FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID - FCSB

FOTO Rapid și-a înecat amarul într-o victorie de palmares cu rezervele campioanei FCSB, la închiderea stagiunii din Superliga

Rapid - FCSB/ foto Raed Krishan (GSP) +46   FOTO
Rapid - FCSB/ foto Raed Krishan (GSP)

Articol de , , , - Publicat duminica, 19 mai 2024 22:56 / Actualizat duminica, 19 mai 2024 23:14

Rapid și-a înecat amarul într-o victorie de palmares, din nou, cu FCSB, 2-0. Giuleștenii au bifat astfel primul și singurul succes din play-off, noua campioană a bifat un record negativ, cele mai puține puncte în play-off ale unei învingătoare

Cronică de Eduard Apostol, de pe Giulești: Rapid și-a înecat amarul. Victorie cu rezervele campioanei FCSB

În urmă cu două luni și jumătate, în crucea nopții, la finalul unei duminici aprige, Rapid umilea FCSB. 4-0 pe Arena Națională. Giuleștenii își spuneau în barbă, după validarea țintarului din play-off, că vor celebra titlul în ultima etapă, pe 19 mai, în propria casă.

Lumea nu s-a schimbat mult în ultimele zece săptămâni, dar FCSB a câștigat campionatul extrem de lejer, iar Rapid a adunat un punct amărât în play-off, cu roș-albaștrii ce-i drept. Giuleștenii au trecut prin convulsii ce-au zdruncinat Rapid. Din tribune, fanii își strigă apostrofările mai mult la adresa câtorva jucători, doar scandările contra Stelei le animă spiritul.

Urât e Giuleștiul cu peluzele goale, cu spectatorii înghesuiți unii în ceilalți și cu înjurăturile aruncate dintr-o tabără spre cealaltă. Mai ales că Giuleștina are atâtea melodii și o istorie a tribunei...

Rapid - FCSB
Rapid - FCSB
Rapid - FCSB
Rapid - FCSB
Rapid - FCSB/ foto Raed Krishan (GSP)
+42 FOTO

Andrei Vlad a revenit să aducă zâmbetul în Giulești!

Până să înceapă să curgă jocul în noua eră Neil Lennon, Rapid a mai bifat un meci cu Bogdan Lobonț, un om care, probabil, este mai apreciat de către dinamoviști decât de giuleșteni! Campioana a venit în Grant cu echipa de vacanță. Bine, oricum echipa este în concediu de când a câștigat titlul matematic.

Bine ai revenit, Andrei Vlad! Krasniqi a tras, nu extrem de tare!, portarul oaspeților a respins în față și Funsho (12) a deschis balul, simplu, cu dreptul. Jucătorul de bandă al giuleștenilor a marcat și a ieșit, n-a mai putut continua meciul, după un contact dur în prealabil.

Gazdele s-au dezlănțuit, a urlat în tricourile alb-vișinii frustrarea play-off-ului ratat în sezonul centenar. Hasani și Rrahmani s-au împiedicat, jenant, în fața golului. Albion a încercat să puncteze și spectaculos, din foarfecă, a ratat ținta de puțin. Apărarea FCSB a fost vai și amar, mai ales pe zonă centrală. Vacanță, vacanță, dar totuși...

Apărări de coșmar

Când cei de la FCSB s-au apropiat de buturile adverse, a intervenit spectaculos Ungureanu. De două ori, și-n fața lui Miculescu, și a lui Alhassan. Lixandru (35) a avut o ocazie importantă, mingea a refuzat cadrul porții. Cam asta a făcut FCSB în prima repriză. Puțin, foarte puțin.

Krasniqi a fost one man show, la cateva faze i-a dat pe Panțîru și pe Alhassan cap în cap. Pfaaa, ce fază și ce șut a prins Petrila (42). Operă de artă! Apărare-șvaițer, Vlad a privit cum mingea s-a scurs cuminte prin fața lui și s-a dus ca la biliard "în gaură".

În minutul 50, "centralul" Szabolcs Kovacs a dictat penalty după un duel Onea - Băluță, provocând indignarea jucătorilor gazdă. VAR-ul a analizat, s-a anulat decizia arbitrului, una fără acoperire, din moment ce Kovacs nici n-a mai mers să revadă faza, mergând pe ochii lui Horia Mladinovici.

Câteva minute mai târziu, Rapid a scăpat din nou cu fața curată după ce Ungureanu a comis o imprudență, a prins balonul trimis "acasă" de un coechipier. Miculescu a executat lovitura liberă de la 15 metri, dar zidul giuleștean a fost imbatabil.

Pansament pentru Rapid, final jenant pentru FCSB!

Rrahmani (68) a căutat să-și atingă obiectivul personal, un gol pentru a pătrunde în echipa golgheterilor sezonului, dar bara s-a opus golului izbăvitor. A ieșit supărat, ușor nervos, descumpănit că a fost doar golgyheterul Rapidului la primul sezon în România, nu și al țării.

Până la final a fost un meci de uzură. Rapid a câștigat, ușor previzibil, având în vedere istoricul ultimilor ani. O victorie-pansament după un play-off teribil.

FCSB, aproape inexistentă în această seară, devine campioana cu cele mai puţine puncte, 17, scoase în play-off. Jenant! După ce a fost singura neînvinsă în primele 7 runde din play-off, cea mai rapidă campioană, FCSB face acest record negativ. Trei eșecuri la rând care mai taie din refrenul "Campionii, campionii", chiar dacă acum încă se resimt aburii succesului.

FINAL. Rapid - FCSB 2-0

Imagini trăsnite din Giulești. Cum l-au primit suporterii pe Neil Lennon

Rapid - FCSB
Rapid - FCSB
Rapid - FCSB
Rapid - FCSB
Rapid - FCSB/ foto Raed Krishan (GSP)
+42 FOTO

Rapid - FCSB, echipele de start

Rapid: Ungurean - Onea, Săpunaru, Iacob, Borza - Oaidă, Kait, Hasani - Krasniqi, Rrahmani, Funsho
Rezerve: Drăghia, Braun, Cristea, Bădescu, Emmers, Cepoi, Petrila, Cîrjan, Pepeau, Burmaz, G. Gheorghe, Briciu
Antrenor: Bogdan Lobonț

FCSB: Vlad - Crețu, Haruț, Chiricheș, Panțîru - Alhassan, Lixandru, Băluță - Antwi, Miculescu, D. Popa
Rezerve: Udrea, Oct. Popescu, Pandele, Luis Phelipe, Toma, Păduraru, Laszlo, Radaslavescu
Antrenor: Elias Charalambous

  • David Popa (17 ani), extrema stânga de la FCSB, e la al treilea meci în acest sezon. A mai jucat cu Universitatea Craiova, 1 minut, și cu CFR Cluj, 9 minute, în play-off

Arbitru: Szabolcs Kovacs (Carei). A1: Ciprian Danşa (Satu Mare). A2: Doru Lucaciu (Cluj).
Arbitru VAR: Horia Mladinovici (Bucureşti), Asistent VAR: Vasile Marinescu (București).
Stadion: "Superbet Arena - Giulești

UPDATE. Dan Șucu a ajuns la stadion

+15 FOTO

VIDEO. Fanii roș-albaștrilor au ajuns în Giulești

UPDATE. Un fan al lui Lennon a venit într-un costum special

Un fan al lui Neil Lennosn, viitorul antrenor de la Rapid, a venit costumat special pentru nord-irlandez. El s-a costumat într-un spiriduș din folclorul irlandez și a venit cu o poză cu chipul lui Lennon pe o sticlă de alcool, aluzie la imaginile cu Neil beat de acum câțiva ani.

+15 FOTO

UPDATE. Jucătorii au ajuns la stadion

+15 FOTO

VIDEO. Sosirea autocarelor Rapid și FCSB

UPDATE. Suporterii FCSB au plecat spre Giulești

+15 FOTO

Rapid - FCSB, cele mai importante informații

- Unul dintre cele mai importante derby-uri din fotbalul românesc, duelul dintre Rapid şi FCSB trage cortina peste un sezon foarte bun din multe puncte de vedere: s-au marcat un număr record de goluri în actualul sistem competiţional, iar în tribune, media spectatorilor a fost cea mai mare din ultimele 20 de ediţii.
- Cele două echipe sunt singurele care, de-a lungul timpului, s-au confruntat în cinci competiţii majore diferite: Superliga, Cupa României, Supercupa, Cupa Ligii şi cupele europene.
- Zece victorii, două remize şi şapte înfrângeri este palmaresul giuleştenilor pe teren propriu în ediţia curentă.
-12.938 spectatori / meci este media înregistrată de Rapid în partidele jucate acasă, locul 2 la acest capitol.
- FCSB a câtigat 11 dintre cele 19 deplasări din campionatul actual, iar de alte cinci ori a terminat la egalitate, golaverajul roş-albaştrilor din postura de vizitatori fiind unul excelent, 31 de goluri marcate - 20 goluri primite.
- 2,74 goluri / meci este media golurilor marcate "all-time" în campionat în duelurile dintre cele două grupări bucureştene.
- 24 octombrie 2011, FCSB-Rapid 0-0 a fost ultima remiză albă consemnată în confruntările directe din Superligă.
- De la revenirea pe prima scenă, în 2021, Rapid s-a întâlnit cu FCSB în principala competiţie internă de nouă ori. De şase ori s-a impus gruparea vişinie, două jocuri au fost câştigate de roş-albaştri, iar o partidă s-a terminat la egalitate. chiar în ultima confruntare, din 20 aprile 2024, FCSB-Rapid 2-2 (marcatori Darius Olaru, Alexandru Băluţă / Ermal Krasniqi, Albion Rrahmani).

VIDEO. Mihai Stoica a dezvăluit că Ovidiu Popescu este singurul jucător care va pleca de la FCSB, în această vară

Citește și:

Acuzat că l-a dat afară pe Lobonț din vestiar, jucătorul Rapidului a răspuns

O piesă de bază de la FCSB este OUT în preliminarii: „Intră la operație!”

Citește și:

Problemă de ultim moment la națională: titularul nu s-a antrenat și e incert pentru meciul cu Olanda!
Nationala
Problemă de ultim moment la națională: titularul nu s-a antrenat și e incert pentru meciul cu Olanda!
Dinamo aduce director tehnic de la Barcelona » Anunț important: „Avem sprijin financiar și de la Cristi Borcea”
Superliga
Dinamo aduce director tehnic de la Barcelona » Anunț important: „Avem sprijin financiar și de la Cristi Borcea”
Mircea Lucescu i-a uimit pe italieni cu pronosticul lui: „Simt o mare surpriză la Euro 2024, o campioană neașteptată!” » De ce crede că Ianis Hagi nu se poate compara cu tatăl său!
Euro 2024
Mircea Lucescu i-a uimit pe italieni cu pronosticul lui: „Simt o mare surpriză la Euro 2024, o campioană neașteptată!” » De ce crede că Ianis Hagi nu se poate compara cu tatăl său!

Superliga 2024-2025, programul complet » FCSB - U Cluj, CFR - Dinamo, UTA - Rapid în prima etapă! + Când se joacă „Derby de România”

Record ALL-TIME pe GSP în luna iunie: 5,75 milioane de utilizatori și-au luat informațiile din Gazeta Sporturilor! Vă mulțumim!


Comentarii (250)
fabulos
fabulos  •  30 Iunie 2024, 19:02
Postat de Campioniii27 pe 30 Iunie 2024, 10:43

eu am reusit sa te fac sa nu dormi,sunt cosmarul tau. Steaua din liga 1 campioana si tu nu poti dormi dinc auza mea.

Fals, ești fanul meu. Doar eu te interesez, ai văzut ca pot sa-ti transmit foarte multe cunoștințe și vrei sa profiți ca să-ți îmbunătățești educația. Ai uitat complet sa discuți despre subiect. Vezi ca timpul meu costă bani asa ca incearca sa acumulezi cat mai mult de la mine in răgazul scurt pe care ti-l acord cu multă bunăvoință. Nici multumesc nu ai zis.

Campioniii27
Campioniii27  •  30 Iunie 2024, 10:43
Postat de fabulos pe 29 Iunie 2024, 08:23

Ai folosit atâtea încercări ca sa nu spui nimic? Nici nu vei reuși prea curând.

eu am reusit sa te fac sa nu dormi,sunt cosmarul tau. Steaua din liga 1 campioana si tu nu poti dormi dinc auza mea.

Campioniii27
Campioniii27  •  29 Iunie 2024, 22:00
Postat de fabulos pe 29 Iunie 2024, 08:23

Ai folosit atâtea încercări ca sa nu spui nimic? Nici nu vei reuși prea curând.

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (250)
Comentează