Articol de GSP - Publicat duminica, 10 ianuarie 2021 11:23 / Actualizat duminica, 10 ianuarie 2021 12:22
Ioan Andone, 60 de ani, fost jucător și antrenor al celor de la Dinamo, în prezent director tehnic la FC Voluntari, a participat la la „Prietenii lui Ovidiu”.
- Emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” este difuzată în fiecare miercuri, de la ora 20:00. Poate fi urmărită pe pe site-ul www.GSP.ro, pe pagina de Facebook a Gazetei (link AICI), pe contul de YouTube al Gazetei (abonează-te aici), în format podcast pe principalele platforme de distribuție a podcasturilor: Apple Podcast și Spotify.
- Emisiunea cu Ioan Andone invitat a fost difuzată prima oară în februarie 2020
- Ando, e adevărat că pe tine te cheamă Andonie?
- Da. Numele meu original e Andonie, dar familia mea e Andone. Toți verii mei, toți frații lui tata sunt Andone. Fără i-ul de la final. Eu în acte sunt Andonie.
- Și „Fălcosul” de la ce vine?
- De la constituție. Când eram tânăr, eram mai plinuț, acum am mai slăbit un pic, ha-ha-ha.
- După patru ani de baschet cum de-ai ajuns la fotbal?
- Așa e, am început cu baschetul. Eram coordonator de joc. Chiar și acum joc baschet, a fost primul sport organizat pe care l-am jucat. Așa, fotbal pe stradă jucam de la 6 ani.
- Și cu fotbalul?
- La 14 ani m-am dus la Școala sportivă de la Hunedoara, unde m-au văzut nea Mitică Pătrașcu și nea Mircea Lucescu. Mitică m-a dus la juniorii Corvinului în 1977, după care nea Mircea m-a luat la echipa mare. Am fost mai mulți luați atunci de nea Mircea: eu, Klein, Văetuș și Rednic.
- Mircea a avut un rol important în cariera ta.
- Pe mine și pe Rednic ne-a promovat la Corvinul. Noi am lucrat 12 ani cu nea Mircea și și-a pus amprenta.
- E adevărat că avea metode speciale de antrenament?
- Ne punea pozele jucătorilor adverși în vestiar. El pregătea jocurile fantastic. Lumea poate să spună că sunt subiectiv, dar sunt obiectiv. Nea Mircea e cel mai mare antrenor din istoria fotbalului românesc!
- Lumea o să zică...
- Deși e de discutat pe subiectul ăsta, eu pot să afirm acest lucru pentru că am lucrat cu el. Lucrarea mea de diplomă mi-am făcut-o cu Lăcătuș după ce-am stat o săptămână la Beșiktaș! Ne-a primit inclusiv în vestiar la analiza unui meci, acolo unde eu n-am primit pe nimeni în viața mea. Acolo e treaba antrenorului și a jucătorilor.