FOTBAL  »  Superliga  »  CRAIOVA - CFR CLUJ 1-3

Unde a surclasat-o CFR Cluj pe Craiova? 3 concluzii după finala din Bănie + o întrebare decisivă: cât de mare e dependența de Dan Petrescu?

CFR Cluj va debuta în turul I al preliminariilor Ligii Campionilor pe 18/19 august. Sursă foto: Facebook +40   FOTO
CFR Cluj va debuta în turul I al preliminariilor Ligii Campionilor pe 18/19 august. Sursă foto: Facebook

Articol de - Publicat marti, 04 august 2020 08:00 / Actualizat marti, 04 august 2020 11:30

CFR Cluj a cucerit titlul în Liga 1 pentru cel de-al treilea an consecutiv, după o bătălie aspră purtată în play-off cu CS Universitatea Craiova. În meciul decisiv, „feroviarii” s-au impus cu 3-1 și au pus mâna pe cel de-al șaselea titlu din ultimii 12 ani.

  • CFR Cluj va debuta în turul I al preliminariilor Ligii Campionilor pe 18/19 august. Clujenii își vor afla prima adversară pe 9 august;
  • La fel ca anul trecut, campioana României va avea de trecut 4 tururi preliminare pentru a ajunge până în grupele Ligii Campionilor (Detalii pe larg, AICI)

Ce a făcut mai exact diferența în duelul dintre CFR Cluj și Craiova? Care au fost marile atuuri ale „feroviarilor” în cursa spre un nou titlu? Mai jos sunt câteva concluzii, dar și o temă interesantă de discuție, după marea finală din Bănie.

Rivalii uitaseră de cea mai ascuțită armă a CFR-ului

Când CFR Cluj a început să scârțâie și a cedat primul loc în play-off, numeroase voci din fotbal au pus la îndoială mitul apărut la începutul sezonului, cel care spunea că Dan Petrescu ar putea alinia oricând două echipe la fel de competitive. Brusc, CFR era percepută ca outsider în lupta contra Craiovei, calitatea și cantitatea lotului clujenilor fiind în multe rânduri puse la îndoială. 

Furtuna de cazuri pozitive (sau negative) de la CFR Cluj a demonstrat însă contrariul. Fără nume importante precum Djokovic, Manea sau Păun, Petrescu a reinventat câțiva jucători pe care lumea aproape că începuse să-i uite. 

Cu Botoșani (1-0), CFR înscria unicul gol al meciului dintr-un penalty scos de francezul Michael Pereira, care nu mai jucase din decembrie! Același Pereira și-a făcut treaba și cu FCSB (2-0), când a oferit assist-ul din care Susic a deschis scorul pe Arena Națională. Mike Cestor, alt jucător uitat pe banca de rezerve, a jucat ireproșabil cu FCSB, iar Boli, care ajunsese să nu mai prindă deloc lotul, a fost titular la Craiova și a înscris golul de 2-1.

Prea mult respect? Surprinzătorul elogiu al lui Mateiu

„Vincius e mondial, sper să plece cât mai repede din România”. Declarația olteanului Alexandru Mateiu de la finalul meciului descrie cât se poate de bine diferența dintre echipele care au luptat corp la corp pentru titlu în Liga 1. 

Pe scurt, un om de bază al Craiovei recunoaște cu jind superioritatea rivalei și laudă generos un jucător care va împlini 36 de ani pe 12 august. Un jucător pe care Dan Petrescu îl lăsase în afara listei UEFA pentru meciurile din grupele Europa League! 

Afirmația disproporționată a fotbalistului cu aproape 200 de meciuri la Craiova dovedește și că echipa lui Bergodi n-a fost suficient de pregătită din punct de vedere psihologic pentru un duel cu titlul pe masă, contra campioanei din ultimele două sezoane. 

Respectul exagerat cu care alb-albaștrii și-au tratat adversarii i-a costat până la urmă pe olteni, care în multe momente din meci au părut sparring-partnerii „feroviarilor”.

„Monștrii” lui CFR Cluj au „înspăimântat” puștii Craiovei

În dragoste, se spune adesea că „hormonul bate neuronul”. Aseară, pe „Ion Oblemenco”, a fost fix invers. Sângele tânăr al Craiovei a clocotit degeaba în fața calmului impenetrabil al lui Vinicius, Deac &co

Storși din cauza încărcăturii uriașe a meciului, Vlădoiu, Mihăilă sau Baiaram - chiar și „consacratul” Cicâldău - au fost punctele nevralgice din echipa lui Bergodi, toți depășiți net de o echipă a CFR-ului care a arătat la fel de fioroasă precum era în meciurile europene de astă-toamnă.

