SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

Ce turnee urmează pentru Simona Halep: 's-Hertogenbosch, Wimbledon şi Bucureşti!

Simona Halep trece pe iarbă. Anul trecut a pierdut în turul 2 la Wimbledon, învinsă fiind de chinezoaica Na Li
Simona Halep trece pe iarbă. Anul trecut a pierdut în turul 2 la Wimbledon, învinsă fiind de chinezoaica Na Li

Articol de - Publicat luni, 09 iunie 2014 00:00 / Actualizat duminica, 08 iunie 2014 22:15

Acestea sînt cele trei turnee la care Simona Halep, vicecampioana de la Roland Garros, va participa în următoarea perioadă.

Simona Halep a sosit ieri seară în România, iar astăzi va ajunge la Constanţa, unde va sta doar două zile. Apoi, jucătoarea de 22 de ani va pleca în Olanda, pentru turneul de la 's-Hertogenbosch, pe care l-a cîştigat anul trecut.

Competiţia are premii de 250.000 de euro, se va desfăşura pe iarbă, iar perioada de desfăşurare este 15-21 iunie. Dacă înaintea turneului de anul trecut, Halep era pe locul 45 mondial, de această dată, Simona a urcat de astăzi pe poziţia a treia a clasamentului, fiind printre favorite la cîştigarea turneului.

Pe iarba londoneză
Din Olanda va pleca direct la Londra, unde o aşteaptă Wimbledon-ul, care va începe pe 23 iunie şi va dura pînă pe 6 iulie. "Simona a ajuns în prima ei finală de Grand Slem, dar cu siguranţă nu o să fie ultima. Vor fi foarte multe altele pentru ea, este o jucătoare fantastică, care la Roland Garros a făcut o finală incredibilă", spunea chiar sîmbătă seară rusoaica Maria Şarapova.

Şi de aici Simona va pleca direct la un nou turneu, poate cel mai drag pentru ea, în faţa românilor. După ce a bifat două turnee pe iarbă, Halep va reveni la Arenele BNR din Bucureşti pentru a juca în BRD Bucharest Open, dar pe zgură.

Turneul va avea loc în perioada 5-13 iulie, iar biletele vor fi puse în vînzare zilele viitoare. "Am jucat de atîtea ori în turnee importante din afara ţării şi mi-am dorit întotdeauna să pot juca într-un turneu WTA organizat la mine acasă!", a spus Simona. În cadrul turneului vor fi puse în joc premii în valoare de 250.000 de euro, iar cîştigătoare va primi şi 280 de puncte WTA.

Este pentru prima dată cînd Bucureştiul găzduieşte un turneu WTA, după ce anul trecut acesta a avut loc la Budapesta, iar Halep l-a cîştigat.

Continuă colaborarea cu Wim Fissette
Simona Halep a anunţat la începutul anului că va fi antrenată de belgianul Wim Fissette, cel care a pregătit-o în trecut şi pe Kim Clijsters, dar şi pe Sabine Lisicki. În vîrstă de 33 de ani, Fisette a îmbunătăţit, la prima vedere, serviciul româncei de cînd lucrează cu ea. Simona s-a arătat încîntată de colaborare, iar ieri, pe aeroport, a anunţat că a prelungit angajamentul cu Wim pînă la sfîrşitul anului.

De azi, numărul 3 mondial
Simona Halep va urca de azi în clasamentul WTA şi va ocupa poziţia a treia. E a 20-a săptămînă de cînd Halep a reuşit să urce în top 10 mondial, pentru româncă, acum, urmînd să fie cea mai bună poziţie ocupată din carieră.

Constănţeanca a urcat anul acesta de la locul 11,de pe care a pornit anul, ajungînd apoi pe 10, 7, 5, 4 şi acum 3. E uluitoare ascensiunea româncei, care a jucat sîmbătă prima finală de Roland Garros după ce în 2010 se afla pe locul 81, în 2011 pe 53, iar în 2012 pe 47!

"Mă bucur că acum am această ocazie şi aştept cu nerăbdare întîlnirea cu publicul românesc" (Simona Halep)

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
MM Stoica, uluit după meciul din Superliga: „Parcă m-am uitat la Bundesliga”
Superliga
MM Stoica, uluit după meciul din Superliga: „Parcă m-am uitat la Bundesliga”
Viața în România a fotbalistului aflat la 11.000 de kilometri distanță de casă: „Mie asta îmi place cel mai mult aici. Îmi dă siguranță
Superliga
Viața în România a fotbalistului aflat la 11.000 de kilometri distanță de casă: „Mie asta îmi place cel mai mult aici. Îmi dă siguranță"
Scor incredibil în Ligue 1 » La pauză era 6-0. Cât s-a terminat
Campionate
Scor incredibil în Ligue 1 » La pauză era 6-0. Cât s-a terminat

Povestea de film a unui fotbalist născut la Aiud, ajuns antrenor la Galatasaray, Dinamo Tbilisi și Lokomotiv Moscova! » A dispărut după singurul meci la care a asistat Stalin în tribune și se spune că ar fi fost executat

Medaliata cu argint de la Jocurile Olimpice i-a lăsat muți de uimire! A venit cu o rochie transparentă la „Săptămâna modei”


Comentarii (5)
delus
delus  •  09 Iunie 2014, 23:19

Apropo ce pare aveti vitejilor despre critica de prost gust facuta de rrrrr-tul banciu la adresa Simonei Halep? Pe asazisul prost de televiziune b1.Aici sa vedem cum o aparati de infectul asta care improasca si la propriu si la figurat .Trerbuie sa stai cu umbrela daca vrei sa discuti ceva cu el.Esti tare banciule pe sticla, esti un jeg fraiere.

depeche
depeche  •  09 Iunie 2014, 14:53

Tocmai ce mi-am luat bilet la finala 's-Hertogenbosch, sper sa nu abandoneze turneul pentru a se pregati pentru Wimbledon, cum ii sta in fire :S Hai Simona!

glorie
glorie  •  09 Iunie 2014, 10:11
Postat de supersolo pe 09 Iunie 2014, 09:54

La Wimbledon ...sunt in joc o groaza de puncte ...iar premiile mai mari ca la RG ....numai in sferturi daca ajunge acolo castiga 800 de pct ...in finala daca pierde are 1500 iar daca castiga 2000 oct , acolo vor fi prezente toata spuma elitei din tenis inclusiv cea de peste ocean ....

Si la Roland Garros n-a fost desteptule? Serena a parasit competitia in turul 2. A fost si chinezoaica Na Li. Doar Azarenka a lipsit, fiind accidentata.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează