GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Cel mai palpitant ”play-out” de la introducerea actualului sistem în prima ligă

Articol de - Publicat vineri, 17 iulie 2020 16:31 / Actualizat vineri, 17 iulie 2020 17:42

Din sezonul 2015/16, prima divizie se derulează în sistemul ”play-off/play-out”, iar în această stagiune avem poate cea mai interesantă luptă pe final de campionat în această formulă. Dacă în Top 6 toate estimările spun că Universitatea Craiova și CFR Cluj se vor confrunta în ultima rundă cu trofeul pe masă, în zona retrogradării lucrurile sunt mai mult decât imprevizibile. 

Singura formație care poate fi sigură că anul viitor va fi tot în prima ligă este Viitorul Constanța, cea care cu cinci runde înainte de finiș este pe prima poziție în ”play-out”, cu 38 de puncte. În rest, nimeni nu este liniștit. În plus, ultima clasată, Chindia Târgoviște, la cinci puncte de baraj, încă mai are speranțe realiste de a se salva. La rândul ei, Voluntariul, una dintre surprizele anului 2020, se află la șase lungimi deasupra locului de baraj, deci deocamdată supraviețuirea matematică este departe de a fi asigurată.

Înaintea rundei a 10-a și a restanței Dinamo București – Chindia de joi, 16 iulie, amânată a doua oară din cauza COVID-19, tabela se prezintă astfel: 7. Viitorul 38p., 8. Voluntari 28p., 9. Sepsi 27p., 10 Hermannstadt 27p., 11. Clinceni 26p., 12. Iași 22p., 13. Dinamo 21p., 14. Chindia 17p.

Să mai amintim că actualul ”play-out” are o atractivitate sporită fiindcă are în componență două foste campioane, Dinamo și Viitorul, precum și o deținătoare de Cupă, respectiv Supercupă, adică FC Voluntari (care și-a trecut în palmares aceste trofee în ). Alege-ți favoriții și plasează pariul câștigător. Deschide cont și pariază la Superbet!

Viitorul și Voluntari, cele mai puternice în primele nouă runde

Mulți observatori regretă că Viitorul nu a ajuns și în acest an în ”play-off”. Pe lângă calitatea manifestată de dobrogeni, trebuie spus că aceștia au adunat, alături de FC Voluntari, cele mai multe puncte până acum în nouă runde, câte 18. Pe locul 3 într-un astfel de clasament al ”seriei retrogradării” este o altă surpriză, Academica Clinceni, cu 15 puncte. Apoi, ar veni Hermannstadt, cu 14 puncte adunate în opt jocuri (și mai are de bifat o restanță cu Dinamo). Iașul a adunat 11 puncte, în timp ce Sepsi, dacă s-ar ține cont numai de meciurile din ”play-out”, ar fi pe loc de baraj, cu zece puncte. În fine, cu doar patru puncte agonisite, Dinamo și Chindia ocupă ultimul loc și în acest top neoficial.

Nu e de mirare că Viitorul are cel mai bun atac, cu 19 goluri înscrise, dobrogenii având nu mai puțin de patru meciuri cu ”Over 3,5 goluri” (pariul 4+ la Superbet) în total în ”play-out!

Dinamo, în cea mai gravă criză din istorie: un singur triumf din februarie încoace!

Pentru a treia oară la rând, Dinamo a ajuns în ”play-out”, dar în acest moment ”câinii roșii” traversează cea mai gravă criză din istorie. Nu prea mai este de glumă cu echipa din ”Groapă” – venirea în luna martie a lui Adrian Mihalcea nu a ajutat la nimic, Dinamo având o singură victorie oficială de la reluarea sezonului, 3-1 la Academica Clinceni. În plus, alb-roșii au ieșit fără drept de apel din Cupă, pierzând cu 0-3 și 0-1 cu FCSB. Apărarea este tot mai lipsită de încredere: dinamoviștii au primit gol în fiecare din ultimele opt jocuri competitive.

După Eugen Neagoe, Sebastian Moga, Dușan Uhrin jr. și Adrian Mihalcea, a venit în acest sezon și rândul versatului Gigi Mulțescu (68 de ani) să ia locul pe banca lui Dinamo: ”Este unul dintre cele mai grele momente din cariera mea. Cam cum a fost în 1990, când echipa fusese golită de fotbaliști, toți plecând în străinătate. Mai rămăseseră trei-patru jucători, dar am construit. Se voia și desființarea echipei!”, a spus cel poreclit ”SMURD” în momentul instalării ca ”principal” la Dinamo, a 4-a oară în carieră!

Ilfovenele, marile surprize

FC Voluntari a fost pe ultima poziție aproape tot timpul în toamna anului trecut, iar Academica Clinceni, promovată în premieră, a fost considerată victimă sigură. Iată că ambele ilfovene sunt aproape să se salveze – în 2020, cele două rivale județene au scos rezultate peste așteptări.

Voluntariul a fost preluat de Mihai Teja în iarnă și în acest an calendaristic a suferit numai două eșecuri: 1-2, acasă, cu FCSB, evoluând mai mult de o repriză cu un om mai puțin, respectiv tot un 1-2 la Hermannstadt, în ultima etapă. După reluarea sezonului, elevii lui Teja au reușit nu mai puțin de cinci victorii la rând.

Clinceniul a pierdut ultimele două jocuri din L1, 1-3 cu Dinamo și 0-5 la Viitorul, dar asta nu șterge traseul excelent de dinaintea acestor două partide. Trupa lui Ilie Poenaru reușise nu mai puțin de patru victorii la rând cu 1-0! De asemenea, Academica a oferit în 2020 câteva surprize: a învins cu 1-0 la Dinamo și a scos câte un 0-0 în deplasare la Viitorul și FCSB. Un fapt inedit este că trupa din Clinceni este singura care încă nu a consemnat vreun egal în ”play-out”.

Ajung 30 de puncte pentru salvare și în acest an?

Spuneam în preambul că actualul ”play-out” este cel mai palpitant din 2016 încoace. În cele de mai jos, vă prezentăm configurația finală din subsolul tabelei, în ultimele patru stagiuni, de la locul 11 (ultimul care asigură salvarea directă, poziția a 12-a accesând barajul de rămânere/promovare):

2015/16: 11. Concordia Chiajna 35p., 12. FC Voluntari 29p., 13. ACS Poli Timișoara 20p., 14. Petrolul Ploiești 18p.

2016/17: 11. Chiajna 29p., 12. ACS Poli 27p., 13. Pandurii Tg. Jiu 27p., 14. ASA Tg. Mureș 14p.

2017/18:  11. Chiajna 30p., 12. Voluntari 27p., 13. ACS Poli 27p., 14. Juventus București 17p.

2018/19: 11. Politehnica Iași 31p., 12. FC Hermannstadt 27p., 13. Dunărea Călărași 25p., 14. Chiajna 19p.

Așadar, statistica acestor ani arată că inclusiv cu 29 de puncte (cazul Voluntariului în 2016) se poate ajunge la baraj, astfel că minimum de 30 de puncte ar putea fi pragul care asigură salvarea directă.

Altfel, este interesant că numai în 2017 nu a retrogradat o echipă promovată cu un an în urmă. În rest, loc direct retrogradabil au ocupat la final ACS Poli în 2016, Juventus în 2018, respectiv Călărași în 2019.

Avem golgeteri de clasă și în ”play-out”

Forța Viitorului este reflectată în productivitatea ei ofensivă. Iar cum decurg lucrurile până acum, nu este exclus să avem un golgeter provenit din ”play-out”. Constănțeanul Gabi Iancu traversează un moment de reviriment al carierei, el punctând de șase ori în partea a doua a campionatului! În total, Iancu a ajuns la 16 goluri stagionale, cu două mai multe decât un alt ”copil teribil” al fotbalului nostru, Denis Alibec.

Alți doi atacanți în formă sunt la Sepsi, respectiv Iași, echipe care tocmai s-au duelat în Cupa României. La covăsneni, slovacul Paval Safranko a punctat de patru ori în ”play-out”, atingând cota 9 în clasamentul goleadorilor. De la moldoveni vine olandezul Kevin Luckassen, adus în iarnă de Mircea Rednic. Batavul vine de la Almere City și a înscris de patru ori în ”play-out”. Vezi aici toată oferta pentru etapa din play-out!

Să nu uităm nici de croatul Gabriel Debeljuh, care ar putea fi providențial în cursa de salvare a lui Hermannstadt, punctând în tot sezonul de zece ori pentru sibieni.

Urmează meciuri pe cinste: cine face pasul spre salvare?

Meciurile lui Dinamo sunt amânate, dar Play Out-ul ne oferă partide tari:  

Academica Clinceni – FC Voluntari (17 iulie, ora 18:00)

În precedenta partidă directă, jucată chiar după reluarea sezonului, Voluntariul a câștigat acasă cu 3-0, dar scorul a fost ușor exagerat dacă ne raportăm la situația din teren.  În sezonul regulat, fiecare a câștigat pe terenul celeilalte cu 2-1, acest new derby de Ilfov având de fiecare dată scoruri imprevizibile. Astfel, Academica a pierdut toate cele patru jocuri oficiale disputate acasă contra Voluntariului!

Voluntariul are cea mai bună apărare din ”play-out”, încasând numai patru goluri în cele nouă runde.

FC Hermannstadt – Sepsi Sf. Gheorghe (18 iulie, ora 18:00).

Sibienii se simt tot mai bine cu tânărul antrenor spaniol Ruben Alves pe bancă. Hermannstadt are trei victorii la rând: 3-2 la Iași, 1-0 la Chindia, iar în ultima etapă s-a impus cu 2-1 acasă contra Voluntariului, una dintre performerele acestui sezon de ”play-out”.

Dincolo, Sepsi a luat o mare gură de oxigen după ce a trecut la Sfântu Gheorghe de Chindia (2-0), ieșind momentan din zona periculoasă. Covăsnenii sunt o formație foarte ofertantă ca spectaculozitate: Sepsi are opt meciuri competitive cu ”Over 2,5 goluri” în 2020. Instalează gratuit cea mai tare aplicație de pariuri sportive din România!

Politehnica Iași – Viitorul Constanța (20 iulie, ora 20:00)

Viitorul are trei meciuri la rând fără gol primit: 1-0 la Ovidiu cu Dinamo, 0-0 la Voluntari, apoi un 5-0 categoric, acasă cu Clinceniul. Poli are de ce să se teamă, elevii lui Gheorghe Hagi având numai două înfrângeri suferite în prezentul an calendaristic.

Moldovenii au scos un punct prețios la Dinamo (1-1). Istoricul duelurilor cu Viitorul este însă intimidant: din 20 de ”directe”, constănțenii au câștigat de 11 ori, în dreptul ieșenilor fiind doar patru triumfuri.

În plus, Viitorul a câștigat cu același scor, 2-1, ultimele trei partide cu Politehnica.

Încasează Bonusurile de Bun Venit

Trăiește și mai intens meciurile din fotbalul românesc. Deschide cont online la Superbet și încasează Bonusul de Bun Venit Sport, care poate ajunge până la 500 de lei! Sau alege-l pe cel de Casino, care poate ajunge până la 1.200 de lei plus 300 rotiri gratuite în Shining Crown, Burning Hot și 20 Super Hot. Iar ca totul să fie Super, beneficiezi de retrageri fără limită de sumă, dacă optezi pentru transfer bancar! Pentru retragerile pe card, suma maximă a crescut de la 45.000 de lei la 200.000 de lei. Hai online și SuperJoacă! Intră și în agențiile Superbet și plasează bilete care îți pot aduce câștig cu Pariul Șansă și dacă pierzi un meci!

#PARIEMPEBINE #ÎMPREUNĂSUNTEMSUPER

de Levente Balint

Vezi cine sunt favoriții lui Mihai Leu la Hungaroring și află Superdetaliile care te ajută să pariezi informat!

Doar Bielsa a crezut în promovarea lui Leeds. Maradona a făcut-o pe Napoli campioană, iar Abreu a bătut scăriță un penalty la Mondial

Secretele Realului pentru probabila câștigare a celui de-al 34-lea titlu din istorie și al doilea din era Zizou

Vezi toate știrile și promoțiile Superbet

Citește și:
Duelul mesajelor la Dinamo - Rapid! Giuleștenii le-au aflat scenografia: „Dacă vrem mici de la voi, să apăsăm tasta doi?” + Derapaje rasiste ale dinamoviștilor
Superliga
Duelul mesajelor la Dinamo - Rapid! Giuleștenii le-au aflat scenografia: „Dacă vrem mici de la voi, să apăsăm tasta doi?” + Derapaje rasiste ale dinamoviștilor
Ce s-a întâmplat pe gazon, la câteva secunde după finalul derby-ului! Șumudică a mers la galerie și a „țipat” către ultrași: „Bă, vă zic eu!”
Superliga
Ce s-a întâmplat pe gazon, la câteva secunde după finalul derby-ului! Șumudică a mers la galerie și a „țipat” către ultrași: „Bă, vă zic eu!”
Notă fără precedent! Radu Drăgușin a fost desființat în presa din Anglia: „Crezi că ai văzut cea mai slabă evoluție a lui? Te înșeli”
Stranieri
Notă fără precedent! Radu Drăgușin a fost desființat în presa din Anglia: „Crezi că ai văzut cea mai slabă evoluție a lui? Te înșeli”

Dosarul lui Dan Șucu de la CNSAS: „La data de 16.08.1984 a semnat un Angajament, preluând numele conspirativ «Mircea Crișan»” + „Vreau să asigur organele de securitate de deplina mea sinceritate, loialitate”

7 curiozități din clasicul Dinamo - Rapid: cea mai mare diferență de scor, giuleștenii au produs un moment istoric + Palmaresul lui Marius Șumudică împotriva „câinilor”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează