FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

“Poate nu mai sînt dorit”

Articol de GSP - Publicat luni, 12 mai 2008 00:00

Andres Mendoza spune că îşi doreşte să continue la Steaua, însă oficialii vicecampioanei nu i-au oferit prelungirea contractului.

După un retur în care a bifat 15 partide din 15 posibile în tri­coul Stelei, pentru care a mar­cat două goluri şi a pasat deci­siv de 5 ori, Andres Mendoza a ac­cep­tat să ofere primul interviu de cînd a ajuns în România. Peruanul de 30 de ani a vorbit despre pe­ri­oa­da petrecută în Ghencea, despre cum a ratat să-şi mai adauge un titlu de campion în palmares, dar şi despre planurile sale de viitor.

- Andres, cum a fost perioada petrecută la Steaua?
- Sînt foarte fericit de ce am re­a­lizat aici, la Steaua. Cred că am ju­cat destul de bine, însă am avut ghi­nion pe final de campionat şi am pierdut titlul. Mi-am făcut prie­teni foarte mulţi. Voi, românii, sîn­teţi oameni calzi, primitori, mă simt extraordinar aici. În vestiarul echi­pei sînt jucători foarte buni şi un an­trenor valoros, împreună for­măm un grup extrem de unit, do­va­da este că am putut recupera di­fe-renţa foarte mare de puncte faţă de CFR şi am fost aproape de a cu­ceri campionatul.

- A fost dureros să ratezi titlul chiar în ultima eta­pă?
- A fost greu, tare mi-aş fi dorit să ies campion şi în România. Totul s-a pierdut în meciul cu Timişoara, cînd am remizat 1-1. Dacă învin­geam atunci, acum ne bucuram noi şi fanii noştri de titlu. Dar aşa e viaţa, uneori e dură!

“Eu aş continua la Steaua”

- Ce vei face în continuare, rămîi sau pleci din Ghencea?
- Eu vreau să stau la Steaua, îmi place foarte mult această echipă şi mă simt bine aici. (rîde) Nu ştiu a­cum dacă mă mai vrea patronul sau antrenorul. Nu m-a anunţat ni­meni nimic, aştept să vorbesc cu cei din conducere pentru a şti ce fac în viitor. Steaua are prima opţiune pen­tru transferul meu, iar în cazul în care nu mă mai vrea, eu voi fi li­ber de contract şi pot pleca oriunde gratis. Dar sper să rămîn aici, pentru că e o atmosferă extraor­di­nară şi îmi doresc foarte mult să joc cu Steaua şi în Champions League.

- Ai încercat să vorbeşti cu cei din conducere în privinţa viito­rului tău?
- (rîde cu poftă) Sînt liniştit, foarte liniştit. Plec în Belgia, cu fa­milia mea, şi vreau doar să mă odih­nesc. Aştept deocamdată.

“Nu exclud varianta Dinamo

- Dinamo s-a interesat de ser­vi­ciile tale...
- Eu nu ştiu nimic, sînt în va­can­ţă şi tot ce mă interesează mo­men­tan este să mă odihnesc, apoi vom vedea ce va fi. Dinamo este o echi­pă bună, evoluează în Cupa UEFA, dar eu vreau să joc pentru Steaua. În cazul în care nu mă mai vor, voi dis­cuta cu impresarul meu şi voi ve­dea ce voi face. Mi-ar plăcea să ră­mîn în România, însă voi alege cea mai bună variantă.

- Mircea Rednic a spus că, vara trecută, te convinsese să joci pentru Dinamo...
- Acum e 2008, atunci era 2007, a trecut mult timp de atunci, nu mai ţin minte ce făceam atunci! Îl ştiu pe acest antrenor din Belgia şi m-am întîlnit cu el în iarnă în can­tonamentul din Cipru, cînd el era la Rapid parcă, nu? Nu am vor­bit ni­cio­dată cu dînsul la telefon. Este onorant pentru un jucător să fie că­u­tat de orice antrenor, asta este do­vada că evoluţiile tale sînt apreciate.

“RomânIi sînt tehnici”

- Cum sînt duelurile din Liga Campionilor?
- Acolo este fotbalul mare, fotbalul adevărat. Este competiţia un­de te simţi cu adevărat fotbalist şi unde dai totul pentru a învinge, indiferent de adversar. Cham­pions League este cea mai ti­trată com­petiţie din lume şi trebuie să fii onorat să evoluezi acolo.

