SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEUL CAMPIOANELOR

VIDEO + FOTO Coșmarul continuă și în Singapore: Halep pierde în două seturi cu Șarapova » Cum se califică Simona

Foto: Reuters +8   FOTO
Foto: Reuters

Articol de - Publicat marti, 27 octombrie 2015 15:46

Simona Halep nu a putut trece peste complexul Maria Șarapova și a ajuns la șase înfrîngeri din șase meciuri.

Rusoaica s-a impus la capătul unui meci disputat și încins, scor 6-4, 6-4.

 

Primul set a început prost pentru Halep, care a fost condusă cu 2-0, dar a revenit imediat și a egalat. Cele două jucătoare au mers cap la cap, dar la 4-5 Șarapova a cîștigat pe serviciul româncei și a luat setul.

În al doilea set, Halep a avut o cădere. Românca a făcut multe greșeli, a lovit foarte slab și i-a permis Șarapovei să își facă jocul, să controleze meciul și să conducă cu 5-1.

A urmat tresărirea de orgoliu a Simonei. Rusoaica a servit de două ori pentru a cîștiga meciul, dar Halep a făcut două break-uri, iar scorul a fost 5-4. În final, Șarapova a mai făcut un break și s-a impus din nou în fața româncei.

Pentru a fi sigură de calificare, Halep trebuie să cîștige meciul cu Agnieszka Radwnaska în două seturi. Astfel, pentru româncă nu ar mai conta rezultatul meciului Șarapova - Pennetta.

O victorie în 3 seturi ar complica mult calculele.  Simona se poate califica, dar depinde de rezultatul meciului Șarapova - Pennetta.

Locul 2 din Grupa Albă va juca împotriva locului 1 din Grupa Roşie, iar locul 2 din Grupa Roşie va întîlni locul 1 din Grupa Albă.

S-au jucat pînă acum:

Simona Halep - Flavia Penneta 6-0, 6-3

Maria Şarapova - Agnieszka Radwanska 4-6, 6-3, 6-4

Agnieszka Radwanska - Flavia Pennetta 6-7, 4-6

 Simona Halep - Maria Șarapova 4-6, 4-6

Vezi mai jos desfășurarea meciului:

 Simona Halep - Maria Șarapova 4-6,  4-6

4-6

SET ȘI MECI: Maria Șarapova face încă un break și se impune în două seturi.

4-5

Break Halep: Simona face al doilea break consecutiv! Românca servește pentru a egala situația! Hai Simona!

 

3-5

Game Halep: Simona nu se lasă! Halep își cîștigă serivicul și se apropie de de Șarapova! Rusoaica servește din nou pentru a cîștiga meciul.

2-5

Break Halep: Simona nu renunță la luptă. Maşa a fost la două puncte de a cîștiga meciul, dar Halep a revenit. Meciul încă nu s-a terminat.

1-5

Break Șarapova: Șarapova face încă un break și este la un game de cîștigarea meciului.

1-4

Game Șarapova: Rusoaica își conservă serviciul și se menține în avantaj. Halep îi pune probleme rusoaicei, dar nu mai reușește să fie agresivă și să o atace pe Maşa.

1-3

Game Halep: Primul game reușit de Halep în acest set. Românca a salvat o minge de break și dă semne de revenire. Simona trebuie să pună presiune pe Maşa.

Darren Cahill a venit din nou lîngă Simona. "Fii mai agresivă cu backhand-ul și blochează mai mult serviciul ei. Dacă vrei să stai în spate, ok, dar dai prea multe mingi pe mijlocul terenului", a sfătuit-o antrenorul.

 

0-3

Game Șarapova: Rusoaica își cîștigă game-ul de serviciu și se menține în avantaj, profitînd de greșelile Simonei. Halep insistă cu mingile trimise pe mijlocul terenului, care nu îi pun probleme rusoaicei. Șarapova se apără foarte bine și este într-o formă 

 
0-2

Break Șarapova: Simona cîștigă cu greu acest game, cel mai lung al meciului. Românca a avut cîteva reacții nervoase, din cauza deselor greșeli făcute. În final, rusoaica a făcut break-ul și a trecut în avantaj.

