FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - BELGIA

Arbitrul implicat într-o controversă uriașă, delegat la România - Belgia! A fost la centru și la finala Cupei Mondiale

Szymon Marciniak, foto: Imago Images
Szymon Marciniak, foto: Imago Images

Articol de - Publicat joi, 20 iunie 2024 13:14 / Actualizat joi, 20 iunie 2024 14:14

Polonezul Szymon Marciniak (43 de ani) a fost desemnat arbitrul partidei România - Belgia, al doilea meci al „tricolorilor” de la Euro 2024, programat sâmbătă, 22 iunie, de la ora 22:00, pe stadionul din Koln.

Marciniak este un arbitru cu experiență. A condus la centru Argentina - Franța, finala Cupei Mondiale din 2022. Anul acesta a fost implicat într-o controversă uriașă la returul dintre Real Madrid și Bayern Munchen, din semifinalele Ligii Campionilor.

Szymon Marciniak arbitrează România - Belgia

În camera VAR vor fi polonezii Bartosz Frankowski, Tomasz Kwiatkowski şi slovenul Nejc Kajtazovic. Marciniak a avut de luat o decizie majoră în semifinala Real Madrid - Bayern, câștigată de gazde cu 2-1 pe 8 mai. I-a anulat un gol lui De Ligt în minutul 90+13, iar nemții au protestat vehement.

Szymon Marciniak trebuia să joace un rol important la acest Euro, exact așa cum s-a întâmplat și la Mondialul 2022, când FIFA i-a încredințat finala. Dar greșeala din meciul lui Real Madrid cu Bayern l-a costat. El trebuia să conducă la centru și meciul dintre Germania și Scoția, care a deschis Euro 2024, însă UEFA i l-a oferit francezului Clement Turpin.

Marciniak e arbitru FIFA din 2011. Când a intrat în corpul arbitrilor FIFA, mentorul său a fost românul Constantin Zotta, la rândul său fost arbitru internațional. În primul meci de la Euro 2024, suedezul Nyberg a arbitrat România - Ucraina, partidă câștigată de „tricolori”, scor 3-0.

România mai are nevoie de un singur punct pentru a obține calificarea în „optimile” Euro 2024. Marciniak este un „central” cu mare experiență, iar UEFA l-a delegat la acest duel de mare importanță din grupa E.

A fost anulat eronat. De Ligt e în ofsaid în momentul pasei, dar nu participă la joc. Mingea ajunge la Mazraoui. Între timp, De Ligt ajunge într-o poziție regulamentară. Marciniak a fluierat înainte ca mingea să ajungă în plasă, de asta n-a putut interveni VAR-ul

- Pavel Fernandez, specialistul Marca în arbitraj, imediat după Real Madrid - Bayern Munchen

VIDEO. Corespondență GSP din Germania » Cum a gestionat Florinel Coman criticile înainte de meciul cu Ucraina: „Am avut tăria să trecem peste”

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Tottenham i-ar putea încheia mandatul! Cu cine negociază Manchester United să vină în locul lui Ten Hag
Campionate
Tottenham i-ar putea încheia mandatul! Cu cine negociază Manchester United să vină în locul lui Ten Hag
Doi fotbaliști de la FCSB, aleși în echipa primei etape a grupei Europa League
Europa League
Doi fotbaliști de la FCSB, aleși în echipa primei etape a grupei Europa League
De ce nu iese niciodată la restaurant Iuliana Pepene: „Știți ce mi-am dat seama?!”
Stiri extrasport
De ce nu iese niciodată la restaurant Iuliana Pepene: „Știți ce mi-am dat seama?!”

„Nu mă mai uit la meciurile lui. Îi urez succes!” » Antrenorul care l-a descoperit pe Ștefan Târnovanu, mărturie dureroasă, chiar după FCSB - RFS

Gigi Becali, dezlănțuit după victoria FCSB! 3 jucători remarcați: „Nu doar că-i măresc contractul, îi iau și apartament!” + „Miculescu e jucător de luptă, o să joace cu PAOK”


Comentarii (1)
elgabri
elgabri  •  20 Iunie 2024, 15:06

Nu are nici o vina ca e doar fan Messi, da ce el nu are voie ca e oameni si el ;))) A si cred ca e un bun executant .

Vezi toate comentariile (1)
Comentează