SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEUL DIN CINCINNATI

Careuri duble? 5 » Cum s-a descurcat Simona Halep în precedentele semifinale jucate în turnee consecutive

Simona Halep a adunat 7 victorii de la revenirea pe hard-ul american // Foto: Reuters
Simona Halep a adunat 7 victorii de la revenirea pe hard-ul american // Foto: Reuters

Articol de - Publicat duminica, 23 august 2015 00:00

După pauza luată în urma Wimbledon-ului, românca a disputat finala la Toronto, iar azi noapte a jucat în penultimul act la Cincinnati.

Uneori, pare fragilă, în ciuda faptului că rezistă aproape eroic în meciuri lungi şi intense. Apare cîte o durere, la gleznă, la coapsă, la spate, la abdominali. Efortul îşi cere preţul. Într-un circuit în care constanţa e un bun rar şi preţios, la fel de rare şi preţioase sînt ocaziile în care o jucătoare izbuteşte evoluţii valoroase în turnee consecutive, de la semifinale în sus.

Cu atît mai rare şi mai preţioase cu cît concursurile respective vin în săptămîni succesive. De cînd şi-a început ascensiunea spre vîrfurile ierarhiei WTA, Simona Halep a agonisit deja cîteva asemenea situaţii favorabile, care contrazic eticheta "vulnerabil".

Zilele acestea am numărat-o pe a cincea. După Wimbledon, numărul 3 mondial a stat un pic departe de competiţie, pregătind sezonul de hard nord-american. Iar acesta i-a adus, deocamdată, o dublă aurită. Duminica trecută a disputat finala de la Toronto, azi noapte s-a aflat din nou în semifinale, la Cincinnati, înfruntînd-o pe Jelena Jankovici, după ce trecuse în "sferturi" de Anastasia Pavliucenkova, 7-6 (3), 6-2.

Obosită, chinuită de efectele căldurii şi umezelii, dar şi de o suferinţă la coapsă, ea a dus la capăt meciuri lungi şi dificile. Este a cincea dată în ultimele trei sezoane, dar şi în carieră, cînd Halep leagă asemenea performanţe în turnee consecutive. Şi a doua oară în 2015, după ce făcuse ceva asemănător la Indian Wells – victorie şi Miami – semifinală. De două ori a reuşit isprava pe suprafeţe diferite şi de trei ori în competiţii succesive pe hard.

Săptămînile legate ale Simonei

 

2013

 
Nürnberg zgură învingătoare
‘s-Hertogenbosch iarbă învingătoare
     
Moscova hard indoor învingătoare
Sofia hard indoor învingătoare
 

2014

 
Wimbledon iarbă  semifinale
Bucureşti  zgură învingătoare
 

2015

 
Indian Wells hard învingătoare
Miami hard semifinale
     
Toronto hard finală
Cincinnati hard semifinale

 

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Scene COLOSALE în Liga 2! Finanțatorul echipei juca table la stadion cu 30 de minute înainte de meci și asculta „Ani de liceu” » Reacția lui când i-a văzut pe reporterii GSP
Liga 2
Scene COLOSALE în Liga 2! Finanțatorul echipei juca table la stadion cu 30 de minute înainte de meci și asculta „Ani de liceu” » Reacția lui când i-a văzut pe reporterii GSP
Viața în România a fotbalistului aflat la 11.000 de kilometri distanță de casă: „Mie asta îmi place cel mai mult aici. Îmi dă siguranță
Superliga
Viața în România a fotbalistului aflat la 11.000 de kilometri distanță de casă: „Mie asta îmi place cel mai mult aici. Îmi dă siguranță"
MM Stoica l-a văzut pe Bîrligea la antrenamente și a dat verdictul
Superliga
MM Stoica l-a văzut pe Bîrligea la antrenamente și a dat verdictul

Povestea de film a unui fotbalist născut la Aiud, ajuns antrenor la Galatasaray, Dinamo Tbilisi și Lokomotiv Moscova! » A dispărut după singurul meci la care a asistat Stalin în tribune și se spune că ar fi fost executat

Medaliata cu argint de la Jocurile Olimpice i-a lăsat muți de uimire! A venit cu o rochie transparentă la „Săptămâna modei”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează