FOTBAL  »  Superliga  »  VOCILE GAZETEI

VOCILE GAZETEI CSU Craiova - CFR Cluj 3-2, comentat live pe GSP.ro de Cristian Geambașu, Ovidiu Ioanițoaia și Aurelian Botezatu

Vocile Gazetei la CSU Craiova - CFR Cluj
Vocile Gazetei la CSU Craiova - CFR Cluj

Articol de GSP - Publicat duminica, 10 aprilie 2022 17:27 / Actualizat duminica, 10 aprilie 2022 22:48

Duelul CS Universitatea Craiova - CFR Cluj 3-2 a fost comentat live pe GSP.ro de Ovidiu Ioanițoaia (director GSP), Cristian Geambașu (editorialist GSP) și Aurelian Botezatu (reporter GSP). Mai jos ai opiniile lor de dinaintea meciului, de la pauză şi de la final.

Final: Craiova - CFR Cluj 3-2

Cristian Geambașu: Întăriri în linia întâi. Markovici și Baiaram la Craiova, Petrila la CFR. Adică oamenii care au lipsit echipelor lor în primele 45 de minute. Ei au dat sens și au adus aer proaspăt în partea a doua a derby-ului din Bănie. 

Golurile lui Petrila și Markovici pledează nu pentru tinerețea cu orice preț, ci pentru încrederea pe care antrenorii noștri ar trebui să o arate tinerilor care au chef de fotbal. Craiova a jucat mai frumos, CFR mai economic. 

Din fericire, uneori mai frumos valorează mai mult decât economia. Introdus la trecerea timpului, Roguljic a înscris golul de 3-2, al victoriei. Când lupți până în ultimele secunde, fotbalul este un zeu care te răsplătește.

Ovidiu Ioanițoaia: Repriza secundă a fost mai disputată și mai frumoasă. Tonul l-au dat, de ambele părți, tinerii introduși după pauză, asta deoarece Petrila a marcat pentru 2-1, iar Markovic a stabilit egalitatea la 2. 

Meciul a continuat și s-a sfârșit pe contre. Sub semnul dominării Universității, care a jucat mai mult și mai bine. Între altele, Markovic a trimis un șut în bară. Când mă pregăteam să scriu că formația din Gruia a dovedit încă o dată că e greu de ucis și că acest egal îi servește pe drumul către titlu, un alt jucător venit de pe bancă, Roguljic, a adus victoria Craiovei la ultima fază, succes însă meritat, ce relansează lupta pentru titlu.

Aurelian Botezatu: După o primă repriză cu câte un gol în fiecare poartă, dar fără cine știe ce fotbal, cei doi antrenori au înțeles că e riscant să meargă mai departe pe aceeași strategie "la siguranță" și au investit mai mult pentru ofensivă. Au făcut mutări în consecință, toate inspirate, și au dat astfel startul unui veritabil spectacol. 

Ritmul jocului a crescut, s-au înmulțit combinațiile de efect, în special de partea Craiovei, iar Petrila și Markovici, doi dintre cei proaspăt intrați, și-au trecut numele pe lista marcatorilor. Și dacă Markovici n-a reușit să-i dea și lovitura de grație CFR-ului ("transversală"), a făcut-o Roguljici. Alt jucător cu care Reghe a avut mână bună, când a decis să-l introducă pe final.

La pauză: Craiova - CFR Cluj 1-1

Cristian Geambașu: Craiova oferă mai mult fotbal și merită golul lui Alexandru Crețu. Un gol al cărui coautor a fost U21 al CFR-ului, Hindrich. "Se joacă tare" este un eufemism care ecranează faulturile dure, la granița cu golănia, ale lui Omrani sau Graovac. Ivan, foarte activ și aproape de un gol de generic, plus pasa de gol. 

Golul egalizator al lui Bordeianu, din final de repriză, amendează pasivitatea Craiovei de după reușita lui Crețu. Chiar așa, cu lungă și pe-a doua și o sclipire a lui Bilel, Clujul rămâne periculoasă. Povestea meciului este de-abia la jumătate.