14 jucătoride peste 30 de ani are CFR Cluj în componența lotului

Cât de dependentă e CFR Cluj de Dan Petrescu? 

Dominația ardelenilor din ultimii 3 ani propune și un exercițiu interesant de imaginație. Cât de dependentă e CFR Cluj de Dan Petrescu? Tehnicianul n-a exclus o plecare de la echipă în această vară, viitorul alb-vișiniilor fiind sub multe semne de întrebare. 

„Bursucul” e arhitectul celor trei titluri ale CFR-ului, însă echipa a arătat aceeași constanță și când el a fost departe de echipă. Anul trecut, clujenii câștigau cinci meciuri consecutive cu Alin Minteuan antrenor. Toni Conceicao a menținut etape-n șir echipa pe primul loc, iar Edi Iordănescu a adus o Supercupă în vitrină. 

Acum, infectat cu COVID-19, Petrescu a stat departe de echipă în cele mai importante meciuri ale sezonului. Deznodământul? 9 puncte din tot atâtea posibile, decisive pentru titlu, cu secundul Vali Bordeanu pe bancă!

VIDEO. Show în autocarul lui CFR Cluj, după victoria de la Craiova

FOTO. Imagini spectaculoase din derby-ul Craiova - CFR Cluj 1-3

FOTO: facebook.com/cfr1907
FOTO: facebook.com/UCVOficial
Stephane Acka și coechipierul Uros Cosic asistă cum Kevin Boli marchează golul de 1-3 al clujenilor. Titlul era în Gruia / FOTO: Arhivă GSP
FOTO: facebook.com/UCVOficial
FOTO: Raed Krishan, GSP
+35 FOTO

Citește și alte știri despre CFR Cluj:

EXCLUSIV Nelu Varga, reacție tăioasă după succesul lui CFR Cluj: „Alții au încercat să câștige titlul pe după mese! Noi nu am câștigat prin culise”

CFR Cluj. EXCLUSIV Au luat titlul și acum pregătesc cel mai mare transfer din istoria clubului! Mario Balotelli, în discuții avansate cu ardelenii

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Ionuț Luțu schimbă locul de muncă la FCSB! Surpriză: nu va mai fi șoferul lui Gigi Becali, ce funcție va avea
Superliga
Ionuț Luțu schimbă locul de muncă la FCSB! Surpriză: nu va mai fi șoferul lui Gigi Becali, ce funcție va avea
Cum arată prima soție a lui Walter Zenga la 63 de ani » Fostul model a făcut o schimbare majoră în carieră: „Ceva incredibil”
Superliga
Cum arată prima soție a lui Walter Zenga la 63 de ani » Fostul model a făcut o schimbare majoră în carieră: „Ceva incredibil”
„Pot să spun ce cred fără să jignesc?” » Triplu campion al României, despre războiul Steaua - FCSB
Superliga
„Pot să spun ce cred fără să jignesc?” » Triplu campion al României, despre războiul Steaua - FCSB

Imagini ȘOCANTE cu Pep Guardiola însângerat după egalul cu Feyenoord! Ce s-a întâmplat

Soția lui Dan Șucu, reacție după victoria lui Călin Georgescu: „De ce punem mai întâi ștampila și abia apoi căutăm în DEX?”


Comentarii (36)
florar
florar  •  04 August 2020, 14:51
Postat de petrucj pe 04 August 2020, 13:16

Deocamdata in europa se joaca barbateste nu cu floricele si cu atentie sa nu atingi pe careva. Tocmai ca noi am jucat in europa. Uita-te la meciurile cu Glasgow si o sa vezi acolo intrari si coate. Numai la noi in campionat cum se lasa unul pe genunchi cum se da fault.

Tanase pentru o calcare identica cu Gazul a primit eliminare ...Deac a calcat de doua ori si nimic...Sa nu ajungem la pumnul lui Arlauskis pentru Planici...

sibelius
sibelius  •  04 August 2020, 14:35
Postat de remarque pe 04 August 2020, 14:15

Barbulescu, Bumbescu, Iovan si mai ales maestrul ”rupe oase” Marius Lacatus au fost mai eleganti in joc? Poate Belodedici, Balint, Piturca Majearu au fost elegantii din echipa. Dar chiar in echipa vitezistilor au existat mereu si ”macelari”. Si la CFR ai existat si exista. Este o modalitate de a trata fotbalul.

Da, normal. Iar duritatile "maestrilor" au fost mereu tolerate de corpul de fluierasi.

ang3ldev1ls
ang3ldev1ls  •  04 August 2020, 14:15

Yup

Vezi toate comentariile (36)
Comentează
Close