SPORTURI  »  ALTELE  »  PROCES

Complexul Olimpic din Poiană, pierdut cu ştirea ANS

Articol de GSP - Publicat vineri, 22 februarie 2008 00:00

Complexul Naţional de Sport din Poiana Braşov, cunoscut şi sub numele de Complexul Olimpic, a pierdut în instanţă, în favoarea foştilor proprietari, terenul pe care este patinoarul, stadionul olimpic şi restul funcţiunilor. Agenţia Naţională de Sport (ANS) va cere însă casarea sentinţei prin care acel teren a fost retrocedat, a anunţat Vasile Ungureanu, directorul Complexului.

„Noi (cei de la ANS şi de la Complexul Naţional de Sport – n.r.) nu am ştiut până acum că există proces cu acest obiect. Noi nu am fost parte în proces, ci Primăria Braşov şi Prefectura Braşov. Iar eu în urmă cu doi ani am solicitat celor două instituţii să fiu informat dacă există o asemenea solicitare. Eu am încercat să întabulez aceste imobile, dar nu am reuşit să fac acest lucru deoarece intraseră în vigoare legile privind regimul proprietăţii şi trebuia să aştepte să se rezolve cu revendicările”, susţine Vasile Ungureanu.

Acesta spune că a aflat de sentinţă verbal, de la prefectul Adriana Donţu, nici ea neştiind nimic de acest dosar. Vasile Ungureanu afirmă că juriştii din Prefectură nu au informat-o pe Adriana Donţu cu privire la acest proces, ba mai mult, ei nici măcar nu au reprezentat instituţia în această cauză.

„Doamna prefect mi-a spus că va face o anchetă internă pentru a afla de ce nu a fost reprezentată instituţia în acest caz. În ceea ce priveşte Primăria, juriştii de acolo s-au prezentat la proces, dar nu au susţinut cum trebuia cauza. Instanţa a solicitat primarului să prezinte autorizaţiile de construcţie pentru imobilele de pe acel teren, dar juriştii din Primăria eu spus că este mult de căutat în arhive. Ideea este că nu s-a făcut nimic pentru a păstra un bun al statului”, a mai spus Vasile Ungureanu.

Subprefectul Szakal Andras, care este şi preşedintele Comisiei Judeţene de Aplicare a Legilor Fondului Funciar, susţine că propunerea Primăriei Braşov de punere în aplicare a sentinţei de retrocedare a fost înaintată Prefecturii în data de 10 ianuarie.

„Noi nu avem cum să amânăm punerea în aplicare a sentinţei pentru că respectăm legislaţia în vigoare. Orice întârziere de punere în posesie se amendează cu 500 de lei pe zi”, a spus subprefectul Szakal.

În schimb, purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov, Sorin Toarcea, ne-a declarat că juriştii acestei instituţii au făcut tot ce era necesar în acest dosar.

Însă, Primăria Braşov a fost parte în două dosare în instanţă, pe această cererea de restituire.

„Un prim proces a fost deschis în 2003, în acest dosar fiind parte şi ANS. Procesul a ajuns la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. La această instanţă procesul a fost suspendat. Iar foştii proprietari au deschis un nou proces, cel care s-a finalizat acum. În acest dosar ANS nu a mai fost citat, dar putea să devină parte în proces, pentru a-şi apăra bunul. În ceea ce priveşte imobilele, acestea puteau fi intabulate încă din 1991, în baza HG nr. 834, care permitea unităţilor de stat să îşi stabilească patrimoniile, dar nici aceste proceduri nu au fost făcute”, ne-a declarat Sorin Toarcea, menţionând totodată că şi în cazul în care ar fi fost realizate toate aceste demersuri, municipiul nu ar fi putut să ofere terenuri la schimb, pe motiv că acest complex nu aparţine Primăriei Braşov.
Sursa: AmosNews

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Dan Șucu, prima lovitură la Genoa?! » Italienii anunță: vrea să transfere un jucător de la rivala din Superligă
Superliga
Dan Șucu, prima lovitură la Genoa?! » Italienii anunță: vrea să transfere un jucător de la rivala din Superligă
Gigi Becali nu poate sta liniștit în Parlament » Cum a fost surprins lângă noul ministru al Justiției + declarații jignitoare la adresa lui Crin Antonescu
Stiri extrasport
Gigi Becali nu poate sta liniștit în Parlament » Cum a fost surprins lângă noul ministru al Justiției + declarații jignitoare la adresa lui Crin Antonescu
2024, an special pentru pivotul Georgiana Olaru » Promovare în „Liga Florilor”, diplomă obținută la o facultate inedită
Handbal
2024, an special pentru pivotul Georgiana Olaru » Promovare în „Liga Florilor”, diplomă obținută la o facultate inedită

Părintele Filip, de la biserica românească din Genova, l-a avertizat pe Dan Șucu: „Genovezii sunt suspicioși la început. El trebuie să se țină de cuvânt”

7 curiozități din clasicul Dinamo - Rapid: cea mai mare diferență de scor, giuleștenii au produs un moment istoric + Palmaresul lui Marius Șumudică împotriva „câinilor”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează