FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

exclusiv Florin Tănase, interviu-eveniment pentru GSP: „Da, am avut linie directă cu patronul. Unde e problema?”

Tănase are 27 de ani și jumătate
Tănase are 27 de ani și jumătate

Articol de - Publicat joi, 02 iunie 2022 07:55 / Actualizat joi, 02 iunie 2022 15:59

Golgheterul Ligii 1, Florin Tănase, a acordat un interviu exclusiv Gazetei Sporturilor în care admite că au fost momente când discuta la telefon cu Becali, dar susține că „nu văd ceva anormal să vorbesc, peste capul tehnicianului, cu patronul, ar fi fost în neregulă dacă îl sunam eu să mă plâng de anumite lucruri” ♦ Decarul FCSB dezvăluie ce post îi place cel mai mult, dar și cât aleargă și câte sprinturi face în medie într-un meci.

Florin Tănase n-a câștigat titlul de campion, dar e primul în toate celelalte topuri ale Ligii 1. Cel mai bun marcator al sezonului, cel mai bun fotbalist al campionatului, conform firmei InStat, cel mai bine cotat din Liga 1. 

În plus, după plecarea de la CFR a lui Sigurjonsson, a devenit și cel mai bine plătit dintre fotbaliștii titulari care evoluează pe prima scenă. Florin Tănase e în momentul de față vedeta numărul 1 a întrecerii interne, Edi Iordănescu l-a selecționat la națională, iar GSP i-a propus decarului FCSB-ului un interviu exclusiv.

Becali face economie » Cum a reușit FCSB să facă rost de bani pentru salariile vedetelor Tănase, Coman, Olaru și Tavi Popescu
FCSB
Becali face economie » Cum a reușit FCSB să facă rost de bani pentru salariile vedetelor Tănase, Coman, Olaru și Tavi Popescu

Interviu cu Florin Tănase, liderul de la FCSB: „Alerg 10-11 kilometri, fac 35-40 de sprinturi pe meci”

- Florin, te consideri un fotbalist bun sau foarte bun?
- Un fotbalist foarte bun.

- Balaci spunea mereu că un fotbalist bun e cel care are măcar o calitate dintre tehnică, viteză, forță, iar un jucător de top e cel care are două dintre acestea.
- Da, știu ce spunea, cred că mă încadrez. Cu siguranță, dacă domnul Balaci trăia, m-ar fi apreciat în continuare fiindcă a avut întotdeauna cuvinte de laudă la adresa mea.

- Deci, câte calități ai dintre cele 3?
- Am două, tehnică și viteză.

- Ce post te definește: atacant, al doilea atacant, inter, extremă stânga? 
- Toate posturile îmi plac. Dacă încep și joc atacant, îmi place să fiu atacant, dacă trec inter, după o vreme îmi place și inter. Ideea e că după ce joc mai multă vreme o poziție, încep să dau randament bun acolo. 

- Dacă ar fi să decizi doar tu pe ce post să evoluezi, care ar fi? 
- A început să-mi placă foarte tare ca atacant pentru că sunt mai aproape de poartă, dar și cu poziția de inter mă înțeleg bine. 

- Îți urmărești evoluțiile după meciuri sau doar ceea ce pregătește staff-ul pentru analiza video? 
- Da, de obicei urmăresc ceea ce fac și caut să învăț din greșeli. Fie revăd meciul imediat seara, după joc, fie a doua zi mă uit pe InStat. 

- Care e media distanței pe care o parcurgi într-un meci? Și cât la sută din această distanță e în sprint? 
- Media distanței e de 10,5-11 kilometri, depinde și ce post joc. La sprinturi nu știu să spun în metri, dar în raportul de după meciuri, când joc atacant am mai multe sprinturi, cred că o medie de 35-40 de sprinturi pe meci. 

- De când ești tu la echipă, FCSB a terminat de 5 ori pe locul 2 și o dată pe 4. Cum explici acest eșec pe linie în Liga 1? 
- Nu am câștigat niciodată titlul, dar am fost aproape de două ori. Și acum am fost foarte aproape, probabil că și anul trecut am fi avut o șansă mare dacă nu ni s-ar fi accidentat câțiva jucători importanți. Așa a fost să fie, sper ca în sezonul viitor să câștig și eu primul titlu.

Florin Tănase de la FCSB: „Am un salariu mare pentru România, dar îl și merit”

- Câștigi 30.000 de euro pe lună. Ți se pare mult, puțin sau un salariu normal?
- Pentru România, mi se pare un salariu foarte bun. Dacă aș fi prins un transfer afară, aș fi câștigat și mai mult, dar ce am acum e un salariu mare pentru România. Și mai cred că e și meritat, în același timp.

- Crezi că un antrenor care acceptă imixtiunea unui patron poate avea autoritate asupra jucătorilor săi?
- La majoritatea cluburilor, antrenorul discută cu patronul pentru că diferă de la club la club filosofia, strategia. La noi, de exemplu, sunt și jucători tineri care trebuie să joace, să crească și să fie vânduți pe bani mulți. Antrenorul are autoritate. Jucătorul trebuie să se antreneze și să asculte de sfaturile antrenorului, de aceea are contract și e plătit.

- În 2018, Dică a făcut declarații prin care acuza că sunt unii jucători care vorbesc direct cu patronul și că acest lucru dăunează echipei. Te-ai simțit vizat de acele afirmații?
- Știu subiectul acesta. Ce vreau să zic e că eu am o relație foarte bună cu patronul echipei și cred că e normal să-i răspund la telefon atunci când mă sună. Cum ar putea un angajat să nu-i răspundă patronului?

- S-a întâmplat să ai această linie directă cu patronul?
- Da, s-a întâmplat. Nu înțeleg care ar fi neregula ca un jucător să discute cu patronul peste capul unui tehnician. Altceva mi s-ar părea anormal, să sune el patronul și să se plângă de anumite lucruri.

Florin Tănase de la FCSB: „Cel mai antipatic personaj din fotbalul românesc e Talpan”

  • La întrebarea „Cine e cel mai antipatic personaj din fotbalul românesc?”, Tănase l-a indicat pe juristul CSA Steaua, despre care a spus: „Nu e din fotbal, dar s-a băgat în el și i-a făcut mult rău” 
  • Spune ce nu-i place în fotbalul românesc și care ar fi prima regulă la care ar apela dacă ar fi șef 
  • Afirmă că s-a simțit urmărit de arbitri, că are o viață extrasportivă exemplară și indică adversarul cel mai greu din Liga 1: Ngadeu

- Andrei Vochin a dezvăluit un moment petrecut în urmă cu 4 sau 5 ani, pe 31 decembrie, când te-a văzut alergând pe șoseaua dinspre Brașov spre Poiana Brașov. Ce te-a determinat să faci așa ceva într-o zi în care 99 din 100 de fotbaliști se pregătesc de petrecerea Revelionului.
- Ca să ajung un jucător important. Chiar dacă este vacanță, un jucător profesionist nu trebuie doar să stea, e nevoie să lucreze pentru a nu pierde foarte mult din pregătire și să-i fie mai ușor atunci când reia antrenamentele. Să nu reînceapă de la zero.

- Bănuiesc că urmărești campionatele din Anglia, Spania, Italia, Germania, Franța. Crezi că ai face față acolo?
- Le urmăresc, da. Cred că aș face față, dar cu siguranță ai nevoie de puțin timp de adaptare, dar, da, aș face față.

- Te-ai simțit vreun moment vânat de arbitri?
- Da, m-am simțit vânat. Am avut foarte multe penalty-uri neacordate. Înțeleg să fie două-trei, dar la mine au fost multe rău. E bine că de la anul va fi VAR și sperăm să nu mai fie probleme.

- În urmă cu câteva luni, Kyros Vassaras a prezentat câteva clipuri cu erori ale arbitrilor și în acel calup video a fost prezentată și o fază cu tine, în care a susținut că ai simulat. Ți se pare OK ca demers, ca șeful CCA să facă așa ceva?
- Nu sunt eu în măsură să comentez ce clipuri prezintă el arbitrilor. Să le arate arbitrilor ce imagini dorește, dar asta nu înseamnă că are și dreptate în ceea ce a susținut.

Florin Tănase: „Echipa națională nu e sprijinită cât ar avea nevoie”

- Cristi Balaj a avut un discurs dur la adresa ta în urmă cu ceva timp, când era expert la Telekom Sport, din cauza faptului că, susținea el, ești un fotbalist prea vocal și prea critic la adresa arbitrilor. Crezi că avea dreptate?
- Dacă el ar fi fost în locul meu, cu siguranță ar fi procedat fix ca mine. Așa, din exterior, e foarte ușor să vorbești. Și nici nu am cum să-i dau dreptate după ceea ce a spus în acest final de sezon, când a comentat cele două faze de ofsaid, spunând că se dă credit atacului.

- Ți s-a întâmplat să ai parte de un arbitru care să-ți vorbească urât?
- Niciodată.

- Când execuți un penalty, tragi în funcție de ceea ce vezi la portar sau îți alegi dinainte un colț unde să trimiți mingea?
- Am mai schimbat stilul. Înainte mă uitam mai mult la portar, apoi îmi alegeam un colț în care trăgeam fără să mai fiu interesat de portar, dar nu e ceva ce stabilesc clar, depinde și ce simt pe moment.

