SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA CAMPIONILOR

CSM București, învinsă de Brest și în meciul retur

Cristina Neagu plutind peste apărarea celor de la Brest FOTO Cristi Preda
Cristina Neagu plutind peste apărarea celor de la Brest FOTO Cristi Preda

Articol de , - Publicat duminica, 14 ianuarie 2024 17:15 / Actualizat duminica, 14 ianuarie 2024 20:54

Campioana României, CSM București, a fost învinsă de Brest, scor 21-24, în etapa a 10-a din grupele Ligii Campionilor.

CSM a mers la Brest devreme, de vineri, pentru a juca un soi de miniderby al grupei A. Ocupantele locurilor 4, respectiv 5 s-au bătut pentru a se așeza cât mai ferm pe poziția superioară, mai mult de orgoliu. Locurile de subsol sunt decise, intriga mai puțin aprinsă decât în seria Rapidului. 

Brest se impusese surprinzător și frustrant la București în octombrie trecut, CSM avea de luat revanșa, așa că a pornit în trombă, cu un 3-0 năucitor construit de Neagu, Ingstad, Dindiligan. Apoi 5-2, dar pe fondul unui carusel al erorilor, care i-a evidențiat pe portarii Davidsen, respectiv Filter. 

Antrenorul Adrian Vasile a început de această dată cu norvegianca Marie Davidsen, în loc de Glauser sau Eriksson, ea adunând 5 intervenții reușite. Multe greșeli în continuare, o primă repriză care a înaintat cu puține roade pe tabelă, dar și cu o răsturnare ascuțită. Brest a trecut în față în minutul 21, 8-6, apoi extrema Pauline Coatanea semnează pentru 9-6. 

Neagu iese, după ce a ratat o aruncare de la 7 metri, intră Arntzen și bubuie mingea în poartă, imediat Rotaru face o depășire superbă și campioana României pune capac minutelor de secetă: 6 la rând. 

La vestiare se intră însă cu un deficit de 3 goluri, 10-13, la capătul unei reprize apăsate de multe erori, de ambele părți, dar mai dureros în dreptul lui CSM. 6 mingi din 19 aruncări a scos Davidsen în prima jumătate, 31,58% reușită, a doua a început cu Evelina Eriksson între buturi. 

Minutul 33 – primul gol din acțiune pentru Cristina Neagu! În continuare, succesiuni uimitoare de erori de ambele părți, dar tot Brest stă mai bine. Păstrează 2-3 lungimi de control în față, în ciuda prostiilor comise și de o parte, și de alta. 

Un lucru e vizibil: portarii, Eriksson și Filter, sunt singurele care își fac treaba, cu avantaj pentru germancă. Chiar și așa, CSM vine la un gol, după mult chin și două goluri asumate de Arntzen, dar nu pentru mult timp. 

Jocul lui CSM nu pare să aibă sau să respecte vreo idee, sunt alte erori care curg. Ultimele minute aduc alte faze halucinante, culminând cu ratarea lui Flippes pe un contraatac-cadou. Pierde și CSM, 21-24, se încheie un weekend rău pentru handbalul românesc, cu o singură victorie, cea a Gloriei Bistrița. 

Următorul meci al lui CSM va fi contra codașei grupei, IK Savehof, dar ocazia de a arăta ceva care să ofere speranță s-a irosit azi. 

Marcatoare CSM: Arntzen 5, Neagu 4, Nikolic 4, Dindiligan 2, Stoica 2, Zaadi 1, Rotaru 1, Ingstad 1, Kobylinska 1