- Cum ţi se pare fotbalul din România faţă de cel din Peru, Belgia, Franţa sau Ucraina, acolo unde tu ai evoluat?
- Unul de calitate, aveţi jucători foarte talentaţi, iar majoritatea sînt tehnici, ştiu să lovească min­gea foarte bine. E ceva nativ, îţi dai seama numai din cîteva atingeri dacă fotbalistul din faţa ta cu­noaşte jocul. Aveţi o echipă na­ţio­nală foarte valoroasă, drept dova­dă că v-aţi calificat la Cam­pio­natul European. Îmi plac foarte mult Mutu, Chivu şi Marica.

6,33 este media notelor gsp pri­mite de Mendoza. Din lotul Stelei, doar Rădoi (6,56) şi Zapata (6,52) au mai mult.

10 goluri din cele 28 marcate de Steaua în 2008 l-au avut pe Mendoza coautor.

3 recuperări pe meci a reuşit Mendoza în acest retur, faţă de 9, cît este media mijlocaşilor din Liga I.

“Nu e indolent!”
Gigi Becali şi-a acuzat cîţiva jucători, însă l-a cruţat pe Bănel Nicoliţă, care a avut prestaţii slabe în 2008: “Ştiţi de ce nu sînt supărat pe el? Pentru că atunci cînd a intrat, a jucat la sacrificiu, a dat tot. Că el e limitat din punctul de vedere al talentului şi că atît poate e altă discuţie, dar măcar nu e indolent”.

“Karamian contra un milion de euro”

Patronul lui Poli Timişoara, Marian Iancu, a dezvăluit în ce condiţii poate ajunge Artiom Karamian în Ghencea. “Există o clauză, de un milion de euro, prin care el poate să plece fără ca eu să pot interveni. Dacă Steaua achită această sumă şi el vrea să meargă acolo, n-am ce face”, a declarat Iancu.

5 ameninţaţi

Gigi Becali i-a atacat pe fot­baliştii Stelei. “Într-un meci am avut nevoie de ajutorul lor, cu Di­namo, şi m-au lăsat baltă. Ei m-au înge­nun­cheat”, a spus la Fanatik Show. A a­me­­ninţat: “Cinci s-au plimbat pe te­ren cu Di­na­mo. Îi tri­mit la B­uzău”. Men­doza, Habibou, Lo­vin, Neşu şi Neaga au căzut în diz­gra­ţia lui Becali.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Mircea Lucescu a anunțat convocările preliminare pentru „dubla” cu Cipru și Lituania » O mare surpriză: prima selecție la națională
Nationala
Mircea Lucescu a anunțat convocările preliminare pentru „dubla” cu Cipru și Lituania » O mare surpriză: prima selecție la națională
Medaliata cu argint de la Jocurile Olimpice i-a lăsat muți de uimire! A venit cu o rochie transparentă la „Săptămâna modei”
Altele
Medaliata cu argint de la Jocurile Olimpice i-a lăsat muți de uimire! A venit cu o rochie transparentă la „Săptămâna modei”
Singurul fotbalist pe care Gică Hagi nu vrea să îl vândă: „Construiește echipa în jurul lui!” » Ar fi refuzat oferta de la Rapid
Superliga
Singurul fotbalist pe care Gică Hagi nu vrea să îl vândă: „Construiește echipa în jurul lui!” » Ar fi refuzat oferta de la Rapid

Povestea de film a unui fotbalist născut la Aiud, ajuns antrenor la Galatasaray, Dinamo Tbilisi și Lokomotiv Moscova! » A dispărut după singurul meci la care a asistat Stalin în tribune și se spune că ar fi fost executat

Medaliata cu argint de la Jocurile Olimpice i-a lăsat muți de uimire! A venit cu o rochie transparentă la „Săptămâna modei”


Comentarii (41)
 •  12 Mai 2008, 18:51

daca becali si cei din conducerea stelei isi doresc sa isi puna in cap toti suporterii dati-l pe mendoza..o sa facem viata amara celor inconstienti de valoarea lui mendoza!!!steaua are nevoie de valori...asa ca scapati de surdu,lovin si nicolitza..restul sa ramana ca avem nevoie de multi jucatori pt ucl si campionat!!

 •  12 Mai 2008, 17:36

Toti care au venit in iarna trebuiesc pastrati pt ca au aratat ca au clasa.Noi fanii t iubim si te vrem cu noi in Champions League.Bafta!!!!Poate ca si oficialii Stelei se uita p aceste situri si isi vor da seama c vor suporterii.Forzza Steaua

 •  12 Mai 2008, 16:58

mendoza ramai la steaua; poate nu mai esti dorit de oficiali dar noi suporterii te apreciem; bafta

Vezi toate comentariile (41)
Comentează