SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE 2016  »  SPECIAL

Profii de la Olimpiadă! Doi participanți la JO 2012 și 2016 au ținut ore de sport la British School of Bucharest

Fotografii: British School +5   FOTO
Fotografii: British School

Articol de - Publicat duminica, 17 septembrie 2017 19:53

Participanți la JO 2012 și JO 2016, înotătorul Joseph Roebuck și ciclistul paralimpic James Ball au ținut, vineri, orele de sport la British School of Bucharest

"May I help you?".
Atenție, nu avem de-a face cu elevi sfioși! În Pipera, la British School, copiii observă vizitatorii și-i iau la întrebări. Țopăie când află că aceștia îi vor însoți la ora de sport.
Chiar și românii, care formează o proporție de 30% din școală, vorbesc între ei în engleză.
Băieți și fete de 11-12 ani care, pentru 40 de minute, vor avea profesori cu ștaif. Doi participanți la Jocurile Olimpice din 2012 și la cele Paralimpice din 2016. Înotătorul Joseph Roebuck, bronz european la 200 de metri fluture în 2011, și James Ball. Dublu campion mondial la ciclism pe pistă de viteză, participant la Rio 2016!

Hora cu strigături pe dos

O jumătate dintre copii lucrează cu Roebuck. Nu li se aruncă vreo minge, ci sportivul le așază jaloane, îi pune să închidă ochii și să se ia la o întrecere de tipul "Cine o atinge primul". Copiii fac apoi o horă în care trebuie să strige "Toată lumea la dreapta!" și să sară în direcția opusă, pentru coordonare. Apoi, în grup, au de trecut pe sub o coardă acționată manual de Joseph și o colegă. Dacă vreun copil e atins de coardă, tot grupul repetă exercițiul. Puștii se distrează, Roebuck e charismatic și glumește cu fiecare în parte.

Bicicletă de 30.000 de lire

În "balon", alături, copiii pregătiți de Ball, 26 de ani, au parte de exerciții mai solicitante. Gâfâie când, la sfârșit, îi pun întrebări locului 5 de la Rio de Janeiro. Acesta îi răsplătește: le pune la gât medaliile de aur cucerite la CM de anul acesta.
- Cât costă o bicicletă?
- 30.000 de lire sterline.
- Woooow!!! 30.000?!! De ce?
- Nu este o bicicletă obișnuită. E foarte ușoară. Trebuie să avem viteză, noi ne oprim abia la sfârșit. Velodromul presupune să circulăm pe un perete foarte înclinat. Uite, și costumul de pe mine e foarte subțire, se rupe imediat, tocmai pentru a fi ușor în timpul concursului.
- E adevărat că bicicleta nu are frâne?
- Da, e adevărat.
- Și cum vă opriți?
- Încetinim după finiș și ne rotim până putem opri.
- Puteți sări de pe loc încă o dată? Vă rugăm!
(britanicul sare)
- Woooooooooow! Să mai veniți! 

88 de sportivi implicați

Programul prin care cei doi au predat la British School se numește "Athletes in School" și implică 88 de sportivi din Team GB, participanți în trecut la Jocurile Olimpice sau la cele Paralimpice. Printre ei, gimnasta Beth Tweedle, Lutalo Muhammad, dublu medaliat olimpic, argint și bronz, la taekwondo, Desiree Henry, atletă medaliată cu bronz olimpic la ștafetă 4X100, sau dublul campion paralimpic la tir cu arcul John Walker. 

500de copii de 50 de naționalități învață la British School of Bucharest, instituție ai cărei profesori sunt 100% vorbitori nativi de limbă engleză

gb athletes in school 15 september 2017 2017 35

Roebuck (dreapta) și Ball (stânga) înainte de orele cu copiii din România

"La JO de la Londra pluteam, atmosferă magnifică"

INTERVIU. Joseph Roebuck, 32 de ani, nu va uita prea curând participarea la JO de acasă

- Joseph, cum e să faci o oră de sport aici?
- Minunat. Mă bucur că puștii sunt entuziaști.
- Le-ai povestit despre experiența Olimpiadei?
- Îți dai seama! Le-am spus cum, la Londra, orice britanic plutea, atmosfera era extraordinară în bazin. Acoperișul era înclinat, acustica era perfectă. Memorabil.
- Îi vei învăța să înoate? :)
- Ha, ha! Am văzut bazinul, dar e cam mititel pentru mine! Sunt sigur că știu să înoate. O să fac altfel de exerciții! 

"În Mexic prinzi viteză pentru că mori de cald!"

INTERVIU. James Ball participă la "Paralimpice" din cauza unei deficiențe de vedere

- James, cum sunt copiii?
- Îți sorb cuvintele. Cooperează, pun întrebări.
- Care a fost cea mai interesantă întrebare?
- Dacă mi-a fost cald la Rio de Janeiro. Le-am zis că asta te face să pedalezi mai tare, să mergi mai repede. De exemplu, pe un velodrom din Mexic, unde se bat recorduri mondiale, prinzi viteză pentru că mori de cald!
- A câta țară vizitezi prin acest program?
- A 4-a, ultima oară am fost în Gibraltar. E cel mai bun lucru și pentru noi, și pentru copii! 

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Gigi Becali nu poate sta liniștit în Parlament » Cum a fost surprins lângă noul ministru al Justiției + declarații jignitoare la adresa lui Crin Antonescu
Stiri extrasport
Gigi Becali nu poate sta liniștit în Parlament » Cum a fost surprins lângă noul ministru al Justiției + declarații jignitoare la adresa lui Crin Antonescu
Alt caz major de dopaj în tenis! Depistat pozitiv, la 3 luni după triumful de la US Open » Pe cine a dat vina tenismenul
Tenis
Alt caz major de dopaj în tenis! Depistat pozitiv, la 3 luni după triumful de la US Open » Pe cine a dat vina tenismenul
2024, an special pentru pivotul Georgiana Olaru » Promovare în „Liga Florilor”, diplomă obținută la o facultate inedită
Handbal
2024, an special pentru pivotul Georgiana Olaru » Promovare în „Liga Florilor”, diplomă obținută la o facultate inedită

Dosarul lui Dan Șucu de la CNSAS: „La data de 16.08.1984 a semnat un Angajament, preluând numele conspirativ «Mircea Crișan»” + „Vreau să asigur organele de securitate de deplina mea sinceritate, loialitate”

7 curiozități din clasicul Dinamo - Rapid: cea mai mare diferență de scor, giuleștenii au produs un moment istoric + Palmaresul lui Marius Șumudică împotriva „câinilor”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează