SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  PARIS 2024 / LUPTE

UPDATE DIN PARIS Andreea Ana va concura în recalificările categoriei 53 kg, după ce învingătoarea ei din „sferturi” a avansat în ultimul act

Ana Beatrice Ana în acțiune Foto: COSR
Ana Beatrice Ana în acțiune Foto: COSR

Articol de - Publicat miercuri, 07 august 2024 14:30 / Actualizat miercuri, 07 august 2024 20:43

Andreea Ana a pierdut în sferturile de finală ale categoriei 53 kg în concursul olimpic de lupte de la Paris în fața favoritei principale a tabloului, Lucia Yamileth Yepez Guzman, prin tuș. Românca va continua concursul fiindcă învingătoarea ei a ajuns în finală, după ce s-a impus în penultimul act cu 10-0, decizie de superioritate, în fața germancei Annika Wendle.

UPDATE 20:40 | Andreea Ana merge în recalificări

Andreea Ana urma să vadă ce avea să se întâmple în sesiunea de seară, când Lucia Yamileth Yepez Guzman evolua în semifinale. Dacă ecuadorianca se califica în finală, o trăgea după ea și pe Ana, ceea ce s-a și întâmplat. Ecuadorianca a dominat disputa cu Annika Wendle din Germania, impunându-se cu 10-0, decizie de superioritate tehnică VSU.

Românca va lupta mâine în recalificări, de la ora 12:00. Ea o va înfrunta pe Hyo Gyong Choe din Coreea de Nord, învinsa lui Yepez din „optimi”. Dacă va câștiga, va ajunge la meciul pentru medalia de bronz.

Tripla campioană europeană la 55 kg Andreea Beatrice Ana (23 de ani) a fost învinsă în sferturile de finală ale categoriei olimpice 53 kg de puternica luptătoare din Ecuador Lucia Yamileth Yepez Guzman, tot 23 de ani, favorita numărul 1 a tabloului.

Cele două, care mai avuseseră o întâlnire anterioară, câștigată de sud-americancă, s-au tatonat puțin la început, după care românca a primit un avertisment și prim punct pentru Yepez Guzman.

Andreea Ana: „Nu am fugit, a fost din dinamica luptei”

„Nu m-a destabilizat decizia arbitrului, dar din punctul meu de vedere nu a fost neapărat corect, dar asta a fost decizia lor, o respectăm. Nu despre pasivitate a fost vorba, acolo din acțiunea ei, când am ieșit afară, au hotărât că am fugit într-un fel și mi-a dat penalizare și m-a pus în poziţie de parter. Nu am fugit, a fost din dinamica luptei, dar nu asta a făcut diferența neapărat”, a declarat după meci la zona mixtă Andreea.

Yepez a mai inițiat câteva acțiuni, folosindu-și alonja superioară, și a pus pe tabelă încă două puncte, apoi încă unul.

Antrenorul Andrii Stadnik a cerut un challenge, arbitrii au revizuit secvența, dar l-au respins, motiv pentru care Ana a mai pierdut un punct, 0-5. În repriza secundă, ecuadorianca a fost mai agresivă și în cele din urmă, la scorul de 7-0, a pus-o pe luptătoarea română cu umerii pe saltea. Victorie prin tuș, decizie VFA.

Andreea Ana: „Aștept să văd dacă va merge în finală”

„A fost un meci greu, mă aşteptam să fie aşa, mă aşteptam însă la o evoluţie mai bună din partea mea. Au fost mici greșeli care au făcut diferența între noi. Acum aștept să văd dacă va merge în finală ca să pot să mă lupt în recalificări. N-ar trebui să aibă probleme, dar este un sport imprevizibil, au fost foarte multe surprize aici la Jocurile Olimpice. Aștept”, a spus Andreea Ana după confruntare.

Ştiam că este o adversară puternică, dar aici este alt concurs. Am încercat să nu iau în calcul rezultatele pe care le are și să fac tot ce pot. Asta am putut astăzi - Andreea Beatrice Ana

Andreea Ana, victorie în „optimi” cu o adversară cunoscută

Andreea Ana debutase în al doilea concurs olimpic al carierei, după cel de la Tokyo 2020, împotriva moldovencei Mariana Drăguțan. Adversara pe care o învingea clar, prin superioritate (VSU), 11-0, în finala Campionatelor Europene din februarie, de la București.

La fel ca atunci, românca a fost mai activă, cea care a inițiat acțiuni, în timp ce Drăguțan doar s-a apărat, motiv pentru care a fost avertizată: avea 30 de secunde la dispoziție să încerce un procedeu, altfel pierdea un punct. Ceea ce s-a și întâmplat, Andreea terminând prima repriză în avantaj, 1-0.

