Articol de Alexandru Barbu - Publicat sambata, 26 iunie 2021 17:04 / Actualizat sambata, 26 iunie 2021 17:16
Ionuț Negoiță, 47 de ani, fostul acționar majoritar al lui Dinamo, a comentat informația momentului pentru dinamoviști: depunerea cererii oficiale de intrare in insolvență.
- După șapte ani de la intrarea în insolvență pe care a dictat-o chiar Negoiță, Dinamo revine la aceeași soluție.
- „Câinii” sunt înglodați în datorii și nu au găsit altă cale de rezolvare a problemei.
Ionuț Negoiță, despre solicitarea lui Dinamo de a intra în insolvență
„Am primit vestea cu surprindere. Acum, sper ca Dinamo să și iasă din insolvență, pentru că de intrat e ușor. E o situație complicată, dar se putea și mai rău. În perioada următoare, trebuie să fie o gândire și o abordare corecte, coerente.
Acum e ceva mai simplu, pentru că există o experiență anterioară, a trecut ceva timp de atunci și câteva cluburi au reușit să treacă de insolvență”, a declarat Negoiță pentru Gazeta Sporturilor.
Ionuț Negoiță: „Salariații sunt prioritari, trebuie plătiți”
Negoiță trage un semnal de alarmă: Dinamo nu va scăpa de salariile jucătorilor, nici de restanțele către cei care au „debarcat” deja din „Groapă” în ultima vreme.
„Când am intrat noi în insolvență, în 2014, toți salariații au fost plătiți până la ultimul cent, e obligatoriu! Salariații reprezintă o prioritate, trebuie plătiți inclusiv jucătorii care au plecat deja de la Dinamo și mai au de primit bani.
Urmează să se decidă ce categorii de datorii sunt prioritare. Se restartează datoriile, se va face un plan de organizare, probabil că există deja unul. Se taie datoriile doar din anumite categorii.
Eu, de exemplu, nu am mai primit 90% din banii pe care i-am investit până atunci în club, în ideea de a depăși situația”, a mai spus omul de afaceri pentru GSP.ro.
„Lăudăroșii și grozavii au dispărut”
Negoiță nu i-a uitat pe contestatarii din perioada în care a condus Dinamo, 2013-2020: „În fotbal te aștepți la orice, dar eu speram în urmă cu an că se vor găsi câțiva lăudăroși și grozavi, care au fost foarte vocali în cei 8 ani ai mei la Dinamo, să ajute, dar se pare că au dispărut!”.
17,5 milioane de eurodatora Dinamo în 2014, când Ionuț Negoiță a solicitat insolvența. Societatea a plătit mai puțin de 5 la sută din debitul total și a fost reinclusă în circuitul economic ca una sănătoasă, curată. Negoiță și oameni ai lui sunt anchetați într-un proces în care sunt acuzați că ar fi redus intenționat activele lui Dinamo pentru a facilita insolvența
6 milioane de euroeste cuantumul datoriilor clubului Dinamo la finalul lui 2020, conform datelor furnizate de Ministerul Finanțelor, dar restanțele ar depăși de fapt 7 milioane de euro
Dinamo a demarat acțiunea „Insolvența 2021”
Firma de pază de la Săftica a cerut falimentul clubului, din cauza datoriilor. Conform informațiilor GSP, Dinamo a apelat la intrarea în insolvență ca o formă de apărare legală, și pentru a evita pe viitor astfel de solicitări din partea creditorilor, care par inevitabile.
Astfel, insolvența era singura opțiune a lui Dinamo. CONCRET: „Procedura acționează pentru Dinamo în această perioadă fix ca o umbrelă, creditorii reprezentând ploaia”, a explicat pentru Gazetă un apropiat al grupării din Ștefan cel Mare.
Alexandru Iliuciuc, despre perioada petrecută la Dinamo: „Lobonț putea să-și rupă mâinile și picioarele că tot el apăra”
Citește mai multe articole despre Dinamo:
Cornel Dinu, afectat de problemele de la Dinamo: „E a treia insolvență, mi-au mâncat zilele”
Dinamo apelează la o soluție disperată: îi cere daune de 100.000 de euro unui fost jucător!
Glume în serie pe net cu David Popovici și CTP: o avalanșă de imagini generate cu AI-ul