Articol de Andrei Crăiţoiu, Dan Udrea, Remus Răureanu - Publicat luni, 17 iunie 2019 08:58
FCSB începe azi antrenamentele pentru grupele Europa League și pentru recuperarea titlului. Bogdan Andone, 44 de ani, e cel mai slab tehnician de la Revoluție încoace, echipa nu mai pleacă în străinătate și n-a achiziționat niciun titular.
Becali încearcă să redevină campion cu o rețetă ciudată: nu mai investește serios în nimic! Echipa lui pornește azi pregătirea pentru sezonul următor, în care primul obiectiv va apărea curând: preliminariile Europa League.
Miercuri va fi tragerea la sorți a primelor două tururi, roș-albaștrii debutează pe 11 iulie în competiție. Timpul pentru pregătire este, așadar, scurt și e tratat ca niciodată.
1. Fără cantonament în străinătate
FCSB nu mai pleacă în străinătate, se antrenează doar în Brașov.
Adversare în amicale: Colțea, din Liga a patra, ASSR Brașov, din "C", și Viitorul.
Oamenii lui Hagi se vor pregăti și ei în Brașov, cu diferența că deținătoarea Cupei va mai merge pentru câteva zile și în Grecia, unde a fost invitată de Olympiakos.
„Nu avem 100.000 de euro? Dacă ceva e negru, nu poți să spui că e alb. Am milioane de euro în cont la club, cum să nu fac cantonament? Nu mai are rost să mă enervez pentru orice nebunie. Un cantonament costă 60-70.000 de euro, noi nici nu-l plătim, se face din publicitate. Noi plătim doar avionul. Sunt echipe mari care ne cheamă acolo și plătesc bani pentru a juca cu noi. Costă 50.000 de euro un cantonament, cât două salarii ale lui Rusescu” Gigi Becali pentru GSP.RO, în urmă cu o lună
2. Bogdan Andone, antrenor fără experiență
Bogdan Andone, „principalul” a cărui promovare din secund n-o anticipa mai nimeni, e cel mai slab antrenor al Stelei de la Revoluție până acum, măcar după două criterii: nu a mai condus nicio formație în prima ligă și nici nu a fost ales datorită numelui de fost fotbalist important al roș-albaștrilor.
Andone a jucat pentru rivala Rapid, unde n-a avut statutul unui titular de bază. Ca tehnician, Metaloglobus și Olimpia Satu Mare sunt elementele din CV-ul lui Bogdan, care ar trebui să progreseze pe fast-forward, să urce în două luni până la grupele Europa League, din cotloanele „B”-ului românesc!
3. Achiziții slabe
Achizițiile nu se pot compara cu campaniile spectaculoase pe care le purta Becali în verile trecute. Oaidă, un mijlocaș cu un meci ca titular în ultimele șase luni la Botoșani, și Belu, un fundaș dreapta care n-are cum să fie titular dacă nu pleacă Romario Benzar, sunt singurele cumpărături. Și au mai revenit trei tineri împrumutați în stagiunea precedentă: Daniel Benzar, Gabriel Simion și Ianis Stoica. Un mercato mai mult gol!
15ani au trecut de când FCSB nu s-a mai antrenat doar în România. Și vara, și iarna, roș-albaștrii au mers măcar într-un stagiu în străinătate
25 de meciuri a disputat Răzvan Oaidă, 21 de ani, la FC Botoșani în campionatul trecut. Doar 16 au fost bifate din postura de titular, în rest a intrat pe teren de pe bancă, pe parcursul partidelor
23 de partide a bifat Claudiu Belu la Astra. El era fundașul dreapta titular al giurgiuvenilor, care l-au exclus din lot la începutul lunii aprilie, fiindcă jucătorul nu semna prelungirea contractului, știa deja că avea să treacă la FCSB
Doar primele două tururi sunt ușoare
FCSB e singura echipă din România cu statut de cap de serie în toate fazele preliminare din Europa League. Craiova și Viitorul nu au beneficiul acesta. Clubul lui Becali riscă să piardă această calitate în sezoanele viitoare dacă ratează din nou grupele, după ce anul trecut a fost eliminat de Rapid Viena în play-off.
Programul din vara asta conține adversare lejere pentru roș-albaștri în primul și în al doilea tur preliminar, nume mai grele apar din al treilea tur: Vidi, Trabzon, Antwerp, Rangers, Utrecht, Brondby, Malatya, Austria Viena și Sturm Graz.
Citește și:
FCSB, în topul celor mai de succes echipe din lume » Peste AC Milan sau Fenerbahce
Imagini ȘOCANTE cu Pep Guardiola însângerat după egalul cu Feyenoord! Ce s-a întâmplat
FCSB se pregătește să-l înfrunte pe „Mentalistul” lui Olympiakos » Dușman al fotbalului modern