- Care e cel mai bun mod în care te refaci după un meci cu mare consum de energie?
- Cu gheață, apă caldă, stând în bazin și cu masaj. Contează foarte mult și ce mănânci.

- Te-ai considerat vreodată nedreptățit de modul în care te-a tratat presa?
- Nu aș putea să zic așa ceva. Cu un singur lucru nu sunt de acord, și anume că s-a spus despre mine și mi s-a creat imaginea de simulant. Dacă ne uităm la ultimii ani, n-am mai simulat. Sunt mulți alții care simulează, dar unii își aduc aminte de mine.

- Dacă ai fi un suporter al naționalei, ai avea motive să-ți placă și să te atragă naționala României?
- Eu prima și prima dată am fost suporter al echipei naționale, ulterior am devenit jucător. Consider că e normal, ca pasionat de fotbal din România, să susții mereu echipa națională și să ai plăcere să mergi la meciurile primei reprezentative. Plus de asta, la fel de normal mi se pare să mergi la stadion și să încurajezi echipa.

- Crezi că naționala pe care o avem a fost în ultimii ani acolo unde ar merita să fie, ținând cont de valoarea și cota jucătorilor, sau crezi că s-a clasat mereu sub ceea ce reprezentau și însemnau fotbaliștii români la acel moment?
- Mi se pare că mulți nu încurajează și nu susțin echipa națională. E foarte criticată, eu înțeleg că înainte au fost rezultate mari, dar atunci aveam jucători deosebiți, Hagi, Gică Popescu. Acum e altceva, sunt jucători talentați, care ar avea nevoie de mai mult sprijin. Ei dacă vor fi criticați non-stop nu-i ajutăm cu nimic.

„Nu-mi place infrastructura academiilor, aș garanta salariile jucătorilor”

- Ce nu-ți place în primul rând în fotbalul românesc?
- Infrastructura. Academiile nu prea au terenuri cu iarbă. Copiii se antrenează pe sintetic, e complicat să faci așa ceva, mai ales vara. În străinătate, academiile sunt altfel, juniorii au la dispoziție terenuri cu gazon natural și cresc într-un mediu bun încă de la început.

- Care ar fi primul lucru pe care l-ai schimba sau l-ai introduce în fotbalul românesc dacă ai avea putere de decizie?
- Primul ar fi blocarea banilor, la fiecare club, care să garanteze salariile jucătorilor pe sezonul respectiv. Sunt prea multe cluburi care lasă fotbaliștii neplătiți multă vreme și așa ceva nu mai trebuie acceptat.

- Care a fost cel mai bun adversar pe care l-ai întâlnit în duel direct în Liga 1?
- Hmmm, chiar nu știu. E greu de răspuns, dar hai să dau totuși un nume, Ngadeu, stoperul de la Botoșani. Era foarte puternic, e drept că și eu eram copil la acel moment.

- Ce erori majore ai făcut până acum în cariera de fotbalist?
- N-am făcut niciuna!

Florin Tănase: „Talpan nu era din fotbal, s-a băgat în fotbal și i-a făcut foarte mult rău”

- Cât contează viața extrasportivă în nivelul unui jucător? 
- Enorm contează. E foarte greu să ajungi jucător de top fără viață extrasportivă OK. 

- Tu ce fel de viață extrasportivă ai? 
- Liniștită. Mai ales că acum e și un copil în familia noastră. Mă simt liniștit. Aproape de fiecare dată după antrenamentul de dimineață, merg și dorm, ca să mă odihnesc, după care stau și vizionez meciuri. 

- Mai sunt și alte sporturi pe care le practici? 
- Nu, dar recunosc că mi-ar fi plăcut să joc tenis. 

- Care ți se pare cel mai antipatic personaj activ din fotbalul românesc? 
- Chiar nu prea știu pe cine să zic. Aș zice unul care nu e din fotbalul românesc, dar care s-a băgat în fotbalul românesc și cred că a făcut foarte mult rău. Numele lui: Florin Talpan. Zic asta pentru că ei nu aveau de ce să înființeze acea echipă nouă din moment ce milioane de oameni susțin că FCSB e Steaua.

Ce echipă ar folosi Florin Tănase, alcătuită exclusiv din fotbaliști străini, dacă de mâine ar fi antrenor: Courtois - Alexander-Arnold, Militao, Van Dijk, Teo Hernandez - De Bruyne, Rodri, Pedri - Messi, Benzema, Mbappe

A produs 110 de goluri în tricoul FCSB-ului!

Tănase a ajuns la FCSB în septembrie 2016. În schimbul lui, Becali a plătit, cu tot cu răscumpărarea procentelor deținute de Viitorul, nu mai puțin de 2 milioane de euro. În cei 6 ani petrecuți în tricoul roș-albastru a reușit să producă 110 de goluri: a înscris de 82 de ori și a oferit 28 de pase decisive, în toate competițiile. A bifat 225 de partide, ceea ce înseamnă că a intervenit pe tabelă, în medie, o dată la două meciuri.

SEZONMECIURIGOLURI / PASE DE GOLMEDIA NOTELOR GSP
2016-2017244 / 15,52
2017-20184511 / 55,62
2018-20194011 / 75,87
2019-20204311 / 45,86
2020-20213725 / 56,32
2021-20223620 / 66,28

5,5 milioane de euroe cota pe care Tănase o are pe transfermarkt, e numărul 1 în Liga 1, peste Olaru (4), Burcă (3,7), Florinel Coman (3,5) și Octavian Popescu (3)

19era vârsta lui Florin Tănase la momentul debutului în echipa națională, produs în mai 2014, în amicalul Albania - România 0-1, când selecționer era Victor Pițurcă

3 meciuria jucat Tănase pentru Viitorul în sezonul 2016-2017, în care clubul lui Hagi a câștigat titlul în Liga 1

Mai multe știri despre FCSB:

MM Stoica, după eventul reușit de puștii U15 ai lui FCSB: „12:0 vs Dinamo și «doar» 6:0 cu CSA. Mai prind și ei zile în care nu le ies chiar toate”
fcsb
MM Stoica, după eventul reușit de puștii U15 ai lui FCSB: „12:0 vs Dinamo și «doar» 6:0 cu CSA. Mai prind și ei zile în care nu le ies chiar toate”
Cătălin Straton a semnat cu FC Argeș și a fost prezentat oficial. Comunicatul clubului
FCSB
Cătălin Straton a semnat cu FC Argeș și a fost prezentat oficial. Comunicatul clubului
Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Din dreapta legendarului Patrick Vieira, Dan Șucu și-a prezentat planul în fața fotbaliștilor de la Genoa » Imagini de senzație
Superliga
Din dreapta legendarului Patrick Vieira, Dan Șucu și-a prezentat planul în fața fotbaliștilor de la Genoa » Imagini de senzație
Simona Halep a revenit cu succes pe teren, în Abu Dhabi! Victorie în fața Igăi Swiatek, după 5 game-uri câștigate consecutiv
Tenis
Simona Halep a revenit cu succes pe teren, în Abu Dhabi! Victorie în fața Igăi Swiatek, după 5 game-uri câștigate consecutiv
Viitorul star al naționalei de handbal feminin a României: „Muncesc! Prefer să îmi fie greu la 20 de ani, decât să-mi pară rău la 30!” + marele vis: „Am o poză!”
Handbal
Viitorul star al naționalei de handbal feminin a României: „Muncesc! Prefer să îmi fie greu la 20 de ani, decât să-mi pară rău la 30!” + marele vis: „Am o poză!”

Singurul club de fotbal aflat în atenția lui Ion Țiriac » Fiul miliardarului l-a dat de gol: „A existat mereu o singură dragoste adevărată”

Schema prin care Dan Șucu va pune stăpânire pe Genoa: „Tranzacție în mediu ostil” » GSP are detalii-șoc din culisele negocierilor! Când e așteptat anunțul oficial


Comentarii (22)
liviugiurgiu
liviugiurgiu  •  03 Iunie 2022, 13:29
Postat de nasty1 pe 02 Iunie 2022, 16:49

Cu campionii de la CFR nu e voie sa se faca interviuri la GSP? Doar cu MM, "Plonjon" Tanase sau Jiji, vesnicii ocupanti ai locului al doilea? :D

Abia astept calindaru prima etapa la cluj - 3 puncte apoi cu steluta pe real giulestina 0 - 2 gol tanase si darius apoi la botosani 1 solist si asa pleaca mutu

liviugiurgiu
liviugiurgiu  •  03 Iunie 2022, 13:25
Postat de valeri_gazzaev pe 02 Iunie 2022, 17:54

Cea mai buna gluma de azi? "Florin, te consideri un fotbalist bun sau foarte bun? - Un fotbalist foarte bun." :)))))

Stati linistiti pe unde va prinde o sa l pomeniti !

paolo17
paolo17  •  03 Iunie 2022, 07:03
Postat de knuty pe 02 Iunie 2022, 18:17

USCATU si merita interviu....Cum dracu sa fi fotbalist cu asa infatisare???!!!

I-ai văzut pe aia pe care i-a luat Rapid? ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (22)
Comentează