FOTBAL  »  Superliga  »  ALEGERI FRF

FIFA şi UEFA nu se bagă: "E treaba FRF în cazul Popescu!" » Ce se va întîmpla cu Gică dacă va fi condamnat în Dosarul Transferurilor

Platini - Popescu - Sandu, un trio care va trebui să traducă în termeni fotbalistici sentința penală a
Platini - Popescu - Sandu, un trio care va trebui să traducă în termeni fotbalistici sentința penală a "Baciului" din "Dosarul Transferurilor"

Articol de GSP - Publicat luni, 24 februarie 2014 00:00 / Actualizat duminica, 23 februarie 2014 23:29

Gazeta a solicitat puncte de vedere oficiale din partea FIFA şi UEFA: ambele lasă rezolvarea scenariului în sarcina FRF.

Naşu' ar prepara însă organizarea unui vot în Adunarea Generală din 5 martie care să-i avizeze candidatura lui Popescu şi să dezvăluie şi intenţiile reale vizavi de alegerea preşedintelui FRF.

Dosarul Transferurilor îşi va afla mîine deznodămîntul, iar Gică Popescu va cunoaşte în ce măsură drumul său către alegerile FRF din 5 martie va fi oprit sau nu de sentinţa Curţii de Apel.

Procurorii au cerut trei ani de închisoare cu suspendare, statutul federaţiei vorbeşte despre incompatibilitate doar în cazul închisorii cu executare. Dar care e poziţia FIFA şi UEFA?

Totul la mîna Naşului
Gazeta a prezentat forurilor continentale şi mondiale "cazul Popescu", într-o corespondenţă pe mail. UEFA se detaşează, în vreme ce FIFA are o atitudine precaută:

"UEFA nu se va implica, dacă statutul FRF acceptă un preşedinte care o are o pedeapsă cu suspendare. E un subiect ce intră sub jurisdicţia forului de la Bucureşti. UEFA poate acţiona dacă este implicat un membru al Comitetului său Executiv sau un angajat"

"FIFA nu poate comenta, nu putem face speculaţii asupra unei situaţii ipotetice, care trebuie analizată în primul rînd din perspectiva regulamentului FRF"

Punctul de vedere al forului continental are susţinere şi în decizia pe care a luat-o împotriva lui Gică Popescu doar în momentul în care era membru în Comisia de Disciplină UEFA. "Baciul" a fost scos din propriile structuri ale forului de la Nyon din cauza implicării în "Dosarul Transferurilor".

Plan B: Vot deschis pentru validarea lui Popescu!
În culise, Bela Kassai şi Mircea Sandu ar fi gata să pună în aplicare un plan B, prin care să împuşte doi iepuri dacă Popescu primeşte o pedeapsă cu suspendare.

Pe 5 martie, înaintea alegerii preşedintelui FRF, se plănuieşte aplicarea unei proceduri deschise de vot prin care delegaţii să accepte sau nu candidatura "Baciului" în condiţiile presupuse!

Astfel, tripleta Sandu - Kassai - Popescu ar afla deja, în mod clar, intenţiile pentru scrutinul secret ulterior, dedicat alegerii noului şef de la Casa Fotbalului!

Pedeapsa complementară i-ar strică apele
O altă miză legată de Popescu şi sentinţa de mîine în Dosarul Transferurilor se învîrte în jurul unei eventuale pedepse complementare. La Curtea de Apel, cînd a fost condamnat anul trecut la trei ani de închisoare cu suspendare, fostul fotbalist a primit şi pedeapsă complementară: "interdicţia de a mai reprezenta un club de fotbal vreme de trei ani". Dacă pedeapsa se va regăsi şi în sentinţa de mîine, ea va intra direct în aplicare, potrivit noului Cod Penal.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Mihai Teja a prins contractul carierei: a semnat cu cvintupla campioană din Europa!
Campionate
Mihai Teja a prins contractul carierei: a semnat cu cvintupla campioană din Europa!
Sportul românesc fierbe, după ce statul român a decis să înghețe rentele viagere pentru 600 de sportivi: „E anormal, nu înțelegem ce se petrece! Eu văd că sunt bani!”
Special
Sportul românesc fierbe, după ce statul român a decis să înghețe rentele viagere pentru 600 de sportivi: „E anormal, nu înțelegem ce se petrece! Eu văd că sunt bani!”
Mai bun decât ce are FCSB acum? Ce spun cifrele transferului dorit de Gigi Becali
Superliga
Mai bun decât ce are FCSB acum? Ce spun cifrele transferului dorit de Gigi Becali

Gigi Becali a dezvăluit meciul la care va reveni pe stadion » Câți bani a strâns pe biletele din Europa League până acum

Bănel Nicoliță a dezvăluit ce salariu are în Liga 4 din România. Primă uriașă primită la semnătură


Comentarii (8)
radianu
radianu  •  24 Februarie 2014, 15:01

Toti se dau in barci ca popescu o sa ii ia locul lui sandu! Daca avea demnitate nici nu candida,dar cum in Romania puscariabili sunt cei cu functii el de ce ar face exceptie! Habar nu are sa managerieze o afacere si voi il puneti sef la frf! Asta e tara lui PESTE!

pteropus
pteropus  •  24 Februarie 2014, 12:37

Cu putin timp in urma doua privigheciori cocostarcistice ,asezate pe-o strasina la curtea de apel, explicau unor consoarte zgribulite si pesimiste cum ar fi auzit ca in dosarul transferurilor nici unul din inculpati nu va fi declarat "fata mare fara de patare" ci vor primii pedepse cu executie sau suspendare..chiar daca vulturul, corbul si pelicanul au incercat sa creeze o presiune mare asupra inaltei adunare(judecatori)...iar o alta hotarare decat cea de condamnare ar compromite si mai tare onoarea ,probitatea si increderea sistemului judiciar...

mimnea
mimnea  •  24 Februarie 2014, 11:07

aviz contra candidatilor lui Popescu ,nu aveti nici o sansa ,sforile ca Popescu sa castige alegerile sunt trase tocmai de SUS,asa ca mai bine vedetiva de treaba ,RUSINEEEEE

Vezi toate comentariile (8)
Comentează