CSM București, învinsă de Brest și în meciul retur
foto: Flash Score

FINAL. Brest - CSM 24-21

min 60: Cotanea înscrie și Brest câștigă meciul la 3 goluri diferență.
min 59: Time-out cerut de antrenorul lui Brest.
min 57: Arntzen marchează pe contraatac și CSM continuă să spere! 23-21
min 57: Arntzen înscrie dintr-o lovitură de pedeapsă. 23-20
min 56: Stoica marchează cu noroc, iar CSM continuă să spere. 21-19
min 54: Adi Vasile cere ultimul time-out.
min 53: Dembele înscrie cu o aruncare superbă. 21-18
min 50: Lassource marchează pe contraatac. 19-17
min. 48: Arntzen înscrie cu noroc. Mingea trece printre picioarele portăriței adverse, iar CSM se apropie la un gol! 18-17
min. 46: Aceeași Lassource reușește să înscrie pentru 18-14
min. 44: Lassource marchează cu o aruncare din partea stângă. 17-14
min. 38: Eriksson apără o lovitură de pedeapsă, dar mingea ajunge la Faure, care înscrie. 16-13
min. 36: Coatanea marchează pe contraatac. 15-12
min. 33: Neagu punctează și CSM reduce din diferență. 14-11
min. 32: Eriksson apără o lovitură de la 7 metri și o salvează pe CSM.
A început repriza secundă!

Brest intră la pauză cu un avantaj de 3 goluri, chiar dacă începutul de meci le-a aparținut româncelor
min. 29: Nikolic marchează cu o aruncare la colțul lung. 11-10
min. 27: Nikolic înscrie printr-o aruncare superbă, imediat după ce a intrat pe teren. 10-9
min. 24: Rotaru reușește o depășire frumoasă și nu-i dă șanse portăriței. 9-8
min. 22: Arntzen înscrie cu o aruncare precisă. 9-7
min. 22: Lassource marchează pe contraatac și Brest se distanțează. 8-6.
min. 21: Neagu ratează o aruncare de la 7 metri. 
min. 20: Antrenorul Adi Vasile cere time-out.
min. 20: Coatanea înscrie al treilea gol consecutiv cu o aruncare puternică din partea dreaptă. 6-6
min. 18: Coatanea marchează din nou pe contraatac. 5-6
min. 16: Coatanea înscrie și Brest se apropie pe tabela de marcaj. 4-5
min. 11: Brest se vede nevoită să ceară primul time-out al meciului.
min. 11: Neagu punctează dintr-o lovitură de la 7 metri. 2-5
min. 10: Zaadi înscrie cu o aruncare puternică din zona centrală. 2-4
min. 6: Toublang marchează primul gol al franțuzoiacelor cu o aruncare la colțul scurt. 1-3
min. 5: Dindiligan majorează avantajul româncelor. 0-3
min. 4: Ingstad înscrie după o fază frumoasă. 0-2
min. 2: Cristina Neagu deschide scorul dintr-o lovitură de la 7 metri. 0-1
A început partida!

Am rezistat doar un sfert de oră contra Spaniei, apoi a urmat potopul. Cel mai drastic eșec al României din istoria participărilor la Euro!
ROMÂNIA - SPANIA
Am rezistat doar un sfert de oră contra Spaniei, apoi a urmat potopul. Cel mai drastic eșec al României din istoria participărilor la Euro!

Citește și: 

Una caldă, alta rece » Gloria Bistrița, victorie entuziasmantă în grupele EHF European League + Înfrângere pentru Dunărea Brăila
EHF EUROPEAN LEAGUE
Una caldă, alta rece » Gloria Bistrița, victorie entuziasmantă în grupele EHF European League + Înfrângere pentru Dunărea Brăila
Reacția Anei Bogdan după ce a fost eliminată în primul tur la Australian Open: „Nu am de ce să fiu supărată”
AUSTRALIAN OPEN
Reacția Anei Bogdan după ce a fost eliminată în primul tur la Australian Open: „Nu am de ce să fiu supărată”
Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Duelul mesajelor la Dinamo - Rapid! Giuleștenii le-au aflat scenografia: „Dacă vrem mici de la voi, să apăsăm tasta doi?” + Derapaje rasiste ale dinamoviștilor
Superliga
Duelul mesajelor la Dinamo - Rapid! Giuleștenii le-au aflat scenografia: „Dacă vrem mici de la voi, să apăsăm tasta doi?” + Derapaje rasiste ale dinamoviștilor
Ce s-a întâmplat pe gazon, la câteva secunde după finalul derby-ului! Șumudică a mers la galerie și a „țipat” către ultrași: „Bă, vă zic eu!”
Superliga
Ce s-a întâmplat pe gazon, la câteva secunde după finalul derby-ului! Șumudică a mers la galerie și a „țipat” către ultrași: „Bă, vă zic eu!”
Notă fără precedent! Radu Drăgușin a fost desființat în presa din Anglia: „Crezi că ai văzut cea mai slabă evoluție a lui? Te înșeli”
Stranieri
Notă fără precedent! Radu Drăgușin a fost desființat în presa din Anglia: „Crezi că ai văzut cea mai slabă evoluție a lui? Te înșeli”

Dosarul lui Dan Șucu de la CNSAS: „La data de 16.08.1984 a semnat un Angajament, preluând numele conspirativ «Mircea Crișan»” + „Vreau să asigur organele de securitate de deplina mea sinceritate, loialitate”

7 curiozități din clasicul Dinamo - Rapid: cea mai mare diferență de scor, giuleștenii au produs un moment istoric + Palmaresul lui Marius Șumudică împotriva „câinilor”


Comentarii (30)
Sport_Billy
Sport_Billy  •  15 Ianuarie 2024, 18:04
Postat de lefter_popescu pe 15 Ianuarie 2024, 14:36

Amice, de ce folosești pluralul? Sunteți mai mulți și tu ii reprezinți? Bugetul primareselor este de 3,8 mil iar al Rapidului din cele 2.3 mil mai scade 10% plus dobânda din ianuarie 2023 , bani pe care nu i-a primit , precum nu a primit nici ce 1, 7 mil promiși de nea Ciolacu în octombrie , pt a compensa banii opriți încă din ianuarie 2023. Iată că suntem în ianuarie 2024 și cei 1, 7 mil promiși cu tam-tam încă nu au ajuns la club. Dacă ( vorba lui Malaiele) ai calculuit, ai calculot...ai calculat... vei vedea de ce jucătoarele au restante salariale încă din luna august. In schimb ....din buzunarele bucureștenilor curg bani , fără numar, în buzunarele primareselor. PS- nu te supăra, dar nu ma baga între cei pomeniți de tine pt ca nu am acest ADN.

Dincolo de performantele sportive discutate, clar pe minus în ambele cazuri, mai avem două aspecte: 1. Din suma pomenita ca buget al CSM-ului, peste 1 milion de euro vin de la sponsori firme private, ceea ce nu e cazul la Rapid; 2. Dacă la CSM se cotizează din bugetul local, astfel încât "contribuabilul" (că tot e des folosită expresia poate asista lejer la meciurile echipei de pe teren propriu, la Rapid vin banii de la un minister, o instituție națională. Adică și de la Popescu de la Cluj, Ionescu din Suceava sau Dumitrescu din Timișoara. Cu ce-i încălzește pe ei acest lucru?

lefter_popescu
lefter_popescu  •  15 Ianuarie 2024, 17:10
Postat de MaxiP pe 15 Ianuarie 2024, 16:19

Aha! Deci Rapidul e ok, lasand restanti angajatii, ei practic sunt de treaba, desi folosesc tot bani publici, faptul ca ii pacalesc pe aia si raman restanti, necheltuind astfel banii publici, dar practind facand inselatorii, e ok. CSM in schimb e naspa, se foloseste de banii publici dar ii si plateste, isi respecta contractele, de altfel la fel ca la Rapid, din bani publici. Bine, nu stiu exact care e situatia la Rapid, dar cam asa suna ceea ce spui tu. Daca sportul ramane fara finantare publica, ramanem sa ne fie mai dor de Olimpiadele de la Rio si Tokyo decat ne e acum de cele din 84' si 2000. Nu ai cum sa sustii sportul fara finantare din partea statului, se intampla oriunde in lume, exemplele inventate cu alte tari civilizate si asa mai departe, sunt prosteli, se intesteste si mai mult in tarile mari decat la noi, tot bani publici si nu cum sustin multi, doar pentru sportul de masa. Ba si marea parte a sportului profesionist, in Spania, Franta, Germania, oriunde, e finantata de stat. Sigur, se investeste mult mai mult si pentru sportul de masa, e o cu totul alta discutie. Iar faptul ca multi va legati de cluburile de handbal feminin, care e totusi singurul sport reprezentativ la nivel inalt european (ca nu e chiar o coincidenta ca acolo se investeste) este ipocrizie, se investeste mult mai mult intr-un sport fara performante dar mult mai scump, cum este fotbalul, de care vad ca nu se leaga nimeni.

