Articol de Andrei Crăiţoiu, Ionuţ Iordache - Publicat luni, 29 iulie 2024 20:55 / Actualizat luni, 29 iulie 2024 23:00
În primul meci al zilei și penultimul din etapa #3 din Superligă, UTA Arad și Universitatea Cluj au terminat la egalitate 0-0. Arădenii rămân fără victorie, spre dezamăgirea a peste 8.000 de fani care au fost prezenți pe stadionul „Francisc Neuman”. Reporterii GSP au fost pe stadion și vă prezintă cele mai interesante detalii văzute la fața locului.
1. „Avalanșă” de personalități la oficială
Costel Pantilimon (37 de ani) și Iasmin Latovlevici (38 de ani) au fost prezenți la meciul de la Arad. Cei doi foști internaționali au venit de la Timișoara, au făcut poze cu cei mici și-au dat o mulțime de autografe.
Pantilimon a stat minute bine înainte de startul partidei alături de Alexandru Meszar, principalul finanțator al grupării arădene. Nici primarul Aradului, Călin Bibarţ, n-a ratat duelul contra lui U Cluj. Cum n-a făcut-o nici fata lui Mircea Rednic, Luana.
2. UTA nu-și uită legendele
Lovitura de start a meciului cu Universitatea Cluj a fost dată de Gyuri Vaczi II (67 de ani).
Fost atacant, antrenor şi conducător la UTA, Vaczi II a fost aclamat de întreg stadionul în momentul intrării sale pe teren. Gyuri Vaczi II a debutat în Divizia A la mijlocul anilor ’70, într-un meci Jiul - U Cluj, pe când avea 17 ani.
„În minutul 87, Mulțescu a dat la poartă, mingea a ieșit afară și, din zăpadă, a intrat din nou în teren, de unde Rozsnyai a băgat-o în poartă! Căpitanul nostru, Dan Anca, a încercat să meargă la arbitru, dar când l-au luat cei de la Jiul în primire, a zis că e gol valabil”, își amintea fostul jucător al arădenilor.
3. Bornă istorică pentru Alexandru Chipciu
Meciul de la Arad nu va fi uitat prea curând de Alexandru Chipciu. Mijlocașul de 35 de ani a intrat pe teren contra celor de la UTA în cel de-al 300-lea său meci în Superligă!
Alex a debutat pe 6 mai 2010, atunci când juca la Brașov, într-un meci cu Gloria Bistrița 6-0, partidă în care a reușit și primul său gol. În prima ligă din România, Chipciu a jucat pentru FC Brașov, FCSB, CFR Cluj și Universitatea Cluj.
Având în CV șase titluri de campion național (trei cu FCSB, trei cu CFR Cluj), două Cupe ale României (ambele cu FCSB), două Supercupe (una cu FCSB și una cu CFR Cluj), plus o Cupă a Ligii, tot cu FCSB.
4. „Râpă zici că are artroză!” vs „Ne tăiem ca maioneza”
Fanii arădeni sunt slobozi de gură și cum favoriții lor aveau doar un punct după primele două etape din Superligă i-au luat imediat în colimator pe cei care nu avea randamentul dorit de chibiții din tribună.
„Râpă zici că are artroză! Uite așa dă din picioarele alea!” a fost mesajul unui suporter. „Suntem morți, morți! Nu suntem în stare să dăm nicio pasă, nu legăm nimic. Ne tăiem ca maioneza”, a completat un altul. „Cimitirul elefanților... Pe vremea mea, îi bătea pe teren dacă jucau așa slab” a fost concluzia finală a unui pensionar arădean.
5. Și-au pus prosoapele în cap
Chiar dacă la ora meciului erau doar 25 de grade, cu rafale de vânt, „centralul” Istvan Kovacs a făcut câte două pauze de hidratare în fiecare repriză.
Jucătorii arădani au avut parte pe lângă apă rece și de niște prosoape ținute în gheață, în niște lăzi frigorifice. Ajunși la marginea terenului, Benga și restul celor de la UTA își puneau aceste prosoape pe ceafă.
De apă rece și vitamine au beneficiat și cei de la Universitatea.
8.527 spectatoriau fost prezenți pe stadionul „Francisc Neuman” la duelul dintre UTA Arad și Universitatea Cluj
6. Și-au vărsat nervii pe FRF
Cei 300 de ultrași ai clujenilor veniți la Arad n-au ratat momentul să se răfuiască cu Federația Română de Fotbal. Au scandat mesaje triviale împotriva forului condus de Răzvan Burleanu.
N-au lipsit mesajele „Liber să fiu ultra”, bannere arborate pe peluze de ambele galerii. „Libertate pentru suporteri” s-a scandat de mai multe ori pe durata partidei.
Mai mult, clujenii au cântat și imnul României pe durata primei reprize de la Arad. Fanii au marcat astfel Ziua Imnului Național al României, celebrată chiar pe 29 iulie.
7. Debut în Superligă pentru Mario Sfait
În minutul 81 al meciului de la Arad, Ioan Ovidiu Sabău l-a trimis pe teren pe tânărul Mario Sfait (19 ani). Acesta a bifat primele sale minute în Superligă.
Sfait, care poate evolua ca extremă dreapta, a fost golgheterul formației Viitorul Mihai Georgescu în sezonul 2023-2024 și al treilea cel mai bun marcator din campionatul ligii a 4-a, cu 24 de reușite.
Pe lângă cele 24 de goluri marcate, acesta a oferit 16 pase decisive. Pe plan colectiv, a ajuns alături de echipa sa până în finala Cupei României (faza județeană) și s-a clasat pe locul al treilea în campionat.
Presa din Scoția, prima reacție despre jocul făcut de Ianis Hagi + Nota după Rangers - Dundee
Mutare-șoc în tenis: Novak Djokovic va fi antrenat de fostul lui mare rival!