 

Fanii Simonei, prezenți în tribune, simt momentul mai dificil și o încurajează pe româncă.

0-1

Game Șarapova: Rusoaica a început foarte bine setul și a făcut game la 0. Simona a greșit mult și i-a facilitat misiunea Șarapovei

A început setul doi! Șarapova servește prima

 Statistica primului set:

  Simona Halep Maria Șarapova
Procentaj primul serviciu 59% 62%
Ași 1 2
Duble greșeli 2 5
Puncte cîștigătoare 4 11
Greșeli neforțate 8 17
Puncte de break cîștigate 1/1 2/4
Puncte cîștigate la fileu 2/4 2/3
4-6

SET ȘARAPOVA: Halep a greșit mult cu serviciul, făcînd și o dublă greșeală. Șarapova a avut două mingi de set, dar Simona le-a anulat cu un joc perfect.La 40-40, după un raliu de excepție, Maşa a mai avut o minge de set, fructificată cu o lovitură în forță.

Înainte de a servi pentru a rămîne în set pentru a rămîne în set, Halep l-a chemat pe antrenorul Darren Cahill. "Atacă mai mult și pune presiune pe ea. Fii mai agresivă pe backhand-ul ei. Uneori returnează foarte scurt. Termin-o", i-a transmis acesta.

 

4-5

Game Șarapova:  O greșeală neforțată și o dublă greșeală a Șarapovei au făcut ca Halep să conducă cu 30-0. Maşa a revenit, iar după cel mai spectaculos punct al meciului, scorul a fost egal, 30-30. Cele două jucătoare au ajuns la egalitate, 40-40, iar Șarapova s-a impus și este la un game de cîștigarea setului.

4-4

Game Halep: După două greșeli ale Simonei, rusoaica a trecut în avantaj, dar Halep a revenit, profitind de faputl că Șarapova a rispit două puncte, și a cîștigat game-ul.

 

3-4

Game Șarapova: Șarapova a făcut un game bun și a taxat ezitarea Simonei de la fileu. Profitînd și de o greșeală a jucătoarei noastre, rusoaica și-a adjudecat game-ul. La puncte cîștigătoare, rusoaica este la conducere, scor 6-3, dar și la duble greșeli este în față, 3-0.

3-3

Game Halep: Simona nu are nici o problemă cînd servește. Românca joacă tot mai bine și cîștigă game-ul . La 15-0, Halep a cîștigat punctul, grație unei lovituri de drepta în diagonală, la care Șarapova nu a avut ce să facă.

2-3

Game Șarapova:  Jocul Simonei este în creștere și atacă foarte bine. Chiar dacă a pierdut acest game, Simona i-a pus mari probleme rusoaicei.

2-2

Game Halep: Simona își dă drumul la joc. A început să o alerge pe Șarapova și a cîștigat game-ul cu o serie de lovituri excepționale și bine plasate.

 

1-2

Break Halep: Rusoaica a început cu o dublă greșeală, anulată imediat cu un as. Simona și-a procurat imediat două mingi de rebreak și a cîștigat game-ul după un retur de mare campioană.

0-2

Break Șarapova: Simona a început temător și primul game și a fost condusă cu 0-30. Românca a revenit și a devenit mai agresivă, reușind să egaleze. Deși putea cîștiga game-ul, Halep a făcut două greșeli și Șarapova a făcut break-ul.

0-1

Game Șarapova: Simona a început cu două erori acest game și i-a permis rusoaicei să se distanțeze. După aceea, Șarapova a reușit două puncte cîștigătoare și a trecut în avantaj.

 A început meciul! Șarapova servește prima.

