INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  BORUSSIA DORTMUND - REAL MADRID

CORESPONDENȚĂ GSP DIN LONDRA Bișnițarii își fac de cap la finala de Liga Campionilor » Reporterii Gazetei au surprins în detaliu modul lor de a acționa: metoda ingenioasă găsită, poliția nu poate interveni

La Londra, înainte de Borussia Dortmund - Real Madrid, totul pare pus la punct în privința organizării, însă bișnițarii sunt implacabili în fața poliției. Foto: Imago Images +17   FOTO
La Londra, înainte de Borussia Dortmund - Real Madrid, totul pare pus la punct în privința organizării, însă bișnițarii sunt implacabili în fața poliției. Foto: Imago Images

Articol de , , - Publicat sambata, 01 iunie 2024 09:56 / Actualizat sambata, 01 iunie 2024 19:53

La Londra, totul pare pus la punct în privința organizării. Securitatea pentru finala Ligii Campionilor a sporit de la o zi la alta, iar evenimentele negative lipsesc cu desăvârșire, întrucât fanii celor două pretendente la marele trofeu, Borussia Dortmund și Real Madrid, sunt relaxați în așteptarea marelui eveniment.

  • Finala Ligii Campionilor, Borussia Dortmund - Real Madrid, se va disputa în această seară, de la ora 22:00. Va putea fi urmărită la TV pe Prima Sport 1, Digi Sport 1 și liveTEXT, cu imagini și detalii de la fața locului, pe GSP.ro;
  • Reporterii GSP Aurelian Botezatu, George Nistor și Daniel Scorpie se află la Londra și transmit cele mai noi informații de la marea finală de pe Wembley.

După „rușinea națională” - cum a numit-o federația engleză - din ultimul act de la Euro 2020, britanicii și-au învățat lecția, astfel că accesul la meciul de pe Wembley se va face în condiții de siguranță maximă, fără a lăsa nicio sanșă de a pătrunde pe stadion celor care nu dețin bilete.

„Unde intră jucători și ies legende” » Templul este gata pentru marele turnir! Gest inedit al lui Ancelotti în mijlocul antrenamentului oficial + Superstiția Borussiei
FINALA Dortmund - Real MAdrid
„Unde intră jucători și ies legende” » Templul este gata pentru marele turnir! Gest inedit al lui Ancelotti în mijlocul antrenamentului oficial + Superstiția Borussiei

Chiar și așa, în ultimele ore, un fenomen la care poliția nu poate interveni a luat amploare. Au apărut bișnițarii, care se folosesc de o nouă metodă de succes în rândul suporterilor dornici să își susțină favoriții din tribune.

Bișnița a luat amploare la Londra înaintea finalei de Liga Campionilor

Pe piața neagră, prețurile biletelor au urcat alarmant și variază de la 9.000 de euro pentru un tichet obișnuit până la 32.250 pentru un loc în zona VIP, deși UEFA a stabilit un interval de comercializare oficial cuprins între 60 pounds (70 de euro) la 610 pounds (717 euro).

Vânzarea lor „pe sub mână” aduce profituri uriașe speculanților, care au și o rată mare de succes în comercializare. Mizează pe o tehnică al cărei efect este invers, aspect care îi atrage pe curioși.

Echipa GSP.ro a observat în detaliu modul lor de a acționa. În imaginea surprinsă, câțiva fani ai Borussiei Dortmund au ajuns în discuții aproape finale.

Au apărut bișnițarii înaintea finalei de Liga Campionilor, Borussia Dortmund - Real Madrid. Foto: GSP.ro
Au apărut bișnițarii înaintea finalei de Liga Campionilor, Borussia Dortmund - Real Madrid. Foto: Imago
Au apărut bișnițarii înaintea finalei de Liga Campionilor, Borussia Dortmund - Real Madrid. Foto: GSP.ro
Au apărut bișnițarii înaintea finalei de Liga Campionilor, Borussia Dortmund - Real Madrid. Foto: GSP.ro
Stadionul Wembley, în pregătiri pentru finala Ligii Campionilor. Foto: GSP.ro
+12 FOTO

Se afișează în grupuri cu pancarte pe care scrie „am nevoie de bilet” și nu ezită să întrebe trecătorii din proximitatea legendarei arene dacă au un tichet în plus. Speranța lor este ca răspunsul să fie unul asemănător, prin care interlocutorul își exprimă, la rându-i, dorința de a achiziționa unul. În acel moment, cel care a inițiat dialogul își schimbă la 180 de grade discursul, spunând că deține și l-ar putea vinde.

