SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  PARIS 2024

VIDEO Calificarea naționalei masculine de polo a mărit delegația pentru Paris » Câți sportivi români sunt calificați la Jocurile Olimpice 2024

Naționala masculină la CM de la Doha FOTO Facebook FRP
Naționala masculină la CM de la Doha FOTO Facebook FRP

Articol de - Publicat sambata, 17 februarie 2024 21:31 / Actualizat sambata, 17 februarie 2024 23:41

Șaptezeci și trei de „tricolori” au biletele pentru Paris în buzunar, ultimii înscriindu-se pe listă componenții naționalei masculine de polo. 

Delegația României pentru Paris 2024 a primit sâmbătă noi membri, componenții naționalei masculine de polo. Înainte de calificarea acestora erau 61 de „tricolori”, doi neconfirmați încă, dar cu baremele făcute. Este vorba despre maratonistele naturalizate Delvine Relin Meringo și Joan Chelimo Melly.

S-a ajuns la un total de 73 de sportivi din România care și-au asigurat biletul pentru JO 2024. Poloul este al optulea sport care își trece reprezentanții pe lista calificaților după înot, box, atletism, canotaj, kaiac-canoe, gimnastică artistică și gimnastică ritmică.

SPORTIVII ROMÂNI CALIFICAȚI LA JO 2024 (73)

  • ÎNOT (2): David Popovici (100, 200 m liber), Vlad Stancu (800, 1500 m liber)
  • BOX (1): Lăcrămioara Perijoc (cat. 54 kg)
  • ATLETISM (4): Delvine Relin Meringor (maraton), Alina Rotaru Kottmann (săritura în lungime), Andreea Mikloș (400 m), Joan Chelimo Melly (maraton)
  • CANOTAJ (44): 8 plus 1 (feminin și masculin), dublu vâsle (feminin și masculin), patru vâsle (feminin și masculin), patru rame (feminin și masculin), dublu rame (feminin și masculin), dublu vâsle categorie ușoară (feminin)
  • KAIAC-CANOE (3): Cătălin Chirilă (canoe simplu 1.000 m), Ilie Sprâncean/ Oleg Nuță (canoe dublu, 500 m)
  • GIMNASTICĂ ARTISTICĂ (6): echipa feminină, Andrei Muntean
  • GIMNASTICĂ RITMICĂ (1): Annaliese Drăgan (individual compus)
  • POLO (12): naționala masculină

Naționala masculină de polo, cele mai multe prezențe la Jocurile Olimpice

Este a șasea ediție consecutivă la care țara noastră va avea o reprezentativă în sporturile de echipă la JO. De fapt, naționala de polo va bifa a zecea prezență olimpică, fiind cea care are cele mai multe participări la Jocurile Olimpice dintre echipele românești.

Rapid rămâne în cărți pentru play-off-ul Ligii Campionilor » Cum arată CALCULELE: meciurile de care depindea s-au decis în ultimele secunde!
LIGA CAMPIONILOR
Rapid rămâne în cărți pentru play-off-ul Ligii Campionilor » Cum arată CALCULELE: meciurile de care depindea s-au decis în ultimele secunde!

Poloiștii au fost prezenți prima oară la JO în 1952, la Helsinki, unde au ocupat poziția a 17-a. Ei au mai bifat edițiile din 1956 (locul 8), 1960 (locul 5), 1964 (locul 5), 1972 (locul 8), 1976 (locul 4), 1980 (locul 9), 1996 (locul 11), 2012 (locul 10).

Când a fost România reprezentată la Jocurile Olimpice în sporturile de echipă

  • 2024 » polo (masculin)
  • 2020 »  baschet 3x3 (feminin), fotbal (masculin)
  • 2016 »  handbal (feminin)
  • 2012 » polo (masculin)
  • 2008 »  handbal (feminin)
  • 2000 »  handbal (feminin)
  • 1996 »  polo (masculin)
  • 1992 »  handbal (masculin)
  • 1984 » handbal (masculin)
  • 1980 » handbal (masculin), volei (feminin și masculin), polo (masculin)
  • 1976 » handbal (femiin și masculin),  polo (masculin)
  • 1972 »  handbal (masculin),  volei (masculin),  polo (masculin)
  • 1964 » fotbal (masculin), volei (feminin și masculin), polo (masculin)
  • 1960  » polo (masculin)
  • 1956 »  polo (masculin)
  • 1952 »  fotbal (masculin), polo (masculin)
  • 1936 » handbal (masculin)
  • 1924 »  fotbal (masculin), rugby (masculin)

„Sunt foarte fericit pentru această calificare. E încununarea unei munci pe care am dus-o cu acești băieți aproape doi ani. Am urmat un traseu în care am avut Campionate Europene, Cupa Mondială, din nou Europene și Mondiale. Aveam absolut nevoie de un asemenea rezultat și sper să stăm cât mai mult în acest circuit de competiții. La Paris, sper să facem o figură cât mai frumoasă. Nu o să ne mulțumim doar cu calificarea”, a spus Bogdan Rath, antrenorul naționalei masculine.

