SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN

Simona Halep o întîlnește azi pe Katerina Bondarenko în turul al doilea la US Open: ”Simt jocul”

Articol de - Publicat joi, 03 septembrie 2015 00:00

Adversara româncei, ucraineanca în vîrstă de 29 de ani, e pe locul 106 în lume și este una dintre puținele mame din circuitul profesionist

Simona Halep revine azi pe teren (nu înainte de ora 20, liveTEXT pe GSP.ro) pentru a cîștiga biletul de turul al treilea. Mulțumită de jocul său din meciul de debut, românca a mutat toată presiunea pe Serena și încearcă de fiecare dată să ia lucrurile cît mai relaxat.

Departe de încordarea de la Wimbledon, cînd dacă încercai să o înțepi cu ac, acela ar fi sărit cu siguranță, Halep e moderată, dar și optimistă. "Sînt încrezătoare pentru că simt foarte bine jocul. Evoluez mai bine atunci cînd nu mă gîndesc la rezultate și vreau să iau meci cu meci", a spus Halep. De pe sfertul ei de tablou nu au plecat prea multe favorite, însă deocamdată are de jucat împotriva Katerinei Bondarenko, 106 WTA.

Ucraineanca are 29 de ani și e printre puținele jucătoare din circuitul profesionist care au un copil și continuă să evolueze la nivel înalt. În 2012, ea era eliminată în primul tur de la US Open de Jelena Jankovici. După partidă i-a spus soțului său că nu s-a simțit prea bine. La cîteva săptămîni a aflat că e însărcinată. S-a retras, a născut, dar nu a putut sta departe de tenis.

În aprile 2014 a revenit în circuit și de atunci încearcă să urce cît mai sus în ierarhia WTA. Cel mai bun loc ocupat de ea a fost 29, în octombrie 2009. Cum poate să împace viața de familie cu cea din circuit? Simplu, călătorește alături de copilul său. Katerina a fost și la București anul acesta tot cu copilul. Și germanca Tatjana Maria, 66 WTA, face la fel. Ea și micuța Charlotte sînt mereu împreună pe la turnee.

41-11este raportul dintre victoriile și înfrîngerile Simonei Halep în 2015

Mame de succes

E destul de rar întîlnit ca o jucătoare după ce devine mamă să mai vrea să urmeze toate rigorile pe care le presupune o viață de sportiv profesionist. Exemplele lui Kim Clijsters și Lindsay Davenport însă sînt încurajatoare. Kim a revenit, după ce a născut-o pe Jada, a mai cîștigat trei trofee de Mare Șlem și a devenit numărul unu mondial. Lindsay s-a întors după ce l-a avut pe Jagger Jonathan și a reușit să mai cîștige patru trofee WTA.

"E greu să fii concentrat tot anul"

Simona Halep a fost întrebată dacă știe că au pierdut încă din primul tur atît de multe jucătoare din Top 10. "Am auzit. Cele care au pierdut au avut un început de an foarte bun. E greu să fii concentrat sută la sută tot sezonul. Anul trecut și eu am pățit la fel, am evoluat bine la început și la mijlocul lui și apoi, în SUA și Asia, nu a mai fost la fel. În plus, toată lumea luptă la un turneu de Mare Șlem din toate puterile", a spus a doua jucătoare a lumii.

Implicată într-un maraton

Monica Niculescu s-a calificat ieri în turul al doilea la US Open, după ce a trecut de Alexandra Panova cu 7-6 (3), 4-6, 6-3. Meciul a durat 3 ore și 18 minute. Este al doilea cel mai lung meci din istoria turneului de la New York. Pe primul loc e tot o partidă de la această ediție, una de 3 ore și 20 de minute și pe care au disputat-o Madison Brengle și Shuai Zhang. Precentul record fusese stabilit de Sam Stosur și Nadia Petrova, care au jucat 3 ore și 16 minute în 2011. Meciul dintre Niculescu și Panova este însă departe de recordul absolut de durată al unei partide feminine. În 1984, la Richmond, Vicki Nelson și Jean Harper au jucat timp de șase ore și 31 de minute, două seturi. În turul următor, Monica se va duela, vineri, cu Flavia Pennetta.

Ambuscadă la conferința de presă

Caroline Wozniacki a apărut neinvitată la conferința de presă a lui John Isner. De fapt, daneza urma să fie luată la înterbări în aceeași sală, dar a creat un întreg moment apărînd și adresîndu-i cîteva întrebări lui John. "Acum că sînt aproape de Top 10 din nou, Caroline Wozniacki vorbește cu mine, trebuie să ocup un loc cu o singură cifră ca să-mi dea atenție", a mărturisit în glumă Isner. Daneza, care e în turul al doilea la US Open, l-a întrebat care este jucătoarea lui favorită. "Știi că îmi place de tine, Caroline, ești alături de Serena".

"Te-am rugat să-mi spui doar una", a insistat ea. "Sînt foarte apropiat de tine, așa cum se întîmplă și cu toate jucătoarele americane. Ne înțelegem minunat, după cum vedeți Caroline e o bună prietenă de-ale mele", a spus Isner. "Bun răspuns", a continuat daneza. Wozniacki nu e la prima ispravă de acest gen. În 2011, la Wimbledon, ea s-a prezentat la conferința lui Djokovici.

Federer și cei care l-au făcut mai bun

Roger Federer s-a calificat cu ușurință în turul al doilea la US Open, iar apoi a fost întrebat care sînt jucătorii care l-au făcut să evolueze. "La început au fost Hewitt și Agassi, să joc împotriva unora ca ei, care dominau de pe fundul terenului, a fost foarte dificil. M-au făcut să mă mișc mai bine și să fiu mai consistent, să am mai multă variație. Apoi Sampras şi Henman mi-au arătat cum trebuie să joc serviciu-voleu, adică arta de a presa adversarul. Și apoi această generație, cu Andy, Novak și Rafa. Nadal este stîngaciul care mi-a provocat cel mai mult reverul. M-a făcut să devin bun, m-a determinat să rezlizez că trebuie să returnez diferit de fiecare dată cînd jucam cu el", a spus fostul lider mondial.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Mircea Lucescu a anunțat convocările preliminare pentru „dubla” cu Cipru și Lituania » O mare surpriză: prima selecție la națională
Nationala
Mircea Lucescu a anunțat convocările preliminare pentru „dubla” cu Cipru și Lituania » O mare surpriză: prima selecție la națională
Medaliata cu argint de la Jocurile Olimpice i-a lăsat muți de uimire! A venit cu o rochie transparentă la „Săptămâna modei”
Altele
Medaliata cu argint de la Jocurile Olimpice i-a lăsat muți de uimire! A venit cu o rochie transparentă la „Săptămâna modei”
Singurul fotbalist pe care Gică Hagi nu vrea să îl vândă: „Construiește echipa în jurul lui!” » Ar fi refuzat oferta de la Rapid
Superliga
Singurul fotbalist pe care Gică Hagi nu vrea să îl vândă: „Construiește echipa în jurul lui!” » Ar fi refuzat oferta de la Rapid

Povestea de film a unui fotbalist născut la Aiud, ajuns antrenor la Galatasaray, Dinamo Tbilisi și Lokomotiv Moscova! » A dispărut după singurul meci la care a asistat Stalin în tribune și se spune că ar fi fost executat

Medaliata cu argint de la Jocurile Olimpice i-a lăsat muți de uimire! A venit cu o rochie transparentă la „Săptămâna modei”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează