Articol de Ovidiu Ioanițoaia - Publicat duminica, 03 decembrie 2023 19:48 / Actualizat duminica, 03 decembrie 2023 20:01
Sâmbătă, ea a început cu naționala, căreia sorții i-au desemnat 3 adversari accesibili, nu de speriat, la Euro 2024. În plus, unii pe care, alt avantaj, Stanciu et Co îi vor întâlni într-o ordine convenabilă. Dacă, prin absurd, Edi Iordănescu ar fi decis el grupa, probabil că n-ar fi ales alta! Să recunoaștem că șansa i-a și ne-a surâs din plin. Am căzut cum am visat, așa-i?
Scriu astfel în ideea că tragerea de la Hamburg a scos în calea "tricolorilor" cei mai slabi adversari din cele 3 urne valorice. Ca atare, impresia generală e că băieții noștri pot bate pe oricare dintre cei 3, la fel cum însă, atenție!, și fiecare dintre aceștia poate câștiga în confruntarea directă. Iată de ce în măsura în care ne e permis să fim optimiști, se recomandă să nu ne entuziasmăm prea tare. Să rămânem cu picioarele pe pământ, conștienți că greul a trecut, dar și că mai greul abia urmează.
Tot sâmbătă, mai târziu, norocul s-a mutat pe "Ion Oblemenco", acolo unde Universitatea Craiova a învins-o pe CFR grație golului reușit de Koljic în minutul 90. Într-adevăr, bulgarul Petev, proaspăt instalatul antrenor al "Științei", s-a dovedit foarte inspirat când l-a introdus, în minutul 55, pe atacantul bosniac ce nu mai marcase din luna aprilie!
Fără a minimaliza calitățile Craiovei, care a luptat din răsputeri până la fluierul final, trebuie spus că formația din Gruia nu merita să piardă, ea prezentându-se mai bine. Mai combinativă, mai clară în acțiuni, din care motive însuși Bancu a admis, sportiv, că „A câștigat echipa mai norocoasă".
CFR a irosit o sumedenie de ocazii. Inclusiv a trimis în două rânduri mingea în bară. Atât că, nimic nou sub soare, fotbalul nu se joacă pe merite, se joacă pe goluri. Și nu din vina Universității, chiar nu, n-a izbutit CFR să dea gol în Bănie.
În schimb, clujenii au reclamat, aș zice pe drept, ajutorul acordat oltenilor de arbitrul Adrian Cojocaru în clipa în care, minutul 54, s-a mulțumit să-l avertizeze pe Screciu, care trebuia sancționat cu cartonaș roșu, direct roșu, pentru faultul grosolan comis asupra lui Tachtsidis. Lovitură puternică la nivelul capului, ea l-a comoționat pe mijlocașul grec, l-a năucit.
Întrucât Screciu n-a lăsat senzația că ar fi căutat să joace balonul, mai degrabă părând că vrea să se răzbune, să plătească o poliță, se impunea să fie expediat la cabine. Inexplicabil, deși ambulanța a intrat pe gazon, Cojocaru s-a mulțumit să scoată cartonașul galben, în vreme ce Cătălin Popa din camera VAR n-a catadicsit să-l cheme pe "central" să revadă faza. Una care, conform opiniei majorității experților, se cuvenea încheiată cu "roșu".
Nu mai insist asupra fazei cu pricina. Ce-a deranjat însă, aici nu încape discuție, s-a legat de amănuntul că arbitrii menționați, Cojocaru și Popa, acuzați vehement de CFR pentru mai vechi prestații potrivnice, amintiți-vă de partidele de pomină pierdute în Giulești!, au ajuns să oficieze iarăși la un meci al "feroviarilor", ba și, colac peste pupăză, împreună! Nu-s chiar deplasați cei care reproșează CCA delegări făcute după ureche. Prost.