FOTBAL  »  LIGA 3  »  RAPID

"Campioni la centenar" » Finanțatorul Rapidului are planuri mari: buget de 1 milion de euro pentru promovarea în Liga 2, titlu și stadion nou

Articol de , - Publicat miercuri, 26 septembrie 2018 14:34

Rapid a înviat și are planuri care sună exagerat de îndrăzneț: accesul în Liga 1 în 2020, play-off din primul sezon și câștigarea titlului cel mai târziu în 2023, când clubul din Giulești va împlini un secol.

Noul Rapid luptă cu Unirea Slobozia și cu Afumați pentru promovarea în liga a doua, deci prezentul nu arată spectaculos pentru o grupare obișnuită să fie o candidată la câștigarea campionatului în anii '90 și la începutul anilor 2000.
Planurile pentru viitor îi încurajează pe suporteri să creadă că se poate reveni și la glorie, nu doar la simpla existență a clubului.

Au renăscut bogați! 

Echipa veche falimentase, societatea care gestionează acum formația vișinie a cumpărat cu 500.000 de euro drepturile asupra numelui și a mărcii, așa a căpătat statutul de continuatoare a tradiției. Jumătatea de milion de euro constituie doar o bucățică din investițiile mult mai mari care se fac sau se vor face în perioada următoare.

Victor Angelescu, 34 de ani, acționarul majoritar al Rapidului, pretinde că se vor pompa bani până când vișiniii vor redeveni o forță națională în fotbal. Pasul cel mai apropiat îl constituie promovarea în "B", pentru care giuleștenii dispun de un milion de euro, un buget-record în istoria eșalonului al treilea.

Milioane, titlu, stadion nou

Continuarea sună prea bine pentru suporterii rapidiști, însă Angelescu a insistat la TV DigiSport că totul va deveni real, întocmai ca în planificarea lui: "Întâi să promovăm în Liga a doua. Pe urmă, vom avea sigur și în "B" cel mai mare buget din competiție, cel puțin un milion și jumătate de euro, o sumă pe care o vom suplimenta dacă va fi nevoie.

În Liga 1 n-o să fim cei mai bogați din primul sezon probabil, nu pot să garantez cel mai mare buget din campionat, dar vom dispune de suficienți bani încât să ne propunem calificarea în play-off din primul sezon, să nu luptăm pentru salvare! În 2023, la centenarul clubului, sută la sută vom lupta pentru titlu!". 

Revenirea giuleștenilor în "A" ar trebui să se petreacă în 2020, dacă echipa nu se va împotmoli mai mult de un sezon nici în "C", nici în "B". Urcarea în primul eșalon ar coincide cu deschiderea noului stadion din Giulești, o arenă modernă care va avea 14.500 de locuri și va arăta ca "Ilie Oană" din Ploiești. 

"Acum nu e cazul, dar după ce vom urca în Liga 1 voi stabili o regulă clară, pe care le-o voi transmite tuturor jucătorilor aduși la Rapid: nimeni nu pleacă la FCSB, nici dacă Becali oferă zece milioane de euro! Ca să nu avem cazuri ca al lui Nistor!" Victor Angelescu, acționar principal Rapid

"Probabil, în martie vom reuși să închiriem de la stat baza Pro Rapid și să ne întoarcem acolo. E important cantonamentul, avem nevoie de condițiile de acolo. Cât se va reconstrui Giuleștiul o să jucăm în Regie, probabil" Victor Angelescu, la TV DigiSport

24 victor angelescu
Foto: Victor Angelescu

Robinho apare într-o săptămână

Rapid l-a adus în vara asta pe Robinho, un mijlocaș ofensiv brazilian pe care încă nu l-a folosit deloc, din cauza unor probleme cu actele jucătorului. Angelescu a explicat de ce n-a jucat sud-americanul până acum: "E extracomunitar și din cauza asta ne-a fost foarte greu să-l angajăm, dar sperăm să se rezolve cazul într-o săptămână". "Robinho și Manole, altă achiziție care încă nu a jucat, sunt fotbaliști pe stilul Giuleștiului, pot să producă faze de spectacol, măcar la nivelul ligii a treia", e convins directorul tehnic Daniel Pancu. 

