Articol de GSP - Publicat joi, 18 aprilie 2019 19:25
LPF a ajuns la un acord de vânzare a drepturilor TV pentru următoarele 5 sezoane. Suma pentru fiecare sezon este de 28 de milioane de euro fără TVA, un total de 140 de milioane. CSU Craiova se opune semnării contractului în actualele condiții, fiindcă nu vrea meciuri programate atât de târziu.
1. Care e situația vânzării drepturilor TV
- LPF vrea să se semneze contractul cu firma eAd Interactive, cea care urmează, la rândul ei, să vândă drepturile către posturile intersate să preia meciurile din Liga 1. Toate detaliile AICI.
- eAd Interactive - urmează să aibă discuții cu RCS-RDS (deținătoarea TV DigiSport), Telekom România (deținătoarea TV TelekomSport), dar și cu Clever Media (deținătoarea Look TV)
- În cazul în care altă societate media de pe piață e interesantă să cumpere drepturile TV pentru Liga 1, atunci eAD va purta negocieriei și cu aceasta.
2. Ce vor oltenii?
Oltenii au protestat printr-un comunicat postat pe pagina oficială de facebook.
Oficialii lui CSU Craiova nu sunt de acord cu orele de programare ale partidelor, stabilite de televiziune care transmit Liga 1.
Craiovenii, formația cu cea mai mare medie de spectatori din România, consideră că un meci care începe la ora 21:30 este inaccesibil pentru mai multe categorii de persoane:
„Cum vor învăța copiii drumul stadionului, dacă majoritatea meciurilor se joacă la ore la care acei copii deja dorm?”.
Comunicatul integral al oltenilor
„Nouă ne pasă de fotbal. Vouă?
Da, Universitatea Craiova a votat împotriva vânzării drepturilor TV de către LPF în condițiile actuale de management al transmisiilor sportive din Liga I. Nu poți să te plângi de media mică de spectatori la meciurile din competiția internă, după care să programezi partide în zile de luni, iarna, la ora 21:30.
Nu doar că nu ne pasă de prezent, dar riscăm să ne omorâm și viitorul. Cum vor învăța copiii drumul stadionului, dacă majoritatea meciurilor se joacă la ore la care acei copii deja dorm? Cum să-i convingi chiar pe adulți să vină la stadion, când la ora terminării partidelor nu mai au transport în comun și unii vor merge ore întregi până acasă, unde deja trebuie să se pregătească pentru serviciul pe care îl vor începe în câteva ore?
Craiova este ultimul bastion din România al fotbalului jucat în condiții pe care ar trebui să le considerăm normale: cu peste 10.000 de oameni în tribune meci de meci. Dacă se va goli și „Oblemenco”, putem să plecăm acasă cu toții.
Universitatea Craiova luptă din răsputeri pentru ca meciurile de Liga I să se joace doar sâmbăta și duminica și cel târziu la ora 18:00, cu excepția etapelor disputate vara, când cea mai târzie oră acceptată ar trebui să fie, din punctul nostru de vedere, 20:30.
Le reamintim tuturor partenerilor noștri de la Ligă și televiziuni că fotbalul trebuie să aparțină suporterilor. Nu doar suporterilor Științei, ci tuturor suporterilor din țară, de la Craiova la Iași și de la Constanța la Cluj. Fotbalul adevărat se joacă și se vede pe stadion, nu pe un ecran rece și artificial. Și până la urmă cine s-ar uita la un meci fie și la televizor, dacă va vedea acolo imagini cu niște tribune triste și goale?
Nu le răpiți oamenilor până și fotbalul, domnilor! Este una dintre puținele bucurii care le-au mai rămas.#NouaNePasaDeFotbal. Vouă?”Comunicatul emis de CSU Craiova.
Liga 1, dependentă de drepturile TV
Sunteți de acord cu programarea partidelor din Liga 1 după ora 21:00?
Vezi și:
Devis Mangia la FCSB? Sorin Cârțu surprinde: „Fanii din Craiova vor fi dezamăgiți!”
Imagini ȘOCANTE cu Pep Guardiola însângerat după egalul cu Feyenoord! Ce s-a întâmplat