Articol de Eduard Apostol - Publicat duminica, 11 august 2019 09:00
Fotbalul începe să-și recapete pulsul în urbea de sub Tâmpa, s-a născut echipa municipalității în liga a patra, microbiștii speră la învierea „Steagului” și la un meci al naționalei pe un „Tineretului” nou.
Brașovul este unul dintre cele mai frumoase orașe ale României, una dintre țintele preferate ale turiștilor străini atunci când ne trec pragul.
Fotbalul a fost lipsit de puls în ultimele sezoane. În „Epoca de Aur” a lui Ceaușescu, al doilea cel mai mare oraș al RSR avea echipă în prima ligă, FC Brașov, plus altele în divizia secundă, Tractorul, ICIM, Metrom, Precizia Săcele, asimilată ca fiind a urbei.
Prezentul spune că „Steagul” este de doi ani în faliment, iar la toamnă „se aude” că vor fi scoase la vânzare palmaresul, culorile, tot.
Puls
După ani întregi în care fotbalul brașovean a fost în paragină, acesta începe să dea, timid, semne de viață. În 2018 a promovat în divizia a treia echipa suporterilor, ACSR Brașov, iar în urmă cu câteva zile, pe 6 august 2019, s-a înființat CSM Corona Brașov, în liga a patra, o gruparea sprijinită financiar de Consiliul Local.
S-au strâns Adrian Szabo, Petre Lucian, Mugurel Buga, Andrei Șanta, Marian Constantinescu, Călin Moldovan, este așteptat și Marian Ivan în staff-ul administrativ. Microbiștii speră să o vadă renăscută, curând, și pe FC Brașov, mândria orașului, echipă înființată în 1939, cu aproape 50 de sezoane în Divizia A, care a adus Internazionale Milano sub Tâmpa.
4 la Mondiale
„În viitorul apropiat, se vorbește că-n doi ani, vor fi gata autostrada, aeroportul. Dacă va fi și fotbal, vom fi împliniți. Vedem ce face Simona Halep, sportul e cel mai bun ambasador în lume. Brașov e cel mai frumos oraș din România... E dureros, realitatea e crudă. Plânge și «Cerbul de Aur». Noi vrem să fie cineva continuatoarea «Steagului», care e un brand, a câștigat Cupa Balcanică. Palmaresul e la echipa orașului care e-n faliment, o să se scoată la licitație, e teribil. Aș vrea ca la Brașov să se reinventeze fotbalul. E păcat pentru că această urbe superbă are trei componenți ai lotului din Mexic 1970: Adamache, Ivăncescu și Pescaru. Din păcate, nu mai sunt printre noi, au decedat. Am mai rămas eu singurul care reprezintă Brașovul, ca asimilat aici, care-am fost la un Mondial”, a comentat Marian Ivan.
Fostul atacant, care a fost și la World Cup 1994, colegul de cameră al lui Gică Hagi, e de loc din București, dar s-a stabilit de peste 25 de ani în Brașov. Este și observator la Liga 1.
Echipă, stadion, autostradă, aeroport
„Aș vrea mai multă implicare din partea oamenilor de aici. Nu mai pot să mă fac croitor la 50 de ani, vreau să dau ceva înapoi fotbalului care m-a făcut om. Ar trebui ca Brașovul să aibă un club decent, un stadion nou. Sunt discuții ca și de aeroport, de autostradă, ideea e să mai prind și eu, să nu mă duc până atunci. Visez să prind un stadion nou, să stau la lojă la un meci al lui FC Brașov în prima divizie sau la o partidă a echipei naționale”, a mai zis Ivan.
„Ideal ar fi să fim toți uniți la Brașov, dar, ca peste tot în țară, sunt diverse tabere. Ar fi ideal ca orașul să aibă o echipă puternică, un stadion unde să vină să joace naționala, fiindcă lumea chiar iubește fotbalul în urbe”
Marian Ivan, ex-fotbalist FC Brașov„De la Brașov au plecat jucători care au câștigat Cupa Campionilor Europeni, Marius Lăcătuș e în capul listei, dar și fotbaliști de Mondiale. Sunt pe o listă selectă în această situație, cu legendele Adamache, Ivăncescu și Pescaru”
Marian Ivan, ex-fotbalist FC Brașov
2004este anul în care primarul George Scripcaru a câștigat primul mandat la Primărie, fiind în funcție și acum
275.000 de locuitoriare Brașovul, oraș în plină expansiune în zona metropolitană, în special în zona imobiliară
Imagini ȘOCANTE cu Pep Guardiola însângerat după egalul cu Feyenoord! Ce s-a întâmplat