Ovidiu Ioanițoaia: Atmosferă de zile mari pe "Oblemenco", cu peste 20.000 de spectatori, cărora băieții lui Reghecampf au ținut să le mulțumească pentru prezență și pentru încurajări. Ca atare, ei au reușit să marcheze repede prin Al. Crețu, al cărui gol l-a avut însă coautor pe portarul Hindrich. 

Ieșind cu întârziere, fricos, acesta a vrut parcă să arate că încă n-a împlinit 20 de ani. După ce n-a contat în joc timp de 43 de minute, cu o linie de mijloc bramburită și cu una de atac fără mingi și fără chef, campioana a egalat surprinzător în finalul reprizei, în singurul moment în care a pus în pericol careul advers! Craiova merita să plece la cabine în avantaj.

Aurelian Botezatu: Aproape o întreagă primă repriză, Craiova a făcut exact ce trebuia ca să o țină în frâu pe CFR. N-a riscat, nu s-a expus, iar în față a mizat cel mai adesea pe viteza lui Andrei Ivan. Un Ivan care l-a dominat pe Susici și l-a servit decisiv pe Alex Crețu, pentru 1-0. 

Liderul a părut incomodat de strategia lui Reghecampf, a suferit multă vreme la construcție și n-a reușit să-l pună câtuși de puțin în valoare pe cel mai bun marcator al său în 2022, Gabriel Debeljuh. De altfel, prima ocazie a campioanei a campioanei a venit abia în minutul 39. A fost un avertisment, de care oltenii n-au ținut cont și Bordeianu, cinic, i-a sancționat chiar înaintea pauzei

Înainte de Craiova - CFR Cluj: la ce să ne așteptăm

Cristian Geambașu: Pigliacelli are cel mai bun joc cu piciorul din campionat. Ba nu, din lume! Când îl auzi vorbind pe Dan Petrescu despre adversar uiți de necazuri. Consecvent cu propria aversiune față de tineret, antrenorul campioanei continuă să îl țină la afumat pe Petrila. Și apelând pentru faza de atac la trio-ul Neguț, Debeljuh, Omrani, sprijiniți din spate de veteranul Deac. 

Craiova se apără cu deja clasicii Papp și Screciu și îi trimite în față pe Gustavo, Nistor și Ivan, care au sarcina să îl pună în valoare pe Koljic, bibeloul de porțelan. Sunt perspective pentru un meci frumos, între spiritul ofensiv al oltenilor și geometria cinică a ardelenilor.

Ovidiu Ioanițoaia: Duelul dintre o Universitatea fără surprize în formula de start și un CFR neobișnuit de ofensiv (cu 3 atacanți!!) merită urmărit atent. Cu atât mai atent cu cât gazdele vin după o victorie reconfortantă acasă la FCSB, iar oaspeții după 21 de partide fără înfrângere. Meciul ne poate lămuri dacă lupta pentru titlu continuă ori dacă, dimpotrivă, CFR a scăpat iarăși în câștigătoare.

Aurelian Botezatu: Fiecare a câștigat etapa trecută, Universitatea pe terenul FCSB-ului!, CFR contra Argeșului, acasă, dar Laurențiu Reghecampf și Dan Petrescu n-au fost mulțumiți decât cu rezultatul. Liderul vine în Bănie cu un moral solid, urmarea unui parcurs fără greșeală în deplasare, de la eșecul cu Rapid, suferit pe 17 octombrie 2021: 7 victorii, 3 remize. 

Problema? Nu-l va avea pe bancă pe Petrescu, suspendat! Reghe nu doar că-și va conduce echipa de pe margine, dar a rămas fidel principiului potrivit căruia "echipa câștigătoare nu se schimbă" și mizează pe exact aceiași titulari care au triumfat pe Arena Națională.

