SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  MEDALII

Ungaria, de două ori mai bună decât România » Pe ce loc am căzut în clasamentul pe medalii de la Jocurile Olimpice

Ungaria, 15 medalii la Jocurile Olimpice/ foto Imago Images
Ungaria, 15 medalii la Jocurile Olimpice/ foto Imago Images

Articol de - Publicat sambata, 10 august 2024 12:41 / Actualizat sambata, 10 august 2024 13:24

România a căzut pe locul 20 în clasamentul pe medalii la Jocurile Olimpice. Delegația tricoloră a strâns 3 de aur, 4 de argint și una de bronz.

Prestația sportivilor tricolori la Jocurile Olimpice de la Paris au ținut România constant în top 15 al clasamentului pe medalii. Însă, am început să cădem în ierarhie, odată cu apropierea finalului Jocurilor de la Paris. Cu două zile rămase din competiție, suntem pe locul 20.

Ungaria, 15 medalii la Jocurile Olimpice

Cu două zile înainte de finalul Jocurilor Olimpice, Ungaria are 15 medalii, aproape dublu față de România. Maghiarii sunt pe locul 13, cu 5 de aur, 5 de argint și 5 de bronz.

Primul criteriu în clasament e numărul medaliilor de aur, apoi cel al medaliilor de argint. De exemplu, Coreea de Sud e peste Țările de Jos, deși cele două au același număr de medalii de aur, 13, iar olandezii au mai mult în total, 29 față de 28. Însă coreenii au 8 de argint, față de cele 6 ale batavilor.

Iar România e peste Belgia, deși belgienii au tot 3 medalii de aur și 10 în total, față de cele 8 ale noastre. Ei au însă doar una de argint, în timp ce România are 4.

SUA și China, bătălie la baionetă

SUA și China, care s-au acuzat reciproc de dopaj la Jocurile Olimpice, sunt în luptă directă pentru locul 1 în clasamentul pe medalii. Momentan, americanii sunt în față, datorită numărului de madalii de argint, 39 față de 27.

Ambele delegații au însă același număr de medalii de aur, 33, iar bătălia pentru primul loc se va da până în ultima zi de Olimpiadă, 11 august.

Clasamentul pe medalii la Jocurile Olimpice, cu două zile înainte de final

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Marele Shaquille O'Neal, implicat în controversa momentului în SUA » Totul a plecat de la o fotografie „scăpată” pe internet
Stiri extrasport
Marele Shaquille O'Neal, implicat în controversa momentului în SUA » Totul a plecat de la o fotografie „scăpată” pe internet
Patronul milionar care merge cu metroul în București: „Fac socoteala, ies mult mai ieftin!”
Superliga
Patronul milionar care merge cu metroul în București: „Fac socoteala, ies mult mai ieftin!”
Danezul care a venit să joace la Dinamo a rămas surprins de București: „Asta am făcut în prima zi” + Cum s-a trezit cu 50 de cenți în cont
Superliga
Danezul care a venit să joace la Dinamo a rămas surprins de București: „Asta am făcut în prima zi” + Cum s-a trezit cu 50 de cenți în cont

Campionul mondial și european, suspendat pentru că a făcut semnul crucii la Jocurile Olimpice de la Paris: „Dumnezeu mi-a dat totul! Nu voi schimba nimic”

Între timp, în România: bazin semiolimpic inaugurat într-un sat fără canalizare » „Mobilizez babele de prin jurul meu și ne ducem împreună”


Comentarii (39)
manx
manx  •  11 August 2024, 12:36

La ce bun aceasta comparatie cu Ungaria? Oameni ca voi si cei de teapa voastra din Ungaria creeaza conflicte. Nu este deajuns ca avem un razboi la granita si o situate internationala tensionata, trebuie oameni ca voi sa puna combustibil pe foc. Sunt destui si în politica.

Dan19861986
Dan19861986  •  11 August 2024, 11:20

Ok probabil o sa cenzurati comentariu asta sau acum ca am zis asta poate nu ca sa aratati ce deschisi sunteti la critica dar ce rost are acest articol ? Evident pe langa a creea ura si sovinism ? Ok deci voi acum ati stat ati facut brain storming in redactie si v-ati gandit cum o sa creati un impact emotional negativ in romani si ati venit cu articolul asta . Emotile negative creeaza violenta , ura si boala sper ca ala/aia de l-a scrie isi asuma ca asa oricine poate scrie orice , olimpiada asta nu are nici o legatura cu tensiunile dintre romani si unguri oricine vrea sa vada cum s-au descurcat vecinii poate afla dar cand scri tendentios tu te bucuri ca ai cu 5 clickuri in plus dar esti inconstient de impactul unei asemenea abominatii. Ce urmeaza srag jurnalist ? Cate medali au luat albii si cate negrii? Sau poate cate au luat crestinii si Cate musulmanii? Responsabilitatea pentru ura de pe planeta revine 99% mass mediei rusine sa va fie . Daca maine o sa fie abuzuri impotriva ungurilor din Romania asa e ipocritilor ca voi o sa le criticati primii? Dupa ce tot voi ati creat problema ? Nu stiu tu jurnalistule ce rate ai sau pe ce iti cheltuii banii dar eu as prefera sa mor de foame decat sa bag batul in gard pentru 5 dolari Eu spun doar atat bravo Ungaria daca se descurca si sper sa ne imbunatatim si noi in timp cu toate ca ma repet e irelevant cate medalii castigi intr-o competitie care nu mai are de mult treaba cu sportul si e doar o portavoce politica

papora
papora  •  10 August 2024, 22:34
Postat de Hcm27 pe 10 August 2024, 20:30

Da, recunosc și nu m-am documentat, în ceea ce privește palmaresul pe medalii al celor doua tari la JO în perioada 1950-1990.Dar nu m-am gândit nici o clipa ca o națiune mai mica ca a noastră, ca număr de locuitori, ne poate domina în clasamentul pe medalii la JO.Am în memorie cele doua olimpiade de referință, Moscova 1980 și Los Angeles 1984, când am terminat în primele 3-4 și, deși copil fiind, m-am bucurat din inima pentru performantele României.

Păi la Los Angeles Ungaria şi marea parte a ţărilor socialiste nu au participat, la Moscova Ungaria s-a clasat pe locul 6 cu 32 de medalii, din care 7 de aur, România s-a clasat pe locul 7 cu 25 de medalii, din care 6 de aur, o pate din ţările capitaliste nu au participat, 65 de state au boicotat Jocurile Olimpice de la Moscova.

Vezi toate comentariile (39)
Comentează