El are 40 la sută, mai apar doi

Angelescu a preluat de curând pachetul cel mai mare de acțiuni, 40 la sută. Minoritari au rămas Ovidiu Burcă și o asociație care se ocupă de centrul de tineret al clubului. Ar urma ca în curând să mai apară doi acționari care să preia pachetul lui Burcă. Ovidiu l-ar ceda gratis, cu condiția ca acționarii să participe la finanțarea echipei în anii următori proporțional cu numărul de acțiuni pe care-l dețin. "Sunt doi afaceriști care nu au legătură cu PSD, cum nici eu nu sunt din partid și nu sunt conectat la PSD", susține Angelescu.

Clubul a fost înființat la Primăria sectorului 1 de primarul Dan Tudorache, care i-a atras pe Burcă, pe Daniel Niculae și pe Daniel Pancu. Niculae a părăsit echipa în vara asta, din cauza unui conflict cu Burcă și cu Andrei Nicolescu, fost avocat al lui Sebastian Ghiță, influent la Rapid. "Nicolescu e reprezentantul celor doi viitori acționari", pretinde Angelescu. 

13
puncte are Rapid din primele 5 etape. Giuleștenii se clasează pe locul al treilea întrucât rivalele au golaveraj mai bun

Citește și: Pancu îi răspunde lui Becali: "Nu el a distrus Rapidul"

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Dispare un stadion istoric al României! Vineri, 27 septembrie, se joacă ultimul meci
Liga 3
Dispare un stadion istoric al României! Vineri, 27 septembrie, se joacă ultimul meci
Mircea Rednic s-a simțit rău după meciul cu Poli Iași și a fost operat astăzi la spitalul din Arad » Care este starea antrenorului
Superliga
Mircea Rednic s-a simțit rău după meciul cu Poli Iași și a fost operat astăzi la spitalul din Arad » Care este starea antrenorului
Scene ireale la derby-ul Serbiei! Antrenorul lui Partizan a fost rănit de ultrași, după umilința cu Steaua Roșie » A venit la conferință bandajat, a plâns și și-a dat demisia: „Cui m-am vândut eu?!”
Campionate
Scene ireale la derby-ul Serbiei! Antrenorul lui Partizan a fost rănit de ultrași, după umilința cu Steaua Roșie » A venit la conferință bandajat, a plâns și și-a dat demisia: „Cui m-am vândut eu?!”

Gigi Becali a dezvăluit meciul la care va reveni pe stadion » Câți bani a strâns pe biletele din Europa League până acum

Bănel Nicoliță a dezvăluit ce salariu are în Liga 4 din România. Primă uriașă primită la semnătură


Comentarii (22)
rapid_forever_1923
rapid_forever_1923  •  26 Septembrie 2018, 19:48
Postat de iobag pe 26 Septembrie 2018, 18:31

Tu esti constient ca Viitorul e singura echipa din Romania pe profit, in afara de Steaua? Ai capacitatea sa intelegi ce inseamna asta si cati ani lumina mai are clona ta pana sa ajunga acolo, cu tot cu primaria si sponsorii ei?

După farademintea ta Napoli, Glasgow, Parma etc sunt toate niște clone fiindcă la un moment dat au falimentat...chiar ca minte de iobag ai...

771545396317549
Eugen Iustin  •  26 Septembrie 2018, 18:44

intra dragnea la bulau si rapid se duce iar in liga a 4a.

iobag
iobag  •  26 Septembrie 2018, 18:31
Postat de Mario Durm pe 26 Septembrie 2018, 17:50

De unde stii tu ba *** cati bani a bagat Primaria lu' Aneta la Rapid? Ai tu vreo dovada? Rapid in Liga a 4-a a avut mai multi sponsori decat viseaza si Viitorul lu' Hagi si echipa ***... asa ca stai cuminte in banca ta. Daca nu cunosti, mai bine taci. Habar n-ai tu cati bani a bagat BRD-ul in echipa lu' Hagi si cate imprumuturi a luat filosoful Romaniei... Echipele astea va plac voua... usor... ca e greu cu noi! Greu!

Tu esti constient ca Viitorul e singura echipa din Romania pe profit, in afara de Steaua? Ai capacitatea sa intelegi ce inseamna asta si cati ani lumina mai are clona ta pana sa ajunga acolo, cu tot cu primaria si sponsorii ei?

Vezi toate comentariile (22)
Comentează