FOTBAL  »  Superliga  »  GENERATIA '70

Guadalajara bolnava

Articol de GSP - Publicat vineri, 03 august 2007 00:00

Dobrin, Raducanu, Neagu si Dembrovschi, jucatori de baza din generatia '70 au probleme de sanatate. Fostul mare fotbalist Nicolae Dobrin, in virsta de 59 de ani, trece prin momente critice, dupa ce in urma sase luni a suferit o interventie chirurgicala la plaminul drept, prin care i-a fost extirpata o tumoare benigna. Fachirul care a dat stralucire generatiei Guadalajara '70 zace de doua saptamini internat intr-o rezerva din Ambulatoriul de Specialitate al Spitalului Clinic de Urgenta Militar Central "Dr. Carol Davila" din Bucuresti.

Dobrin urmeaza un tratament intens cu citostatice, pentru a-i fi stabilizata starea medicala, devenita precara in ultima vreme. "Giscanul", vegheat in permanenta de sotia lui, Gica, era optimist ieri, in jurul orei 11:00. Intins in pat, cu ochii tintuiti in tavan, foarte, foarte slabit si ramas fara parul de pe cap, fostul Magician din Trivale a spus cu o voce scazuta: "Ma simt mai bine si sper ca intr-o zi, doua, sa pot pleca acasa la mine. Acum trebuie sa merg la tratament". Starea de sanatate nu-i permite lui Dobrin sa se deplaseze singur, el fiind transportat la tratament cu ajutorul caruciorului. Desi medicii refuza sa ofere amanunte despre situatia fostului mare fotbalist, se pare ca Dobrin va trebui sa mai stea internat inca vreo doua saptamini. In noiembrie anul trecut, nea Gicu a mai suferit o operatie din cauza unei arterite, fiindu-i facut un by-pass cu proteza sintetica, intre incheietura piciorului si genunchi.

"Starea de sanatate a domnului Dobrin este in limite normale, cu problemele inerente care apar dupa o operatie ca a dinsului"
Comandantul S.M.C Bucuresti

si Rica e iar in spital

Rica Raducanu (61 de ani) este si el internat la Spitalul Militar Central din Bucuresti.  Legendarul portar a fost supus zilele trecute unei noi coronarografii din cauza problemelor mai vechi pe care le are la inima. "Am  iesit de la reanimare si sper ca vineri sa plec acasa. Taticu' e bine, nu va faceti griji", a precizat fostul mare portar al "nationalei" Romaniei. In luna noiembrie a anului trecut, Rica Raducanu a suferit un accident  vascular cerebral, provocat de un cheag de grasime depus pe o vena, din cauza colesterolului ridicat.

"Dembo" se opereaza
Titular in toate cele trei meciuri disputate de "nationala" la Mondialele din '70, Emeric Dembrovschi se confrunta cu probleme serioase de sanatate. El va fi operat de coxartroza la Tg. Mures, unde medicii ii vor taia o bucata de os de la piciorul drept. "Prietenii m-au indemnat sa merg la cutit si sa-mi pun o proteza. De abia mai pot sa umblu. Sint insa convins ca lucrurile se vor rezolva. Daca nu luam aceasta decizie, riscam sa ajung in scaunul cu rotile. Ar fi fost un cosmar!", a declarat Dembrovschi. Afectiunea fostului international consta in distrugerea cartilajelor si articulatiilor care leaga piciorul de sold, astfel incit se ajunge ca piciorul sa se sudeze direct pe oasele bazinului. (Adrian Bucur)

Problemele antrenorului
In virsta de 85 de ani, Angelo Niculescu a fost antrenorul echipei nationale la CM 1970. "M-am confruntat si eu cu destule probleme de sanatate, dar m-am mai intremat. Am avut necazuri cu dantura si cu ochii. A trebuit sa ma operez de cataracta. In rest, incerc sa mai fiu de folos pe la federatie, la scoala de antrenori si la comisia tehnica, dar mai si scriu articole de specialitate, cind mai sint solicitat", spune Niculescu.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
„Atunci am turbat!” » Marius Șumudică, SHOW inconfundabil la interviu: „Au ieșit ghioceii, vin cu stropitoarea!”
Superliga
„Atunci am turbat!” » Marius Șumudică, SHOW inconfundabil la interviu: „Au ieșit ghioceii, vin cu stropitoarea!”
Nicușor Dan, anunț de ultim moment despre Arena Națională
Superliga
Nicușor Dan, anunț de ultim moment despre Arena Națională
Dune 3 se poate filma în Anglia! Imagini catastrofale surprinse la arena Plough Lane » Meciul cu Newcastle, amânat
Campionate
Dune 3 se poate filma în Anglia! Imagini catastrofale surprinse la arena Plough Lane » Meciul cu Newcastle, amânat

Gigi Becali a dezvăluit meciul la care va reveni pe stadion » Câți bani a strâns pe biletele din Europa League până acum

Bănel Nicoliță a dezvăluit ce salariu are în Liga 4 din România. Primă uriașă primită la semnătură


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează