SPORTURI  »  HANDBAL  »  HANDBAL / LIGA CAMPIONILOR

Cu cine ar fi mai bine? » CSM București își află marți seara, de la ora 19:00, în urma tragerii la sorți de la Budapesta, adversarul din semifinalele Final Four

Articol de - Publicat luni, 16 aprilie 2018 13:56

Calificată pentru a treia oară consecutiv în Final Four-ul Ligii Campionilor, CSM București își face calcule în privința ediției actuale. Cu cine ar fi mai bine să joace în semifinale, care ar fi adversarul mai accesibil.

Trei dintre cele patru echipe calificate la Budapesta, Györ, Vardar Skopje și CSM București, au fost prezente și la precedentele două ediții. De altfel, Györ și Vardar au jucat finala în 2017, iar CSM și Györ au câștigat ultimele două trofee. Marea noutate, debutantă la un Final Four, este campioana Rusiei, Rostov Don, o echipă care a făcut un sezon excelent și care se anunță o formație capabilă de orice în capitala Ungariei.

Lipsa de constanță

CSM București a avut un sezon extrem de inconstant, în care meciurile senzaționale, foarte bune, au fost urmate de altele complet diferite, în care echipa a fost de nerecunoscut! S-a întâmplat asta încă din faza grupelor, când s-a pierdut cu Nykobing, 22-25, apoi cu Györ și Rostov în faza a doua a competiției. Calapodul a fost păstrat și în "sferturi", după meciul sezonului pe teren propriu venind cel la polul opus, o prestație deplorabilă în deplasarea de la Metz.

Dar același lucru s-a întâmplat pentru campioana României și în edițiile trecute. Chinuindu-se să ajungă în Final Four, CSM a câștigat trofeul în 2016, pentru ca anul trecut să termine pe 3!

Vardar, echipa fără presiune

Vardar Skopje e singura echipă care bifează al cincelea Final Four consecutiv. Campioana Macedoniei a jucat anul trecut finala, după ce în primele trei dăți s-a clasat pe locul 3.

Pregătită de rusoaica Irina Poltorațkaia Dibirova, Vardar e, probabil, la ultimul sezon în topul european. Patronul Samsonenko a anunțat că din vară nu va mai susține financiar echipa, Vardar urmând să se bazeze doar pe handbaliste tinere, autohtone.

Toate jucătoarele actuale și-au găsit echipe, au semnat prin toată Europa, Final Four-ul de la Budapesta aducând pentru ele meciurile de adio în tricoul roșu-negru.

În actuala ediție a Ligii, Vardar a avut cel mai bun traseu. A câștigat 13 meciuri și a pierdut unul singur, la Metz: 27-29! Toată lumea așteaptă acum să vadă adevărata față a macedonencelor, care au avut o parte de tablou mult mai slabă. Drept dovadă, din cele patru echipe calificate la Budapesta, trei au venit din cealaltă parte de tablou.

Györ, decimată de absențe

Campioana Europei, Györ Audi ETO, a avut un sezon în care a trebuit să joace multe partide fără jucătoare de bază. Nora Mork și Zsuzsanna Tomori s-au accidentat grav și nu vor mai putea evolua la Final Four, dar au fost multe meciuri în care tehnicianul Ambros Martin nu s-a putut baza nici pe Eduarda Amorim, Jana Knedlikova, Nycke Groot sau Stine Oftedal.

Chiar și așa, Györ s-a calificat de pe primul loc în "sferturi", în "grupa morții" alături de CSM București și Rostov Don. Și-a împărțit victoriile cu amândouă, fiecare formație materializându-și avantajul terenului propriu.

La Budapesta, Györ va juca, practic, acasă, fiind echipa favorizată din acest punct de vedere. În Arena "Laszlo Papp", la fiecare ediție, Györ s-a bucurat de sprijinul a 10.000 de fani, îmbrăcați în verde!

Rostov sau Estul la putere

La a treia încercare de a ajunge la Budapesta, Rostov Don a reușit. Oprite la precedentele două ediții, de fiecare dată de CSM București, rusoaicele au mers acum până la capăt. Au dat iar peste CSM, dar de această dată au ieșit în avantaj din dubla cu campioana României: egal la București, 22-22, victorie la Rostov, 25-24.

Rostov a impresionat în "sferturi", când echipa pregătită de francezul Frederic Bougeant a trecut de-o manieră categorică de vicecampioana Ungariei, FTC Budapesta. Și la Rostov vor fi mișcări mari în vară. Se vorbește că pe banca tehnică va lua loc chiar Ambros Martin, antrenorul Györului. Barbosa și Dembele vor pleca și ele la finele acestui sezon în Franța.

Rostov Don a câștigat 3 puncte din dubla cu CSM București și și-a împărțit victoriile cu Györ, meciurile fiind extrem de echilibrate. Semn că la Budapesta detaliile vor face diferența.

Nu ar fi imposibil ca Rostov să câștige trofeul în sezonul de debut, așa cum s-a întâmplat și cu CSM București.

Ora 19:00, tragerea la sorți

Meciurile din semifinalele Final Four se vor stabili azi, de la ora 19:00, la Budapesta. Tragerea propriu-zisă va avea loc însă după 19:30. Transmisă direct de canalul Federației Europene de Handbal, aceasta va fi precedată de interviuri cu reprezentanții celor patru cluburi, dar și cu jucătoare care vor fi prezente în Final 4: Eduarda Amorim ( Gyor), Andrea Penezici (Vardar), Amanda Kurtovic (CSM București), Vlada Bobrovnikova (Rostov).

"Ca o părere personală, eu nu aș vrea Vardar. Să jucăm ori cu Györ, ori cu Rostov. Györ prin prisma faptului că au absențe importante, iar Rostov pentru că ne convine stilul lor. Vom vedea însă ce va fi, cred că va fi cel mai echilibrat Final Four de până acum", a declarat team-managerul CSM București, Nicolae Luca.

Meciurile Final Four-ului se vor juca la Budapesta pe 12/13 mai, orele de disputare în semifinale și finale fiind stabilite pentru 16:15 și 19:00. 

Cifrele sezonului

  • CSM București 9 victorii, un egal, patru înfrângeri
  • Gyor Audi ETO 12 victorii, două înfrângeri
  • Vardar Skopje 13 victorii, o înfrângere
  • Rostov Don 11 victorii, un egal, două înfrângeri

101 goluria marcat Cristina Neagu pentru CSM București, fiind doar la patru goluri distanță de liderul Iveta Luzumova (Thuringer), care însă nu va mai putea puncta. Neagu a mai fost golgeterul Ligii în 2015, cu 102 reușite atunci

 Györul e favorită

La casele de pariuri, campioana Europei este văzută în continuare drept favorită la câștigarea sezonului. Ar fi cel de-al patrulea pentru maghiare după cele din 2013, 2014 și 2017. Györ și CSM București sunt singurele echipe prezente la Budapesta care au trofeul Ligii în palmares. Și cotele adversarelor echipei ungare sunt extrem de apropiate, ceea ce arată cât de echilibrate vor fi meciurile.

Cotele caselor de pariuri

  • Gyor 3.00
  • CSM București 3.75
  • Vardar Skopje 3.75
  • Rostov Don 4.00

Cum au arătat Final Four-ul până acum?

  • 2014 1. Györ, 2. Buducnost, 3. Vardar, 4. Midtjylland
  • 2015 1. Buducnost, 2. Larvik, 3. Vardar, 4. Dinamo Volgograd
  • 2016 1. CSM București, 2. Györ, 3. Vardar, 4. Buducnost
  • 2017 1. Györ, 2. Vardar, 3. CSM București, 4. Buducnost

Palmaresul CSM cu echipele prezente în Final 4

  • Rostov Don 4 victorii, un egal, o înfrângere
  • Vardar Skopje o victorie, trei înfrângeri
  • Gyor Audi ETO 2 victorii, 5 înfrângeri

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
FCSB se va antrena într-o bază-SF de 50 de milioane de euro » NASA pentru sportivi, facilități de Champions League! Imagini din interior
Superliga
FCSB se va antrena într-o bază-SF de 50 de milioane de euro » NASA pentru sportivi, facilități de Champions League! Imagini din interior
Ce a pățit Stelea când a dormit în aceeași cameră cu Rică Răducanu: „Să vă spun ce făcea noaptea”
Nationala
Ce a pățit Stelea când a dormit în aceeași cameră cu Rică Răducanu: „Să vă spun ce făcea noaptea”
Începe construcția celui mai nou stadion din România: „Am semnat contractul”
Superliga
Începe construcția celui mai nou stadion din România: „Am semnat contractul”

Transfer pe axa FCSB - MLS? » Informații de ultim moment obținute de GSP.ro

După aproape 4 decenii, Ștefan Iovan vorbește despre momentul ignorat în România: "Îmi pare rău! Știu că așa a fost, dar nu am văzut încă un document oficial”


Comentarii (9)
maxp
maxp  •  16 Aprilie 2018, 22:11
Postat de adi_stelistul pe 16 Aprilie 2018, 17:11

A cam fost in extremis, a fost meciul decisiv in Danemarca cu Midtjylland, castigat atunci. O victorie a danezelor la 3 goluri le-ar fi dus pe ele in sferturi. Si asta dupa ce in meciul de la Bucuresti a fost ditamai circul, facut taman de Helle Thomsen, atunci antrenoarea danezelor, care a facut semne care sugerau mituirea arbitrilor (a-propos, nimeni nu i-a mai amintit episodul cat a antrenat la CSM, eventual cu intrebarea "ce-ai vrut sa spui?"). Deci a fost in extremis, o calificare complicata.

Dar din cate imi amintesc a fost o victorie destul de lejera in Danemarca. Practic atunci cand putea incepe sa se puna in discutie calificarea, CSM-ul si-a rezolvat usor meciurile.

adi_stelistul
adi_stelistul  •  16 Aprilie 2018, 17:13

A, si am uitat lucrul cel mai important: ne-au salvat suedezele de la Savehof care le-au batut pe daneze atunci inaintea meciului decisiv cu noi (a fost singura lor victorie in grupele principale). Altfel nu stiu cum era.

adi_stelistul
adi_stelistul  •  16 Aprilie 2018, 17:11
Postat de maxp pe 16 Aprilie 2018, 16:46

Sunt de-acord ca nu conteaza ce a fost pana acum, conteaza cum iti gestionezi sezonul. Nici anul asta nu mi s-a parut ca CSM a jucat la nivel maxim meciurile cu Rostov de pilda. Nu inteleg de ce spui ca acum 2 sezoane au prins in-extremis. Au facut cat a fost nevoie, dar n-a fost nimic in-extremis.

A cam fost in extremis, a fost meciul decisiv in Danemarca cu Midtjylland, castigat atunci. O victorie a danezelor la 3 goluri le-ar fi dus pe ele in sferturi. Si asta dupa ce in meciul de la Bucuresti a fost ditamai circul, facut taman de Helle Thomsen, atunci antrenoarea danezelor, care a facut semne care sugerau mituirea arbitrilor (a-propos, nimeni nu i-a mai amintit episodul cat a antrenat la CSM, eventual cu intrebarea "ce-ai vrut sa spui?"). Deci a fost in extremis, o calificare complicata.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează