare.

Poveştile frumoase se termină uneori mult prea repede, însă ce rămîne în urmă sînt amintirile. Spre exemplu, amintirea celor trei bătrîni. Doi pe teren, unul în ”peluză”. Aşteptîndu-şi fiecare momentul. Pregătiţi să mai ofere o mică bucurie. Pentru o ultimă dată, bătrînelul din tribună a fost din nou un suporter care îşi susţine echipa favorită, iar pe teren au fost din nou Culae şi Parpală, idolii săi, fiecare trăind momentul la fel ca după un meci frumos făcut de Rapid.

592682-suporter-rapid.jpg

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Scene COLOSALE în Liga 2! Finanțatorul echipei juca table la stadion cu 30 de minute înainte de meci și asculta „Ani de liceu” » Reacția lui când i-a văzut pe reporterii GSP
Liga 2
Scene COLOSALE în Liga 2! Finanțatorul echipei juca table la stadion cu 30 de minute înainte de meci și asculta „Ani de liceu” » Reacția lui când i-a văzut pe reporterii GSP
Viața în România a fotbalistului aflat la 11.000 de kilometri distanță de casă: „Mie asta îmi place cel mai mult aici. Îmi dă siguranță
Superliga
Viața în România a fotbalistului aflat la 11.000 de kilometri distanță de casă: „Mie asta îmi place cel mai mult aici. Îmi dă siguranță"
MM Stoica l-a văzut pe Bîrligea la antrenamente și a dat verdictul
Superliga
MM Stoica l-a văzut pe Bîrligea la antrenamente și a dat verdictul

Povestea de film a unui fotbalist născut la Aiud, ajuns antrenor la Galatasaray, Dinamo Tbilisi și Lokomotiv Moscova! » A dispărut după singurul meci la care a asistat Stalin în tribune și se spune că ar fi fost executat

Medaliata cu argint de la Jocurile Olimpice i-a lăsat muți de uimire! A venit cu o rochie transparentă la „Săptămâna modei”


Comentarii (17)
guineeapig
guineeapig  •  27 Noiembrie 2013, 08:58

Eh......Lupta, lupta, Giulesteni! Respect seniorilor si mult curaj tinerilor!

bebe_scu
bebe_scu  •  01 Noiembrie 2013, 18:41

TOT LA AMINTIRI PLACUTE DINAMO - RAPID 2-3 DUPA CE DINAMO A CONDUS CU 2-0 SI PARPALA (TEOFIL CODREANU A MARCAT DE 3 ORI . IN POARTA LA DINAMO ERA COMAN VENIT DE LA F.C. ARGES (FOSTA DINAMO PITESTI)

1948george
1948george  •  30 Octombrie 2013, 16:16
Postat de mvradulescu pe 29 Octombrie 2013, 15:02

Faptul că își respectă fostele valori, nu poate fi decât o bilă albă pentru suporterii rapidişti. Îmi amintesc de un meci disputat în Ştefan cel Mare la începutul anilor '70, în care Ion Ionescu şi-a făcut pe deplin datoria şi echipa oaspete a învins (parcă cu 2-1, ori 2-0) în urma unor faze deosebit de spectaculoase! Abia acum realizez că nu a deranjat pe nimeni prezenţa, ori aplauzele mele, deşi eram în uniformă specifică majorităţii suporterilor stelişti ... Parcă îmi pare rău că acea atmosferă oarecum amicală s-a pierdut în acest timp !

Daca ati vazut filmul ''Drumul spre victorie'' , tema fiind un meci de fotbal intre detinuti si o echipa nemteasca . La un moment dat un jucator din echipadetinutilor ( in realitate Ardiles ) centreaza iar Pele inscrie cu o foarfeca spectaculoasa . Unul dintre nemti , mare iubitor de sport - se ridica - singurul din tabara lui aplauda executia in timp ce colegii lui il privesc cu stupoare . Omul aplauda EXECUTIA SPORTIVULUI , REALIZAREA DE EXCEPTIE , chiar daca era in defavoarea echipei lui !!! Mi-a dat mult de gandit gestul lui .

Vezi toate comentariile (17)
Comentează