Articol de Aurelian Botezatu - Publicat duminica, 24 septembrie 2023 16:20 / Actualizat duminica, 24 septembrie 2023 16:32
ANALIZĂ. Semieșecul Universității Craiova în Dealul Feleacului vine în completarea unui serial în care juveții au arătat ca o echipă incapabilă să mențină linia vreme de 90 de minute. Secundul Dragoș Bon n-a mai rezistat și s-a îndreptat împotriva senatorilor de drept
Nicușor Bancu a făcut o criză de nervi la finalul meciului de la Cluj, cu U (1-1), și pentru prima oară în acest sezon s-a îndreptat cu subiect și predicat spre coechipierii săi. "Iar ne-am retras și ne-am lăsat adversarul să domine partida. A fost greșeala noastră, asta ne-a costat. În prima repriză puteam marca prin Markovic, pentru 2-0, și în a doua prin Koljic", a punctat căpitanul Universității Craiova.
Tocmai jucătorii "cu greutate" au fost lamentabili
Însă nu doar Markovic și Koljic, dintre greii vestiarului, sunt vinovați pentru că oltenii au plecat cu doar un punct din Dealul Feleacului, deși multă vreme au avut partida în mână. Mitriță, motorul din debutul campionatului, a bifat la rându-i o evoluție sub așteptări. Iar Andrei Ivan, intrat în partea secundă, a rămas în nota care l-a caracterizat de la începutul sezonului. Modest. Ba a mai fost și eliminat în final!
Basarab Panduru nu l-a iertat pe Bancu: "Ce cauți cu mâna pe sus?! Există VAR!"
Inclusiv Bancu, în ciuda golului marcat (31), are destule să-și reproșeze. Căpitanul este vinovat la fel ca și Raul Silva la cel încasat, iar fostul internațional Basarab Panduru nu l-a menajat deloc: "Tu, în ziua de azi, nu ai de ce să fii cu mâna pe sus și să ceri ceva când există VAR. Nu dă nimeni nimic că ridici tu mâna, există VAR şi nu-ţi dă nimeni. În fracţiunea aia de secundă te puteai duce în blocaj. De ce ridici mâna şi nu eşti concentrat? Te duci să aperi mingea, nu ridici mâna".
Au chef cel mult o repriză
Senzația este că alb-albaștrii, indiferent cine e pe bancă, arată tot mai mult ca o echipă "de-o repriză". Cel mult! Cu Dinamo (2-0), în prima etapă, Craiova a ridicat ștacheta abia în partea secundă, atunci când au venit și golurile. La 0-0 cu Oțelul, doar barele i-au salvat pe oaspeți până la pauză (Ivan, Căpățînă, Mitriță). La reluare, juveții au intrat pe un trend sinusoidal și, spre final, Căpățână era să marcheze în proprie poartă (80)! Împotriva lui FC Hermannstadt (1-0) au dat gol repede, din penalty (Ivan, minutul 16), apoi au trăit periculos.
Reghe nu și-a recunoscut jucătorii
Reprezentativ este inclusiv meciul de la Iași, cu Poli (4-1). Până la eliminarea lui Alin Roman (58), care și deschisese scorul (44), Universitatea a fost pe nicăieri. După, când artiștii săi au avut suficient spațiu de manevră și presiunea a scăzut, a înscris patru goluri! Patru! Dar acela a fost un caz fericit. N-a trecut mult timp și juveții au pierdut complet linia: 0-2 cu campioana Farul, la Ovidiu, și 0-3 în Ghencea, contra FCSB-ului. Partide la capătul cărora Reghe, antrenorul de atunci, a admis că nu și-a recunoscut jucătorii.
Dragoș Bon: "Ne-am bătut joc de noi"
După un nou episod cu lumini și umbre, cel din Dealul Feleacului, secundul Dragoș Bon a lăsat diplomația în vestiar. "Mai ales în repriza a doua ne-am bătut joc de noi. Trebuia să fim mult mai atenți, să închidem jocul mult mai devreme, să nu lăsăm adversarul să vină peste noi. N-am avut atitudine de echipă mare, așa cum ne dorim să fim", a comentat secundul "interimarului" Corneliu Papură.
"Suntem mai constanți la nivel declarativ decât pe teren"
El a confirmat că nimeni din staff "n-a comandat să ne retragem", deci pasul înapoi a fost făcut de jucători, a căror lipsă de concentrare s-a reflectat nu doar la finalizare, ci și în numărul tot mai mare de pase greșite. Practic, în loc să-l "omoare" și-au ținut adversarul în viață, ba i-au dat o mână de ajutor și la gol. Concluzia lui Bon: "Avem jucători cu experiență, iar ei ar trebui să arate asta printr-o constanță a jocului și a rezultatelor. Dar se pare că de multe ori suntem mai constanți la nivel declarativ decât pe teren".
Degeaba dăm în antrenori dacă sunt aceiași jucători. Schimbăm întruna antrenorii, dar nu acolo e soluția. De exemplu, vine acest Mitriţă de la alt nivel. Vreo 4 etape era o diferenţă mare între restul jucătorilor şi Mitriţă, care era undeva sus. Între timp, l-a înghiţit mediocritatea pe Mitriţă. Vreți să înțelegeți care e problema? Vreți să vindecați bolnavul? Trebuie să acceptați care este diagnosticul mai întâi, care este boala. Cei de la Craiova se învârt în jurul cozii
Aurel Țicleanu, fost component al Craiovei Maxima
Presa din Scoția, prima reacție despre jocul făcut de Ianis Hagi + Nota după Rangers - Dundee
Mutare-șoc în tenis: Novak Djokovic va fi antrenat de fostul lui mare rival!