 

Maşa a intrat foarte determinată pe teren

 

Jucătoarele au intrat pe teren! Meciul va începe în curînd

După victoria Flaviei Pennetta cu Agnieszka Radwanska, 7-6, 6-4, Halep se poate califica azi în semifinalele Turneului Campioanelor, dacă o învinge pe Șarapova.

CONFRUNTĂRILE DINTRE MARIA ȘI SIMONA

2012 Indian Wells turul 3 hard 6-3, 6-4
2012 Beijing turul 1 hard 7-5, 7-5
2014 Madrid finală zgură  1-6, 6-2, 6-3
2014 Roland Garros finală zgură 6-4, 6-7 (7), 6-4
2014 Cincinnati sferturi hard 3-6, 6-4, 6-4

 

 

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Real Madrid - Borussia Dortmund 5-2 » Coșmar o oră, apoi remontada DE VIS, cu hat-trick al viitorului „Balon de Aur”!
Liga Campionilor
Real Madrid - Borussia Dortmund 5-2 » Coșmar o oră, apoi remontada DE VIS, cu hat-trick al viitorului „Balon de Aur”!
Ianis Hagi, trimis la echipa a doua a lui Rangers chiar de ziua lui » A dat gol direct din corner!
Stranieri
Ianis Hagi, trimis la echipa a doua a lui Rangers chiar de ziua lui » A dat gol direct din corner!
Fiul lui Didi Prodan s-a născut la Glasgow și anunță cu cine va ține în meciul Rangers - FCSB: „2-0!” » Mărturie emoționantă: „Nici nu vedeam mingea din cauza lacrimilor”
Europa League
Fiul lui Didi Prodan s-a născut la Glasgow și anunță cu cine va ține în meciul Rangers - FCSB: „2-0!” » Mărturie emoționantă: „Nici nu vedeam mingea din cauza lacrimilor”

„Înotam, iar bătăile inimii răsunau ca un motor surd: eu sunt, eu sunt, eu sunt” » Povestea răscolitoare a scriitoarei Sylvia Plath și a singurului ei sprijin într-o luptă teribilă: „Abia îmi țin capul deasupra apei”

Drăgușin la Inter? Schimbul pe care nerazzurrii îl pun la cale cu Tottenham


Comentarii (255)
merace
merace  •  28 Octombrie 2015, 09:33

Cata frustrare trebuie sa fie in SImona, stiind ca are 0-6 la Sharapova, in timp ce miliarde de oameni NU AU SCOR NEGATIV cu Sharapova, CU TOATE CA nu au jucat niciodata tenis cu ea! :D hahaha

100002473541087
Danut Ognean  •  28 Octombrie 2015, 00:44

si pana cind dopapta munkiki urlatoare sarapova va got cistiga cred ca acesta a fost ultiul meci pentru rusoaica increzuta urlatoare! felicitaribsi bsucces mai departe Simona! ciocul mic conteestatarilor

bdgeorge
bdgeorge  •  27 Octombrie 2015, 23:10
Postat de Loredana Popa pe 27 Octombrie 2015, 18:04

Pfff.. mi-ar placea sa fiu patrioata dar nu pot. Anul trecut a procedat la fel, a batuto pe Serena in calificari, Serena a facut un meci in care sa menajat iar in finala a rupto pe Simona. "Pacat" ca Sarapova nu a avut aceeasi strategie pentru a ne mai oferi si noua speranta sa visam. Simona pentru ceea ce esti te respect si nu te judec pentru ca nu poti mai mult. Respect

te pricepi se vede Serena sa "menajat" la 6-0 ultimul set??? Simona o trimetea acasa pe Serena dac pierdea 2-0 si castiga 5 ghemuri???? atat trebuia anul trecut sa piarda 2-0 cu Ivanovici si sa castige 5 ghemuri ..era prima si o trimetea acasa pe Serena din grupe..asta da menajare...

Vezi toate comentariile (255)
Comentează