FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Afară din Europa și pericol de depunctare! Ce înseamnă noua insolvență cerută de Dinamo

Jucătorii vor fi avantajați de faptul că, atât timp cât Dinamo e în insolvență, ei vor trebui plătiți necondiționat / Sursă foto: Razvan Pasarica / Imago Images
Jucătorii vor fi avantajați de faptul că, atât timp cât Dinamo e în insolvență, ei vor trebui plătiți necondiționat / Sursă foto: Razvan Pasarica / Imago Images

Articol de - Publicat luni, 28 iunie 2021 08:18 / Actualizat luni, 28 iunie 2021 09:15

Noua insolvență de la Dinamo aduce câteva beneficii clubului, dar implică și multe riscuri.

Dinamo a cerut, vineri, 25 iunie, la Tribunalul București deschiderea procedurii de insolvență, iar în această dimineață intră pe rolul instanței. Este pentru a doua oară în ultimii șapte ani când „câinii” sunt plini de datorii și apelează la această soluție pentru a încerca redresarea financiară.

Clubul a mai trecut printr-un proces de insolvență în „era Negoiță”, în perioada mai 2014 - septembrie 2015. Datoriile de aproximativ 17,5 milioane € au fost reduse la doar 4,48 % din sumă! Marele pierzător în această acţiune a fost statul român. 

Acum, cuantumul datoriilor este de 6 milioane de euro la finalul lui 2020, conform datelor furnizate de Ministerul Finanțelor, dar restanțele ar depăși de fapt 7 milioane de euro, conform declarațiilor lui Ioan Andone.

Viorel Duru: „Insolvența nu are consecințe pe plan sportiv”

„Consecințele insolvenței sunt pentru viitor, nu pentru prezent", a precizat pentru Gazeta Sporturilor Viorel Duru, fostul președinte al Comisiei de Licențiere FRF, acum șeful Departamentului de integritate din cadrul LPF. 

„Insolvența nu are consecințe pe plan sportiv, Dinamo va putea juca fără probleme în Liga 1. Pentru a obține însă licența în continuare trebuie ca până anul viitor, pe 30 aprilie, să li se aprobe Planul de reorganizare de către Judecătorul sindic”, a explicat Duru.

Dinamo, fără cupe europene

Dinamo nu poate participa însă în cupele europene cât este în insolvență, plus încă 12 luni după ieșirea din insolvență. 

„Trebuie să participe la cel puţin un sezon întreg al Ligii 1 în condiţii de solvabilitate înainte de a putea evolua în cupele europene”, menționează Regulamentul. 

Pentru a nu pierde încă un an posibilitatea de a juca în Europa după termenul impus de UEFA, Dinamo ar trebui să iasă din insolvență până la 31 mai

„Spre exemplu, dacă iese din insolvență până la 31 mai 2022 poate solicita licență pentru sezonul 2023-2024. Dacă iese însă după această dată poate solicita licență abia pentru 2024-2025”, a explicat oficialul LPF. 

În plan sportiv, Dinamo riscă 9 puncte penalizare din clasamentul sezonului regulat dacă are datorii către cluburi, angajați, fotbaliști și Fisc, iar Planul de reorganizare nu este confirmat de Judecătorul sindic până la 30 noiembrie.

Negoiță: „Salariații reprezintă o priortitate”

Ionuț Negoiță, fostul acționar al clubului Dinamo, a tras un semnal de alarmă: Dinamo nu va scăpa de salariile jucătorilor, nici de restanțele către cei care au „debarcat” deja din „Groapă” în ultima vreme. 

„Când am intrat noi în insolvență, în 2014, toți salariații au fost plătiți până la ultimul cent, e obligatoriu! Salariații reprezintă o prioritate, trebuie plătiți inclusiv jucătorii care au plecat deja de la Dinamo și mai au de primit bani”, a declarat Negoiță, pentru Gazeta Sporturilor.

VIDEO Constantin Anghelache, fostul președinte al lui Dinamo, detalii despre situația financiară a clubului

Citește și alte știri despre Dinamo:

EXCLUSIV Ionuț Negoiță, despre insolvența lui Dinamo: „Au dispărut grozavii și lăudăroșii!” » Veste proastă pentru „câini”: „Trebuie plătiți obligatoriu”

Cornel Dinu, afectat de problemele de la Dinamo: „E a treia insolvență, mi-au mâncat zilele”

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Imaginile dezastrului din orașul atacat de Putin cu racheta „Oreșnik” » E un centru important al fotbalului din Ucraina și Europa: stadionul a scăpat
Stiri extrasport
Imaginile dezastrului din orașul atacat de Putin cu racheta „Oreșnik” » E un centru important al fotbalului din Ucraina și Europa: stadionul a scăpat
Încă un jucător „rupt” la FCSB: „A venit în scaun cu rotile. OUT!”
Superliga
Încă un jucător „rupt” la FCSB: „A venit în scaun cu rotile. OUT!”
Celebra jurnalistă din Kosovo a reacționat dur în scandalul cu România: „UEFA i-a premiat!” + Ce a spus de Ianis Hagi
Campionate
Celebra jurnalistă din Kosovo a reacționat dur în scandalul cu România: „UEFA i-a premiat!” + Ce a spus de Ianis Hagi

Emil Grădinescu, apeluri cu CNA în scandalul Steaua - FCSB: „Bă, nu se mai poate” » Mesaj radical în platoul GSP: „Steaua joacă cu Recolta Săhăteni!”

Vedeta din România, cu nervii la pământ din cauza lui Neymar: „S-au dus pe lângă mine 10 milioane! Poate am noroc în dragoste... și acolo e dezastru”


Comentarii (26)
creeperno115
creeperno115  •  28 Iunie 2021, 22:47

Of of ce trist sunt ca nu jucam in cupele europene! Sezoanele trecute am jucat numai sampions lig

talpaiadului
talpaiadului  •  28 Iunie 2021, 20:04
Postat de tororosso pe 28 Iunie 2021, 17:43

Marele pierzător în această acţiune a fost statul român. Oare de ce ? Indiferent ce datorii are cineva către stat se apelează la insolvență dar normal tot statul care pierde ar trebui să pună sechestru pe bunurile imobile /mobile până la soluționarea și recuperarea prejudiciului . Ia să facem un împrumut la o bancă și să nu mai restituim suma ...banca are dreptul legal de a pune sechestru pe tot ce ai și te mai scoate și în stradă . Aici se vede jocul de culise cu dublu scop de a ierta un debitor indiferent cine este .

Statul nu pierde atat timp cat inca se platesc salarii de pe urma carora incaseaza impozit.

talpaiadului
talpaiadului  •  28 Iunie 2021, 20:01
Postat de goggu.mecanicul pe 28 Iunie 2021, 15:11

oricum suntem obisnuiti cu playoutul, acum daca intram in insolventa pe cat punem pariu ca ne clasificam pe locu 1 ?? ca asa e norocu dinamovistilor.......................

Macar ati scapat de-o grija, nu va mai pregatiti pentru Liga Campionilor.

Vezi toate comentariile (26)
Comentează