În acest an, România a ocupat locul opt la Campionatele Europene și locul 10 la Campionatele Mondiale. România a fost repartizată în grupa A și va întâlni Croația, Italia, Grecia, SUA și Muntenegru la Paris.

Mihai Covaliu: „Jocurile Olimpice de la Paris sunt o prioritate națională! Obiectivul e de 6-8 medalii”

Citește și: 

Înfrângere clară pentru România în fața Portugaliei în Rugby Europe Championship » „Stejarii” vor evolua în semifinale contra Georgiei pe terenul acesteia
Rugby Europe Championship
Înfrângere clară pentru România în fața Portugaliei în Rugby Europe Championship » „Stejarii” vor evolua în semifinale contra Georgiei pe terenul acesteia
CSM București și testul danez decisiv pentru calificarea directă în „sferturile” Ligii Campionilor
LIGA CAMPIONILOR
CSM București și testul danez decisiv pentru calificarea directă în „sferturile” Ligii Campionilor
Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Glume în serie pe net cu David Popovici și CTP: o avalanșă de imagini generate cu AI-ul
Altele
Glume în serie pe net cu David Popovici și CTP: o avalanșă de imagini generate cu AI-ul
Situație AIURITOARE în Ștefan cel Mare: „Dărâmi stadionul Dinamo, riști să-ți plece Spitalul de Urgență!” » Managerul de la Floreasca, pentru GSP: „Nu știu nimic, n-am fost informați!”
Superliga
Situație AIURITOARE în Ștefan cel Mare: „Dărâmi stadionul Dinamo, riști să-ți plece Spitalul de Urgență!” » Managerul de la Floreasca, pentru GSP: „Nu știu nimic, n-am fost informați!”
Francezul Eddy Gnahore, favoritul fanilor lui Dinamo, a numit aspectul la care Bucureștiul bate Parisul: „Sunt foarte impresionat!”
Superliga
Francezul Eddy Gnahore, favoritul fanilor lui Dinamo, a numit aspectul la care Bucureștiul bate Parisul: „Sunt foarte impresionat!”

Glume în serie pe net cu David Popovici și CTP: o avalanșă de imagini generate cu AI-ul

Cum arată penthouse-ul lui Dennis Man din Arad, în care a investit salariul său la Parma pe o lună: „Și-a dorit mereu să fie discret”


Comentarii (16)
AlexandraN
AlexandraN  •  21 Februarie 2024, 17:31
Postat de MaxiP pe 20 Februarie 2024, 11:21

Sincer, medalia de aur a perechii Radis/Bodnar nu e ceva doar realist, ele sunt cam neinvinse in seniorat, e ceva ce pare sigur si cu siguranta se asteapta. Obiectivul e dat cat mai facil, fara sa se riste o prea mare responsabilitate, barca de 8+1 fete e neinvinsa la ultimele 4 competitii majore, e clar ca asteptam aurul, faptul ca nu pun ei un astfel de obiectiv sa nu se complice, nu schimba nimic. Obiectivul asteptat de toti la canotaj e de 4-5 medalii din care 2 de aur. Cu speranta ca nu e imposibila nici a 3-a. Nu cred ca se bat campii la ciclism si la lupte, la ciclism exista un competitor care daca va participa (daca scapa de suspendare) vizeaza in mod cert un top 5 si un eventual podium olimpic, luptele au 1-2 fete ce intr-o zi buna in mod cert pot obtine o medalie olimpica. Da, sunt obiective indraznete, nimic sigur, dar nu consider ca se bat campii, cred ca e nevoie de obiective putin peste potential. Canotajul face invers, isi asuma mai putin decat poate. Important va fi ce vor obtine, nu neaparat ce isi propun. Legat de o eventuala medalie olimpica in gimnastica masculina, atata timp cat Burtanete are sanse de calificare, e clar sportivul mai bine cotat, pentru ca efectiv la Muntean nu se poate pune problema de asa ceva, Burtanete e inca in cursa. Mai e si Europeanul, daca nu prinde prin Cupa Mondiala.