Echipe de start la Universitatea Craiova - CFR Cluj:

CSU Craiova: Pigliacelli - Vătăjelu, Papp, Screciu, Bancu - Mateiu, Al. Crețu - Gustavo, Nistor, A. Ivan - Koljic Rezerve: Lazar, Găman, M. Constantin, Șt. Vlădoiu, Bic, Roguljic, Baiaram, Cîmpanu, Markovic 
Antrenor: Laurențiu Reghecampf

CFR Cluj: Hindrich - Susic, Burcă, Graovac, Camora - Bordeianu, Boateng, C. Deac - Neguț, Debeljuh, Omrani Rezerve: Sava - Cr. Manea, Fl. Ștefan, Yuri, Sigurjonsson, Chipciu, A. Păun, Petrila, Dugandzic 
Antrenor: Dan Petrescu

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Duelul mesajelor la Dinamo - Rapid! Giuleștenii le-au aflat scenografia: „Dacă vrem mici de la voi, să apăsăm tasta doi?” + Derapaje rasiste ale dinamoviștilor
Superliga
Duelul mesajelor la Dinamo - Rapid! Giuleștenii le-au aflat scenografia: „Dacă vrem mici de la voi, să apăsăm tasta doi?” + Derapaje rasiste ale dinamoviștilor
Ce s-a întâmplat pe gazon, la câteva secunde după finalul derby-ului! Șumudică a mers la galerie și a „țipat” către ultrași: „Bă, vă zic eu!”
Superliga
Ce s-a întâmplat pe gazon, la câteva secunde după finalul derby-ului! Șumudică a mers la galerie și a „țipat” către ultrași: „Bă, vă zic eu!”
Notă fără precedent! Radu Drăgușin a fost desființat în presa din Anglia: „Crezi că ai văzut cea mai slabă evoluție a lui? Te înșeli”
Stranieri
Notă fără precedent! Radu Drăgușin a fost desființat în presa din Anglia: „Crezi că ai văzut cea mai slabă evoluție a lui? Te înșeli”

Dosarul lui Dan Șucu de la CNSAS: „La data de 16.08.1984 a semnat un Angajament, preluând numele conspirativ «Mircea Crișan»” + „Vreau să asigur organele de securitate de deplina mea sinceritate, loialitate”

7 curiozități din clasicul Dinamo - Rapid: cea mai mare diferență de scor, giuleștenii au produs un moment istoric + Palmaresul lui Marius Șumudică împotriva „câinilor”


Comentarii (37)
elefterie
elefterie  •  11 Aprilie 2022, 10:03
Postat de dora pe 10 Aprilie 2022, 21:53

S-a făcut de băcănie Bancu al tău la golul 2 al oaspeților !

Băi, nu chiar... În echipa oltenilor -din păcate- nu există nici ”vulpoi bătrâni” și nici ”duri” care să profite de situații de joc pe muchie de cuțit (poate Constantin, Nistor, dar ei deja nu prea mai contează în mecanismul echipei)... Bancu este căpitanul Craiovei, e elegant în joc, dispus la un mare efort și o arie mare de joc, are contribuție esențială în jocul combinativ al echipei și ”a lansat” destui fotbaliști valoroși pe aripa stângă- Mitriță, Mihăilă, Ivan... Faptul că unii îi vânează (ba chiar îi ”anticipează” cu insistență) greșelile dar îi ”ascund” realizările, dovedește că are valoare ... și de fapt, de mult timp nu mai surprinde pe nimeni această atitudine obstrucționistă a presei față de fotbaliștii craioveni!

1690324144614070
Viorel Ignat  •  11 Aprilie 2022, 08:41

Se spune ca nu trebuie sa faci nunta la victorie și........,dar se pare ca gsp et. comp. ,deja lansează iar campionatul etc. Pana săptămâna viitoare când fcsb pierde la Cluj și atunci iar este reversul medaliei !? Asa ca doar un foc de paie !

legio.sud
legio.sud  •  11 Aprilie 2022, 08:28
Postat de gigi.gheorghe pe 10 Aprilie 2022, 21:35

Lasa ca esti tu obiectiv, gigistule.

Gheorghe ai greșit locația ar trebui sa fii la zootehnie acum , pai ce facem am uitat menirea ?

Vezi toate comentariile (37)
Comentează