Articol de Viorel Tudorache - Publicat sambata, 09 decembrie 2023 16:26 / Actualizat sambata, 09 decembrie 2023 20:08
Diego Fabbrini (33 de ani), fost fotbalist la Dinamo în perioada august 2019 - iulie 2021, a sesizat Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ). Italianul solicită anularea hotărârii prin care Curtea de Apel i-a respins, la 25 octombrie 2023, cererea de suspendare a planului de reorganizare modificat al lui Dinamo.
Fabbrini consideră că i s-a încălcat dreptul la apărare, după ce Tribunalul București a confirmat noul plan, prin care i-au fost șterse de la masa credală salarii restante în valoare de 86.000 de euro, la un loc cu toate datoriile chirografare de 5 milioane de euro.
În cererea de recurs formulată în atenția președintelui ÎCCJ, Fabbrini, sub semnătura avocatei Carmen Radu, face conexiuni și acuzații de corupție extrem de grave, pe axa Asociația „Cătălin Hîldan” - CS Dinamo - Ministerul Afacerilor Interne.
Avocata lui Fabbrini menționează în pledoaria sa că în procesul de insolvență „există un interes comun al unui grup organizat, cu implicarea directă a structurilor Ministerului Afacerilor Interne (autoritate publică executivă a țării), prin reprezentant CS Dinamo București (parte în dosar) și prin intermediul Asociației Peluza „Cătălin Hîldan” (astfel cum reiese din ansamblul probator depus odată cu cererea de apel)”.
Sub paravanul APCH se află CS Dinamo, autoritate publică, de unde rezultă: faptul că autoritatea executivă a țării influențează actul de justiție, situându-se pe terenul corupției în justiție
- Diego Fabbrini, prin avocat Carmen Radu
Avocata lui Fabbrini: „APCH este o interfață între CS Dinamo București, reprezentant al Ministerului Afacerilor Interne, și societatea comercială Dinamo 1948 SA”
Apărătoarea fotbalistului italian a adăugat: „Această împrejurare contravine, în mod grav, principiilor constituționale ale separației puterilor în stat, neamestecul puterii executive în activitatea instanțelor de judecată și a faptului că nicio autoritate publică nu poate fi mai presus de lege.
Cu atât mai mult cu cât în cauză este vorba despre apărarea drepturilor fundamentale, la muncă și protecție socială, a jucătorilor profesioniști de fotbal ai debitoarei Dinamo 1948 SA, astfel cum sunt apărate de Constituția României și de Tratatul pentru Funcționarea Uniunii Europene.
Faptul că Asociația Peluza Cătălin Hîldan este denumită «Asociației Peluza Cătălin Hîldan Dinamo» de către Curtea de Apel București, prin dispozitivul încheierii din data de 25 octombrie 2023, demonstrează cele susținute mai sus, și anume faptul că asociația APCH este o interfață între CS Dinamo București, reprezentant al Ministerului Afacerilor Interne, și societatea comercială Dinamo 1948 SA, prezentând indiciile unui grav caz de corupție în justiție, prin urmărirea de către o autoritate publică a unor interese economice private și fraudare a legii, în dauna cetățenilor europeni, titulari de drepturi salariale, reprezentați de jucătorii profesioniști de fotbal ai debitoarei, categorie în care se înscrie recurentul”.
GSP.ro a solicitat dreptul la replică atât celor de la CS Dinamo, cât și conducerii Dinamo 1948. Când vom primi răspunsurile le vom publica.
APCH a cedat 8% din acțiuni celor de la Red&White pentru CS Dinamo
Ideea ca CS Dinamo să devină acționar la echipa de fotbal Dinamo 1948 a prins tot mai mult contur, în martie 2023, o dată cu preluarea pachetului majoritar de către Red&White.
Atunci, APCH a cedat 8% din acțiunile sale celor de la Red&White, pentru a le redirecționa la un moment dat către CS Dinamo.
De altfel, APCH/DDB menționa într-un comunicat prin care a explicat tranzacția că „Red&White are în vedere o colaborare cu CS Dinamo”.
Mai mult, Red&White menționează pe site-ul oficial că structura de guvernanță a clubului din Superliga va asigura și implicarea strategică a CS Dinamo și a suporterilor echipei.
Cheia fuziunii dintre CS Dinamo și Dinamo 1948 SA: ieșirea din insolvență și construirea noului stadion
Deocamdată, nu este nimic oficializat. Doar tatonări. Totul se învârte în jurul ieșirii din insolvență a SC Dinamo 1948 și a construirii noului stadion din Ștefan cel Mare, care va fi administrat de MAI, prin CS Dinamo.
Chestionat în luna octombrie despre o posibilă fuziune între Dinamo 1948 SA și CS Dinamo, președintele Clubului Sportiv, Ionuț Popa, a precizat că nu se poate vorbi despre așa ceva cât timp clubul din Superliga este în insolvență.
„[Rămâneți pe ideea unei fuziuni?] Ce fuziune? Întotdeauna am spus, toți am fost de acord că singura soluție este ieșirea din insolvență (n.r. - a clubului din Liga 1). În acest moment, ei fiind în insolvență, nu putem discuta despre așa ceva!”.
Cele două entități sunt în tatonări privind proiectul comun de juniori, prin care academia echipei din Liga 3 să devină principala pepinieră pentru clubul lui Nicolescu și Eugen Voicu.
Diego Fabbrini a contestat noul plan de reorganizare și se judecă cu Dinamo
Diego Fabbrini, plus alți trei foști fotbaliști de la Dinamo, Isma Lopez, Juan Camara și Rene Hinojo, au contestat noul plan de reorganizare.
Ei cer să le fie plătite integral salariile restante, în total 1.156.000 de euro, șterse la grămadă cu toate datoriile chirografare în valoare de 5 milioane de euro.
Ce sume restante solicită cei 4 fotbaliști
- Rene Roman Hinojo - 570.000 de euro
- Ismael Lopez - 355.000 de euro
- Juan Camara - 145.000 de euro
- Diego Fabbrini - 86.000 de euro
Total: 1.156.000 de euro
3047 de leia fost obligat Diego Fabbrini să plătească Asociaţiei Peluza Cătălin Hîldan Dinamo, reprezentând cheltuieli de judecată, potrivit deciziei Curții de Apel din 25 octombrie 2023
Avocata Carmen Radu indică «acte și operațiuni fictive» la Dinamo
În contestația făcută la Cutea de Apel, avocata lui Fabbrini, Carmen Radu, mai acuză APCH că Dinamo i-a plătit lui Fabbrini drepturile salariale, în baza unor contracte formal intitulate de „activitate sportivă”, de „mecenat”, de „cesiune drepturi TV”, în scopul exclusiv al fraudării bugetului de stat cu suma corespunzătoare contribuțiilor drepturilor salariale.
„Sumele de bani circulă în afara patrimoniului debitoarei, prin contabilitatea paralelă a APCH și prin intermediul firmelor din grupul de interese al debitoarei, cu prejudicierea voită a patrimoniului debitoarei, în scopul declarării, fictive, a acesteia, în stare de insolvență și ștergere a datoriilor.
Tabelul actualizat al creditorilor este întocmit de administratorul judiciar cu încălcarea normelor de ordine publică, sancționate de lege cu nulitatea absolută", acuză avocata Carmen Radu.
VIDEO. Ionuț Popa: „Rolul lui Ionuț Lupescu va fi de a crea o academie de copii după model european”
Citește și alte articole:
Imagini ȘOCANTE cu Pep Guardiola însângerat după egalul cu Feyenoord! Ce s-a întâmplat