GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  SCRIMĂ

EXCLUSIV Cum se apără FR Scrimă după dezvăluirile GSP: "Nu avem doctor la toate loturile, ce pot să fac?"

Articol de - Publicat joi, 22 martie 2018 13:18

Ana Pascu (73 de ani), președintele Federației Române de Scrimă, a dorit să facă mai multe precizări legate de dezvăluirile făcute de GSP.ro în articolul:  «Federația își bate joc! Chinurile prin care trec sportivii pentru a aduce medalii României: "Nu există doctor în cantonament. Am plătit din buzunarul nostru pentru deplasarea la Europene"».

-  Vă rog să-mi spuneți ce s-a întâmplat cu sportivii care au trebuit să-și plătească din buzunarul lor deplasarea echipamentului la Europene.
- Noi suntem acum înaintea alegerilor, iar articolul ăsta a căzut foarte prost. Eu nu sunt în afacerea asta absolut deloc. Nu e bine înaintea alegerilor să faceți parte cuiva și să promovați pe altcineva. În lotul care a făcut deplasarea la Campionatele Europene au fost două feluri de sportivi: unii care au fost selecționați pe baza rezultatelor și pe baza regulamentului pe care-l are Federația noastră și ceilalți care sunt de la cluburi departamentale sau particulare și care au avut posibilitatea să se ducă cu copiii lor la aceste Europene, pentru că i-am înscris noi ca federație. Nu ne-am ocupat noi de aceștia din urmă. Am făcut ceva mai mult, am invitat o parte dintre ei la cantonamentul care a avut loc la Izvorani. Printre sportivii care au plătit câte o sută de euro nu se numără niciun medaliat.

- Apropo de Izvorani, cum sunt condițiile de acolo, cum e mâncarea?
- Condițiile sunt excepționale. În legătură cu mâncarea nu vă pot spune dacă a fost bună sau nu pentru că noi nu putem merge în fiecare zi să ne uităm în farfuria sportivilor. COSR a deschis o anchetă pe tema asta. Covaliu e foarte dezamăgit.

"Nu a fost doctor pentru că n-am avut de unde să-l luăm"

- Dar doctor există în cantonament?
- În legătură cu doctorul... Știți care e situația cu medicina sportivă? Avem 3 cadre medicale care sunt împărțite la loturile olimpice și nu avem cum să trimitem la fiecare lot de pregătire câte un doctor. Nu am nicio vină. Nu pot să iau un doctor de la o clinică particulară care e plătit cu cât e plătit și să-i dau eu 3 lei. Dar la Izvorani tot timpul sunt loturi care sunt însoțite de medici. Să nu-mi spuneți că asta e o problemă. Dacă cineva ar fi avut vreo problemă s-ar fi adresat medicului care era acolo în cantonament.

- E normal să nu existe un medic în cadrul unui lot național? Să înțeleg că e adevărat faptul că la ultimul cantonament n-a existat doctor?
- Nu a fost medic pentru că n-am avut de unde să-l luăm. Cei 2 doctori și un asistent pe care-i avem au fost repartizați la loturile mari, care erau plecate în alte părți. Îi trimitem unde putem. Sunt numai 3. Să știți că sunt și loturi olimpice care nu au doctor când se pregătesc. Vă spun eu asta. Asta e situația. Dacă nu găsesc doctorul, ce pot să fac? Totuși, nu există ca un doctor să nu fie în cantonamentul respectiv. Nu al nostru, mă refer că în bază tot se găsește un doctor.

- Dar poate doctorul respectiv de care vorbiți dumneavoastră nu se află în bază în acel moment, ce faceți atunci? Sau poate îngrijește pe altcineva.
- Se poate, se poate, se poate. Vedeți foarte bine care e situația cu doctorii în momentul de față. Nici măcar particular nu ai de unde să-i iei, iar dacă-i iei nu ai cu ce să-i plătești. Puteți să scrieți, e foarte bine că atrageți atenția la acest aspect. Nu am absolut nimic împotrivă, dar aceasta e situația. Sigur, unui sportiv care pleacă la o competiție oficială trebuie să-i asiguri totul.

- Ați asigurat toate condițiile lotului la Campionatele Europene?
- Sigur, au avut tot ce trebuie. A fost permanent doctorul nostru, deși permanent în sală exista doctorul concursului. Am avut grijă de toți. Am avut maseur, i-a masat. Am luat de la lotul mare. Sunt de 31 de ani în Federația asta și știu ce trebuie făcut. E foarte greu. De afară se văd foarte bine florile, dar înăuntru sunt probleme mari de tot ca să scoți performanțe.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Cum arată penthouse-ul lui Dennis Man din Arad, în care a investit salariul său la Parma pe o lună: „Și-a dorit mereu să fie discret”
Special
Cum arată penthouse-ul lui Dennis Man din Arad, în care a investit salariul său la Parma pe o lună: „Și-a dorit mereu să fie discret”
GSP.ro a vizitat balonul de care s-a plâns David Popovici: „Mi-ar fi rușine să-i aduc aici pe adversarii mei” » Imaginile surprinse la „Lia Manoliu”
Altele
GSP.ro a vizitat balonul de care s-a plâns David Popovici: „Mi-ar fi rușine să-i aduc aici pe adversarii mei” » Imaginile surprinse la „Lia Manoliu”
„A fost un idol și a câștigat milioane de euro, acum a rămas fără soție, fiică și dinți” » Sârbii scriu despre cazul fostului internațional român
Superliga
„A fost un idol și a câștigat milioane de euro, acum a rămas fără soție, fiică și dinți” » Sârbii scriu despre cazul fostului internațional român

