Articol de Răzvan Luţac - Publicat joi, 13 septembrie 2018 12:38
Managerul clubului Atletico, Alexandru Meszar, a avut și altfel de emoții la meciul "naționalei" U21. Pentru că trei dintre titulari, premieră în această campanie, au fost crescuți la clubul său.
- Răzvan Oaidă, 20 ani, mijlocaș defensiv la FC Botoșani;
- Dennis Man, 20 ani, mijlocaș ofensiv la FCSB,
- Adrian Petre, 20 ani, atacant la Esbjerg (Danemarca).
Mai mult, la "naționala" mare a marcat un alt fotbalist care a crescut la Atletico. George Țucudean, vârful de 27 de ani de la CFR Cluj! Iar Meszar, în același timp și la UTA, a explicat, pentru Gazeta Sporturilor, cum un mic club din vestul țării a reușit să cimenteze "naționala" de tineret.
CUM ÎI CARACTERIZEAZĂ PE CEI 4
George Țucudean
- "George a fost dus de tatăl său la UTA. Avea 6 ani. La primul meci cu Atletico au pierdut 13-0. A venit la mine, singur, fără să îl trimită tatăl sau bunicul, și mi-a spus că vrea la Atletico. Dar atacant. Atacant sau, în cel mai rău caz, mijlocaș"
- "La Atletico, George ne-a ajutat să câștigăm multe titluri și cupe. El și Bălgrădean sunt cele mai cunoscute produse ale noastre. Avea un coleg, Richard Filaret, care bătea genial auturi, multe se transformau în assist-uri"
- "Își folosește excelent calitățile fizice, simte execuția. Mulți sunt tentați să spună că e greoi, că nu e mobil, dar nu e deloc așa. E doar eficient"
Adrian Petre
- "E 100% al nostru, luat de mic, crescut la noi de Cristi Păcurar, apoi plecat la UTA, în Divizia B"
- "Am avut cu el niște probleme specifice vârstei, legate de creștere. Când a început să crească și-a pierdut din motricitate, parcă înota pe teren. Apoi a pus masă musculară și a ajuns golgeter la UTA, 28 de goluri într-un sezon. Ca junior!"
- "E cel mai scump jucător din liga a doua, vândut în Danemarca pe 500.000 euro. Atenție, cu un an după ce Man, tot crescut la noi, pleca la FCSB pe 360.000 euro!"
Dennis Man
- "Pe Dennis l-am văzut la un meci cu Vladimirescu, e comuna din care provine el și tatăl lui"
- "El a intrat în sistemul prin care cei mai buni juniori din împrejurimile Aradului erau aduși la noi. Și acum avem 25-30 copii cazați din zone mai puțin accesibile ale județului și chiar din țară"
- "A intrat de mic în programul de juniori, a fost la o selecție încă de la «naționala» U15, când a fost decar"
Răzvan Oaidă
- "El a plecat de la Petroșani în clasa a IV-a și a venit la noi cu părinții și mai mulți membri ai familiei, apoi a ajuns în Anglia, la Wolves, în liceu"
- "Părinții lui au avut probleme din cauza decăderii Văii Jiului, lucrau în minerit, așa că le-am găsit și lor de lucru pe aici'
- "E un jucător excelent la mijlocul terenului, se vede asta și la FC Botoșani. A crescut un an și în Italia, la Brescia"
TREI PRINCIPII
- "Niciodată nu i-am învățat cu bani mulți. De exemplu, când au plecat de la UTA, noi suntem cluburi-surori, Dennis Man avea 500 de lei salariu, iar Adrian Petre - 1.000 lei, fiind golgeter și cel mai bun jucător al campionatului"
- "Performanța și condițiile de la juniori ne-au dus de 17 ori pe podiumurile naționale. Am luat și 6 locuri întâi"
- "Suntem mereu alături de copii. Îi urmărim și acum, la seniori, vorbim cu ei, am fi vrut să îi avem aici, la Arad, pentru meciul cu Țara Galilor, dar stadionul va fi inaugurat, probabil, abia vara viitoare"
300 de copii sunt, în acest moment, la academie: 200 evoluează sub titulatura de UTA, grupele mari, iar cele mici drept Atletico
17 ani vechime are clubul Atletico Arad, cu activitate exclusivă de juniori
Se mută la Cluj
Ultimele două partide din această grupă preliminară nu se vor mai juca la Ovidiu, ca primele trei de pe teren propriu. Astfel, "tineretul" se va muta la Cluj-Napoca, pe stadionul "Dr. Constantin Rădulescu", pentru partida cu Țara Galilor (12 octombrie 2018), în timp ce pentru ultimul meci, cu Liechtenstein (16 octombrie), nu e fixată o locație încă, deși se vehicula varianta Voluntari.
Glume în serie pe net cu David Popovici și CTP: o avalanșă de imagini generate cu AI-ul