Interesant este că poliția nu poate interveni în astfel de situații, deoarece bișnițarii pozează în victime la început și sunt vigilenți în privința persoanelor cu care discută.

Totodată, devin violenți în momentul în care se văd fotografiați. Cei întâlniți aveau un accent francez, ceea ce ar putea însemna că nu este exclus să se fi deplasat dintr-o altă țară pentru a da lovitura financiară.

Finala cu cele mai multe bilete destinate fanilor

O premieră în istoria finalelor UCL este că suporterii au avut disponibil cel mai mare procent din capaictatea maximă permisă la meciuri internaționale: 58%. Restul de 42% au fost rezervate de către UEFA pentru invitați, oficiali și sponsori.

Numai la finala Conference League disputată miercuri la Atena, între Fiorentina și Olympiakos, procentul a fost superior, ajungând la 65% (finala Europa League, Atalanta - Leverkusen, de la Dublin, a avut 50%).

Fiecare dintre finalistele de pe Wembley a primit 25.000 de bilete din totalul de 60.000 scoase la vânzare de UEFA. Nu mai puțin de 10.000 de tichete vor ajunge la publicul larg neutru.

VIDEO. Finala UEFA Champions League » Coadă la fotografii cu trofeul original

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Târnovanu acuză » De ce ar fi pierdut FCSB la Botoșani
Superliga
Târnovanu acuză » De ce ar fi pierdut FCSB la Botoșani
Kosovo se laudă cu vestea istorică primită de la FIFA: „Ni se întâmplă pentru prima dată!”
Campionate
Kosovo se laudă cu vestea istorică primită de la FIFA: „Ni se întâmplă pentru prima dată!”
Reconstrucție dură » Eșecul cu Olanda bifează o bornă negativă în istoria naționalei de handbal feminin a României
Handbal
Reconstrucție dură » Eșecul cu Olanda bifează o bornă negativă în istoria naționalei de handbal feminin a României

Emil Grădinescu, apeluri cu CNA în scandalul Steaua - FCSB: „Bă, nu se mai poate” » Mesaj radical în platoul GSP: „Steaua joacă cu Recolta Săhăteni!”

Vedeta din România, cu nervii la pământ din cauza lui Neymar: „S-au dus pe lângă mine 10 milioane! Poate am noroc în dragoste... și acolo e dezastru”


Comentarii (7)
Dona1313
Dona1313  •  02 Iunie 2024, 00:13

in occident, in sua si canada, acest lucru se numeste business. Numai la noi, pe vremea socialismului, aceasta activitate era considerata bisnita. Si asta in mod corect, dupa opinia mea. Sa cumperi ceva mai ieftin, nu neaparat la un pret corect, caci preturile in capitalism nu sint nici pe departe corecte, pentri a vinde mai apoi la suprapret, asta este baza capitalismului. Deci, in lumea capitalista nu exista bisnitari ci oameni de afaceri. Chiar daca e tot aia. Macar socialismul avea buna pornire si buna judecata sa condamne asta, in capitalism este jungla la cea mai inalta cota a salbaticiei.

666piturca
666piturca  •  01 Iunie 2024, 15:38

Bun articol! Felicitări!

muzzi1
muzzi1  •  01 Iunie 2024, 13:29
Postat de dragna pe 01 Iunie 2024, 10:35

De ce nu se fac bilete nominale?

cum mai auzeam noi de clanul becaliot?

Vezi toate comentariile (7)
Comentează