Iată cu câți bani l-a convins Șucu să o refuze pe Dinamo și să vină la Rapid! Sume impresionante pentru Liga 1

„L-au dus de mână cu un violator, apoi l-au declarat nevinovat” » Una dintre cele mai șocante arestări din fotbalul românesc s-a încheiat tragic: mama lui a suferit un AVC, soția răpusă de cancer


Comentarii (6)
vizitiul
vizitiul  •  22 Martie 2018, 23:05

În concluzie doresc să vă aduc la cunoştinţă faptul că toţi aceşti sportivi sunt mai întâi de toate copii, cu aspiraţiile şi cu visele lor să îi învinovăţiţi de maşinaţiuni în campania pentru alegerile din F.R.S. ( când nu cunosc şi nici măcar nu le pasă de aceste lucruri) doar din cauza unor disfuncţionalităţi de management la F.R.S. ar fi păcat ….. mai ales că …. Scrima….. un sport alb, un sport al elitelor, un sport al celor mai ONORABILI oameni.

vizitiul
vizitiul  •  22 Martie 2018, 23:02

Îmi place să cred faptul că toţi au drepturi egale ( toţi aceşti copii, indiferent din ce cluburi provin, muncesc la fel de mult şi toţi îşi doresc să-şi reprezinte ţara în competiţii). Aşa că odată calificaţi şi selectaţi la lotul naţional, intră în responsabilitatea F.R.S. modalitatea prin care ajung şi participă la concurs. Declaraţia că unii sportivi au mers la europene pentru că aşa trebuia iar alţii doar pentru că federaţia a avut mărinimia şi bunăvoinţa să-i înscrie la competiţie este falsă. În ceea ce priveşte cei 100 de euro, taxa solicitată la îmbarcare pentru bagajul agabaritic cu echipament sportiv, plătită de sportivi din fonduri proprii, vreau să menţionez că intra în sarcina F.R.S., iar dacă nu exista posibilitatea ca acest cost să fie susţinut, reprezentantul F.R.S. avea posibilitatea să anunţe ( aşa cum a anunţat si faptul că federaţia nu are posibilitatea să susţină deplasarea anumitor sportivi calificaţi pentru a participa la Campionatul Mondial) iar sportivii ştiau ce au de făcut, nu erau luaţi prin surprindere de situaţie şi nu erau nevoiţi să treacă prin moment penibile în faţa atâtor călători. Pun tot pe seama faptului că nu aţi fost informată corect ( aşa cum vă cunosc refuz să cred că dezinformaţi publicul cu bunăştiinţă) atunci când declaraţi că sportivii care au plătit suprataxa de bagaj nu au obţinut rezultate notabile la europene, vă spun eu … toţi sunt medeliaţi. În concluzie doresc să vă aduc la cunoştinţă faptul că toţi aceşti sportivi sun

vizitiul
vizitiul  •  22 Martie 2018, 22:56

Scrima ….. un sport alb, un sport al elitelor, un sport al celor mai onorabili oameni…… aceste cuvinte îmi vin în minte când mă gândesc la scrimă. Vreau să cred că doamna preşedinte Ana Pascu ( pe care o stimez şi o apreciez pentru ceea ce a făcut şi face în scrima românească şi nu numai), nu a fost informată corect asupra situaţiei şi nu a făcut aceste declaraţii din rea voinţă. Sportivii care au participat la Campionatul European de cadeţi şi juniori, înainte de a face parte din lotul de scrimă al României, au participat la calificări conform regulamentului Federaţiei Române de Scrimă (F.R.S.), tot conform regulamentului dar de această dată al Federaţiei Europene de Scrimă la campionat nu pot participa decât patru sportivi pentru fiecare armă şi categorie. F.R.S. a selectat aceşti sportivi conform rezultatelor din calificari – primii patru, pe meritul muncii lor şi cu egalitate de şansă. Lăsând la o parte provenienţa sportivilor – cluburi susţinute financiar de ministere precum al apărării sau de interne, de consilii judeţene ori proveniţi din asociaţii sportive în general non-profit susţinuţi în mare parte de părinţi ( pe care doamna Pascu ţine să le numească cluburi private) aceşti patru sportivi din fiecare echipă, legitimaţi şi recunoscuţi de F.R.S s-au calificat corect şi conform regulamentului impus de federaţie. Îmi place să cred faptul că toţi au drepturi egale ( toţi aceşti copii, indiferent din ce cluburi provin, muncesc la fel de mult şi toţi îşi doresc s

Vezi toate comentariile (6)
Comentează