În a doua a fost clar mai combativă și s-a văzut curând pe tabelă. A scos-o în afara saltelei pe moldoveancă, apoi a mai avut o acțiune prelungită de succes. S-a impus cu 5-0, decizie VPO.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Rezultat NĂUCITOR în Suedia - Ungaria, primul meci tare de la Europeanul de handbal » Fanii din Fonix Arena dădeau perplecși din umeri!
Handbal
Rezultat NĂUCITOR în Suedia - Ungaria, primul meci tare de la Europeanul de handbal » Fanii din Fonix Arena dădeau perplecși din umeri!
După Dinamo - Sepsi, Cîrjan dezvăluie ce discuție a auzit între adversari și le bate obrazul criticilor: „Râdeați de mine!”
Superliga
După Dinamo - Sepsi, Cîrjan dezvăluie ce discuție a auzit între adversari și le bate obrazul criticilor: „Râdeați de mine!”
Costică Buceschi, protagonistul unui moment istoric la Campionatul European de handbal feminin
Handbal
Costică Buceschi, protagonistul unui moment istoric la Campionatul European de handbal feminin

Din halucinațiile lui Călin Georgescu: „Știu cel mai bănos sport din lume! România să profite și să bage banii, îngrijește 12 meserii”

Gică Hagi, întrebare frontală despre Călin Georgescu după imaginile apărute pe internet: „V-a cerut voie?” » „Regele” a reacționat imediat


Comentarii (18)
MaxiP
MaxiP  •  08 August 2024, 09:57
Postat de Florin9999999 pe 07 August 2024, 21:35

ana, perijoc, echipa de tenis de masa si poate, ghelber, sunt dezamagirile mari de pana acum......andreea ana la ce palmares am vazut ca are ma asteptam sa ajunga minim in semifinala

Echipa de tenis de masa cu siguranta. Ghelber insa a facut finala olimpica, a aruncat mai mult ca in ultimele luni... nu zic ca nu se putea mai mult, dar parca nu mai e in forma de acum 2-3 ani, plus ca a cam crescut concurenta in acea proba, iar speranta la medalie olimpica in acea proba era mai mult fantezista. Eu zic ca a concurat conform asteptarilor. Legat de Perijoc, personal la box nu am asteptari. E un sistem ciudat de arbitraj, nu m-as baza niciodata pe niciun rezultat, indiferent de valoarea sportivului. Dupa mine, Perijoc a parut sa puncteze mai mult ca adversara ei 2 reprize din 3, nu prea sunt convins ca trebuia sa piarda. Iar legat de Ana si de palmaresul ei, mie mi se pare foarte buna. Asta cu semi-finalele, tine mult de tragerea la sorti. Daca nu era pe sfert cu Yepes, probabil o prindea. De-asta exista recalificarile. Daca castiga contra semi-finalistei, chiar cu adversara in semi-finale si ea doar in sferturi, termina peste. Pur si simplu meciul greu era cu Yepes, sfertul arata mult mai dificil ca eventuala semi-finala. Paradoxal, azi pare cam la fel, pare mai greu primul meci din recalificari decat eventualul meci pentru medalie. Dar sa avem rabdare cu Ana, practic ea inca se incadreaza inclusiv in competitiile de tineret, eu cred ca poate ajunge chiar si prima in lume.

doublem
doublem  •  08 August 2024, 08:38

"Mulțumesc pentru că m-ai bătut (uneori furat de arbitri) , sărut mâna și să-ți dea Dumnezeu sănătate să bați pe toți și să ajungi în finală să mă tragi și pe amărâtul de mine în recalificări să iau și eu un bronzuleț pe care până la urmă tot cineva din șleahta ta o să îl ia că eu sunt naiv să cred că mai am șanse ". Nu sună academic dar o propun ca definiție pentru sporturile olimpice de contact. Iar în cazul luptelor o adăugare: "mulțumesc pentru că te-ai făcut că verifici reluarea video și mi-ai respins cererea și i-ai mai dat un punct adversarului pentru că am avut tupeul să o cer".

forumeer
forumeer  •  08 August 2024, 00:37
Postat de traveller pe 07 August 2024, 16:53

La Jocurile Olimpice sunt 6 categorii, nu 7. Te rog sa verifici. In al doilea rand, pe rente viagere si indemnizatii de merit se duc cam 15 milioane de euro pe an. Iar aceste "indemnizatii de merit" au fost create tocmai pentru a da niste bani unor oameni care nu indeplinesc criteriile cerute pentru rentele viagere. Daca nu stii, primesc indemnizatii chiar si arbitri de la kaiac-canoe si haltere! Cele mai multe tari din UE, daca nu toate, nu acorda nici un fel de renta. Iar unele dintre ele, nici macar premii pentru medaliile olimpice. Asta nu inseamna ca sportivii lor nu castiga medalii, pentru ca nu sunt motivati. Ne tot plangem ca azi copiii nu mai fac sport pentru ca nu au unde. Pai cu 15 milioane de euro pe an s-ar putea face ceva in sensul asta macar in scoli.

Wow, 15.000.000 EUR/an! Pai cu banii astia, refaceam Romania din temelii, jneboon. Prietene, cred ca tu nu realizezi ca suma aia e maruntis la nivelul unei tari cu o economie precum cea a Romaniei. Nu, nu de-aia se maresc taxele, Jesus Christ, cu cine dialoghez pe aici :)). Mai pune mana pe-o carte de economie. Ah, si nu mai vota pSD, daca tot esti impotriva maririi taxelor. Ca toti ziceti ca nu-i votati si aia iau 30% din voturi...

Vezi toate comentariile (18)
Comentează