Daca vizeaza top 5, atunci asta era obiectivul corect. La lupte nici nu s-au calificat, probabil vreo 2-3 vor reusi. Dar cu un singur bronz la recentele incheiate CE, nu cred in medalii. Iar Gabi, din acest moment, mai are doar CE la dispozitie, unde ii trebuie individual compus. Tocmai am citit ca a fost retras de la Cottbus, pt ca nu e refacut complet. Tot insist, „obiectiv” inseamna ce isi asuma federatia, in urma unei analize corecte, impartiale si obiective. Ca „spera” la mai mult e cu totul altceva

MaxiP
MaxiP  •  20 Februarie 2024, 16:19
Postat de doublem pe 20 Februarie 2024, 14:22

Ia în calcul și că am fost țară gazdă la europene. Poate noi am avut ca obiectiv să luăm medalii. Doar Răzvan Arnăut a luat pe probă olimpică. E posibil ca fetele (sau de ce nu băieții) să schimbe categoria dar alte țări nu au avut strategia asta cu plimbările între categorii și au participat cu ce au mai bun la CE la cele olimpice. Zic doar că adversarii sunt mai puternici la acele categorii.

Cu siguranta de-aia au si participat ale noastre la categoriile neolimpice, pentru medalii, desi schimbarea categoriei chiar nu inseamna neaparat adversari mai puternici, mai ales daca e categoria mai mica. De pilda Andreea Ana a participat la categorie olimpica anul trecut la Mondiale, a obtinut 2 victorii (una la Iulia Leorda, destul de competitiva la acea categorie) si a pierdut la limita in fata unei grecoaice multipla medaliata mondiala si europeana. Deci nu e ceva substantial diferit, doar daca intr-adevar sunt sportivi consacrati la acele categorii. Singura problema e ca va creste numarul de sportivi competitivi, pentru ca probabil majoritatea celor cu pretentii de la categoriile neolimpice, daca nu au un conational net superior care practic nu-i va permite asta, va jongla intre categoriile olimpice. Nu bag sincer mana-n foc ca la Lupte vom lua o medalie olimpica, sunt realist, sa vedem prima data cati sportivi calificam, dar spun ca e de luat in calcul, nu ar fi asa o mare grozavie. La tir sau la scrima da, nici nu stim daca vom califica pe cineva, acolo ar fi o surpriza enorma. Dar si la scrima de pilda avem cel putin un sabreur extrem de experimentat, capabil de orice intr-o zi buna. Cu conditii extrem de dificile de calificare, cu o concurenta de cel putin inca 10-15 sabreur buni cu acelasi obiectiv, deci nu immposibil, dar dificil de tot.

doublem
doublem  •  20 Februarie 2024, 14:22
Postat de MaxiP pe 20 Februarie 2024, 13:21

Andreea Ana, evident, in primul rand, Alexandra Anghel, vad ca a fost naturalizata o sportiva ucraineana care la prima participare pentru Romania a luat argint european. E adevarat, ele 3 au luat acum medalii la Bucuresti, dar nu la categorii olimpice, totusi cred ca pot face lejer o schimbare a categoriei cu rezultate importante, avand in vedere ca diferenta de kilograme intre categoriile inferioara si superioara nu este mare. Sigur, sper ca tintesc JO si se vor duce la aceste categorii. Mai e Catalina Axente, care la ultimul Mondial a avut meci pentru medalia de bronz, nu stiu cu Alina Vuc ce se intampla, vad ca a lipsit de la Bucuresti, dupa o perioada de regres continuu dpdv al rezultatelor. Nu spun ca ma astept neaparat, dar sunt de luat in calcul, chiar sunt sportive bune.

Ia în calcul și că am fost țară gazdă la europene. Poate noi am avut ca obiectiv să luăm medalii. Doar Răzvan Arnăut a luat pe probă olimpică. E posibil ca fetele (sau de ce nu băieții) să schimbe categoria dar alte țări nu au avut strategia asta cu plimbările între categorii și au participat cu ce au mai bun la CE la cele olimpice. Zic doar că adversarii sunt mai puternici la acele categorii.

Vezi toate comentariile (16)
Comentează