Amice, toate echipele din liga florilor sunt finanțate din bani publici. Nicușor Dan a încercat în doua rânduri sa injumatateasca bugetul primareselor dar Consiliul General al Primăriei Generale ( dominat de psd) s-a opus . Intr-un clasament al banilor publici , după Primaresele aflate detașat pe primul loc, urmează Bistrița și Buzăul. Apoi Rapid cu 100.000 mai mult ca Vâlcea. Ceea ce am spus eu este ca Rapid nu si-a primit toți banii pt 2023 ( de la ministerul transporturilor) , atat cât s-a hotărât inițial 2,3 mil. Sa vedem dacă cei 1, 7 promiși in octombrie de nea Ciolacu , drept compensație pt intazieri, vor ajunge la club în primul trimestru din 2024. PS- este adevarat ca handbalul romanesc și sporturile de echipa ( poate mai puțin fotbalul) nu se poate ( nu se pot) susține din bani privați. Încă nu se poate. Știu ca la baschet, ASESOFT Ploiești a mers o buna bucata pe banii lui Ghiță fugarul. Acum, parca ,echipa din Cluj este susținută bine de banca Transilvania și are ceva rezultate și pe afara. În tara domina campionatul fără probleme.

MaxiP
MaxiP  •  15 Ianuarie 2024, 16:19
Postat de lefter_popescu pe 15 Ianuarie 2024, 14:36

Amice, de ce folosești pluralul? Sunteți mai mulți și tu ii reprezinți? Bugetul primareselor este de 3,8 mil iar al Rapidului din cele 2.3 mil mai scade 10% plus dobânda din ianuarie 2023 , bani pe care nu i-a primit , precum nu a primit nici ce 1, 7 mil promiși de nea Ciolacu în octombrie , pt a compensa banii opriți încă din ianuarie 2023. Iată că suntem în ianuarie 2024 și cei 1, 7 mil promiși cu tam-tam încă nu au ajuns la club. Dacă ( vorba lui Malaiele) ai calculuit, ai calculot...ai calculat... vei vedea de ce jucătoarele au restante salariale încă din luna august. In schimb ....din buzunarele bucureștenilor curg bani , fără numar, în buzunarele primareselor. PS- nu te supăra, dar nu ma baga între cei pomeniți de tine pt ca nu am acest ADN.

Aha! Deci Rapidul e ok, lasand restanti angajatii, ei practic sunt de treaba, desi folosesc tot bani publici, faptul ca ii pacalesc pe aia si raman restanti, necheltuind astfel banii publici, dar practind facand inselatorii, e ok. CSM in schimb e naspa, se foloseste de banii publici dar ii si plateste, isi respecta contractele, de altfel la fel ca la Rapid, din bani publici. Bine, nu stiu exact care e situatia la Rapid, dar cam asa suna ceea ce spui tu. Daca sportul ramane fara finantare publica, ramanem sa ne fie mai dor de Olimpiadele de la Rio si Tokyo decat ne e acum de cele din 84' si 2000. Nu ai cum sa sustii sportul fara finantare din partea statului, se intampla oriunde in lume, exemplele inventate cu alte tari civilizate si asa mai departe, sunt prosteli, se intesteste si mai mult in tarile mari decat la noi, tot bani publici si nu cum sustin multi, doar pentru sportul de masa. Ba si marea parte a sportului profesionist, in Spania, Franta, Germania, oriunde, e finantata de stat. Sigur, se investeste mult mai mult si pentru sportul de masa, e o cu totul alta discutie. Iar faptul ca multi va legati de cluburile de handbal feminin, care e totusi singurul sport reprezentativ la nivel inalt european (ca nu e chiar o coincidenta ca acolo se investeste) este ipocrizie, se investeste mult mai mult intr-un sport fara performante dar mult mai scump, cum este fotbalul, de care vad ca nu se leaga nimeni.

Vezi toate comentariile (30)
Comentează