SPORTURI  »  HANDBAL  »  HCM BAIA MARE-BUDUCNOST, 14:00, DIGI 1, DOLCE 1, GSP.RO

Gând rău campioanei » HCM Baia Mare o înfruntă pe Buducnost, deținătorarea Ligii Campionilor

Articol de - Publicat sambata, 02 aprilie 2016 00:00

HCM Baia Mare înfruntă deținătoarea Ligii Campionilor, o dublă în care maramureșencele pornesc ca outsider.

Vicecampioana României joacă azi, de la ora 14:00, pe teren propriu, împotriva campioanei Europei, Buducnost Podgorica, echipa Cristinei Neagu care are prima șansă și în acest sezon la câștigarea trofeului.

Atmosfera în rândul formației maramureșene nu e deloc una plăcută. Jucătoarele sunt neplătite de mai bine de patru luni și nu mai cred în promisiuni.

"Nu a venit nimeni nici măcar să vorbească în această săptămână, înaintea meciului cu Buducnost. Probabil că știau că ne-am săturat de minciuni", au spus două dintre jucătoarele HCM-ului.

Ultimul meci?

Pentru HCM, dacă va fi eliminată de Buducnost, meciul de azi ar putea fi practic ultimul în Europa, în fața suporterilor ei fanatici. Pentru că e greu de crezut că echipa va mai exista din sezonul viitor, în condițiile în care datoriile acumulate sunt de ordinul milioanelor de euro!

"Străinele" aproape de evacuare

În ciuda atmosferei tensionate, jucătoarele sunt focusate doar pe meciul cu Buducnost. Pivotul Katarina Jezici a uitat că a fost la un pas să fie dată afară din apartament, pentru că nu i-a fost plătită chiria.

"Părerea mea este că totul este posibil, vom lupta așa cum știm, așa cum putem. Cred că putem câștiga și putem merge în semifinale. Aceasta este dorința mea, doar la asta m-am gândit în ultimul timp. E cel mai bun sezon al  meu. Mă simt bine, joc foarte bine și chiar mă bucur de handbal, poate pentru prima dată în viață", a spus Katarina Jezici pentru DolceSport.

Olandeza Louise Abbingh a trecut și ea peste nopțile dormite în frig pentru că nu a avut gaz în apartamentul din Baia Mare.

Ultima impresie

Vicecampioana mondială, la fel ca toate coechipierele, își doresc enorm să lase o ultimă impresie bună, la Baia Mare, orașul în care au adunat atâtea amintiri frumoase. "Vom juca pentru noi, pentru spectatori. Ne vom respecta. Și vom face totul ca să trăim, poate, o ultimă bucurie la echipă", a declarat una dintre componentele naționalei României, care evoluează la Baia Mare.

Fără Szucs, cu Paula

Antrenorul Aurelian Roșca nu se va putea baza în partida de azi pe două jucătoare: Ada Nechita, care este însărcinată, și nu a mai jucat în ultima lună, plus Gabriella Szucs, interul care şi-a rupt degetul mic de la mâna dreaptă în meciul cu HCM Roman.

Va reintra, în schimb, între buturi, Paula Ungureanu, portarul "naționalei", deși aceasta a fost acuzată de unii dintre suporteri că nu și-a apărat corct șansele în partida pierdută la Brașov! În plus, Paula a fost fluierată la ultimul meci, cel de pe teren propriu cu HCM Roman.

Experiență internațională

Buducnost Podgorica a ajuns ieri la Baia Mare. Antrenorul Dragan Adzici are la dispoziție toate vedetele sale, în frunte cu Cristina Neagu și Katarina Bulatovici. În actualul sezon, Buducnost a jucat cu CSM București, în faza grupelor.

A câştigat la București, 28-22, dar au terminat la egalitate, 23-23, la Podgorica. Buducnost a suferit două înfrângeri în actuala ediție, ambele în deplasare: 20-22 la Gyor și 24-26 la Skopje.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Reacția fotbalistului luat de guler de Dorinel Munteanu: „Suntem obișnuiți!”
Superliga
Reacția fotbalistului luat de guler de Dorinel Munteanu: „Suntem obișnuiți!”
Dinamo poate pierde 1 milion de euro » Ultimele informații despre acest caz care le dă fiori „câinilor”
Superliga
Dinamo poate pierde 1 milion de euro » Ultimele informații despre acest caz care le dă fiori „câinilor”
Neil Lennon a semnat » Unde s-a angajat la o lună după despărțirea de Rapid
Campionate
Neil Lennon a semnat » Unde s-a angajat la o lună după despărțirea de Rapid

Povestea de film a unui fotbalist născut la Aiud, ajuns antrenor la Galatasaray, Dinamo Tbilisi și Lokomotiv Moscova! » A dispărut după singurul meci la care a asistat Stalin în tribune și se spune că ar fi fost executat

Medaliata cu argint de la Jocurile Olimpice i-a lăsat muți de uimire! A venit cu o rochie transparentă la „Săptămâna modei”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează