FOTBAL  »  LIGA 2  »  CORVINUL

EXCLUSIV Începe scandalul la Corvinul?! » Hunedorenii stau pe un butoi cu pulbere: jucătorii NU mai vor să semneze

Corvinul Hunedoara, bucurie după finala Cupei României 2024, foto: GSP
Corvinul Hunedoara, bucurie după finala Cupei României 2024, foto: GSP

Articol de - Publicat luni, 19 august 2024 13:11 / Actualizat luni, 19 august 2024 13:23

Corvinul se pregătește să-și schimbe forma de organizare, într-una de drept privat, astfel încât să poată promova în Liga 1. Însă hunedorenii pot avea serioase probleme în urma acestei decizii.

Eliminată de Astana din Conference League, Corvinul și-a depus deja documentele pentru schimbarea formei de organizare a societății, astfel încât echipa să obțină dreptul de promovare în prima ligă.

A primit avizul FRF, iar cererea clubului urmează să fie aprobată printr-o hotărâre a Comitetului de Urgență sau în următorul Comitet Executiv. Însă modificarea poate veni și cu unele probleme pentru trupa lui Florin Maxim.

Ce diferențe! Momentul adevărului la Dinamo: plusurile „câinilor” după 6 etape și marea schimbare față de ultimele sezoane
DINAMO
Ce diferențe! Momentul adevărului la Dinamo: plusurile „câinilor” după 6 etape și marea schimbare față de ultimele sezoane

Schimbarea formei juridice înseamnă, normal, o nouă entitate juridică, entitate cu care jucătorii trebuie să semneze contracte pentru a putea fi legitimați în vederea participării la meciuri.

Clubul este OBLIGAT să propună tuturor jucătorilor contracte cu noua entitate juridică care preia activitatea vechii entități, în aceleași condiții precum contractul vechi. Adică aceeași durată, aceleași condiții financiare. Jucătorii NU SUNT OBLIGAȚI însă să semneze contractele propuse.

Roger, Buș și Ubbink le dau bătăi de cap

Roger Junio (28 de ani), Sergiu Buș (31 de ani) și Desley Ubbink (31 de ani) sunt 3 dintre transferurile importante făcute de Corvinul în acest sezon. Ei au venit pentru a o ajuta pe divizionara secundă în preliminariile cupelor europene.

Acum, că aventura Corvinului în Europa s-a încheiat, situația celor 3 rămâne „în aer”. Chiar dacă aceștia au semnat contracte până în vara lui 2025, se va sta din nou la discuții cu ei. Corvinul nu-și mai permite să le plătească salariile după eliminarea din Europa, lucru dezvăluit de Bogdan Apostu la DigiSport.

„Roger, Sergiu Buş şi Ubbink au semnat contracte pe un an, dar înţelegerea a fost ca atunci când se părăseşte competiţia europeană să discutăm din nou. În funcţie de posibilităţi…

Corvinul nu-şi mai permite să plătească salariile, şi-a permis doar pe perioada participării în cupele europene. Să vedem în ce măsură ei pot rămâne în continuare la Corvinul sau nu”.

Corvinul se poate despărți de mai mulți fotbaliști

Unde intervin problemele? Dacă cei 3 fotbaliști nu acceptă să renunțe la contract, noua entitate va fi obligată prin hotărâre de comisie să îi legitimeze în aceleași condiții agreate. Adică să aibă salariile pe care le au în prezent. Ceea ce ar însemna un dezastru financiar pentru Corvinul.

Acestea nu sunt singurele bătăi de cap pentru conducătorii Corvinului.

Din informațiile GSP, mai mulți dintre jucătorii de bază ai hunedorenilor nu vor să semneze contractele cu noua entitate, printre aceștia numărându-se și căpitanul Alexandru Neacșa, care ar avea ofertă din Liga 1, de la Sepsi.

Ceea ce ar fi o adevărată lovitură pentru Corvinul în lupta pentru promovare, fiind multe echipe care speră să ajungă din nou în Liga 1.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Glume în serie pe net cu David Popovici și CTP: o avalanșă de imagini generate cu AI-ul
Altele
Glume în serie pe net cu David Popovici și CTP: o avalanșă de imagini generate cu AI-ul
„Era hamal în piață” » Românul care i-a șocat pe englezi, numit azi la ANS: „Mulți dintre colegii mei au fost violați sau uciși în gară”
Diverse
„Era hamal în piață” » Românul care i-a șocat pe englezi, numit azi la ANS: „Mulți dintre colegii mei au fost violați sau uciși în gară”
Cum arată penthouse-ul lui Dennis Man din Arad, în care a investit salariul său la Parma pe o lună: „Și-a dorit mereu să fie discret”
Special
Cum arată penthouse-ul lui Dennis Man din Arad, în care a investit salariul său la Parma pe o lună: „Și-a dorit mereu să fie discret”

Glume în serie pe net cu David Popovici și CTP: o avalanșă de imagini generate cu AI-ul

Cum arată penthouse-ul lui Dennis Man din Arad, în care a investit salariul său la Parma pe o lună: „Și-a dorit mereu să fie discret”


Comentarii (25)
tictictic
tictictic  •  20 August 2024, 09:44
Postat de Catalynn_23 pe 19 August 2024, 14:38

Ce DOVADĂ mai clară doriți ca această nouă entitate este O CLONĂ!?!?!?!? Tot respectul celor care se opun clonării, clonare care practic șterge din palmares singurul trofeu important obținut de echipa orașului Hunedoara! ICCJ a fost clară: entitate diferită (CIS diferit) Palmaresul rămâne la entitatea care l-a realizat, NU se poate transfera sau tranzacționa în vreun fel! Schimbați bă regulamentul de licențiere, spuneți NU clonarilor!!!

Nea janta, debitezi la bazaconii aici de te doare mintea! In principal exista 2 situatii pe tema asta: 1) Societatea A cumpara un club de fotbal de la societatea B (care il detinea in proprietate si-l administra); evident, societatea A trebuie sa obtina un CIS nou, diferit de cel al societatii B. 2) Societatea A cumpara societatea B (care detinea in proprietate si administra un club de fotbal); evident, societatea A nu are nevoie de un CIS nou, va functiona pe CIS-ul societatii B pe care a cumparat-o. In ambele situatii insa, clubul de fotbal ramane acelasi, cu toate drepturile sportive intacte, inclusiv istoria si palmaresul. Intelege, CIS-ul NU e al clubului de fotbal, ci al societatii care il detine in proprietate si-l administreaza! CIS-ul este eliberat de catre minister societatilor comerciale care detin si administreaza cluburi sportive, activitati de sport competitional organizat. Clubul de fotbal in sine nu primeste CIS de la minister, ca nici n-are de ce; are nevoie doar de LICENTA sportiva de la FRF de inscriere si de participare in competitiile oficiale interne. De ex, UEFA acorda licente de participare in competitiile europene CLUBURILOR de fotbal, NU societatilor comerciale care le administreaza; dupa cum ministerul acorda CIS societatilor comerciale si NU cluburilor de fotbal pe care acestea le detin. Altfel, CSA Talpan n-are drept de promovare pentru ca N-ARE LICENTA pentru Liga I, chiar daca ar avea si o mie de CIS-uri...:)

raspunzel
raspunzel  •  20 August 2024, 06:18
Postat de Catalynn_23 pe 19 August 2024, 21:09

Hai ca ziua e tot mai frumoasă! Apar în main stream informațiile obținute de grupurile steliste și vă distruge efectiv toate bazaconiile cu “înființarea” din 2017 și mai ales cu “preluarea” echipei de către ne-a jjijji în 2003. Stay tuned! Cat despre subiectul Rapid, prefer sa il las pe Adriann sa te lămurească exact cum a fost cu privatizarea la ei, stăpânește mult mai bine decât mine speța. Dar da, conform ICCJ, absolut toate clonele din ziua de azi au palmares propriu. Ai uitat ce țipau dinamoviștii astă primăvară când le-am reamintit ca DDBul nu este Dinamo si are palmares cum are FC Fcsb!? Absolut toți știu astea, însă nu vrea nimeni să discute subiectele în speranța ca timpul și uitarea șterg urmele. Știi ce subiect nu se discută!? Faptul ca FRF este o clonă ea însăși, înființată în 8 Mai 2002 de Mircea Sandu! De asta a și reușit să piardă dreptul să își numească eșaloanele “Divizia A” B, C si le spune “Liga 1” 2, 3. Însă asta e nimic! Ei funcționează ilegal din 2003!!! Cei de la Curtea de Apel Galați au făcut recurs în interesul legii, care s-a judecat și admis la ICCJ, apoi a urmat fondul la TB, pierdut de FRF, sentința e executorie deja !!! însă se așteaptă apelul în toamnă și dacă îl pierd, și se pare ca au șanse minime de succes, FRFul se desființează și trebuie să o luăm de la zero! Știi ca FRF avea în 2002 113 membrii afiliați dintre care 80 nu mai există și cei de azi nu sunt de fapt afiliați!? FC Fcsb nu este afiliată ci doar defuncta AFC Steaua! Nici CSA nu e!

Catalyne...cumti-am spus ...tu nu ai recunoaste adevarul nici daca te-ai impiedica de el :))) E ca tine...BADABANU a mai adus niste docomente care dovedesc ca csa exista inca dinaintea erei noastre ...si ca toate cupele/campionatele si tot ce mai vrei tu sunt castigate doar de cluburi departamentale :)))) Si , de fapt, voi aveti miliarde de suporteri , da ei toti "e sub acoperire" la alte echipe :)))

Catalynn_23
Catalynn_23  •  19 August 2024, 21:09
Postat de raspunzel pe 19 August 2024, 17:00

Catalyne...tu nu ai informat corect ceva toata viata ta :))) Tu esti doar expert in neraspuns la intrebari :))) In primul comentariu ai scris ( si citez ca sa nu fie discutii) : "ICCJ a fost clară: entitate diferită (CIS diferit) Palmaresul rămâne la entitatea care l-a realizat, NU se poate transfera sau tranzacționa în vreun fel! " Te-am intrebat cum a cumparat Academia r palmaresul Rapidului daca , conform "informatiei corecte " date de tine , asta e in contradictie cu hotararea ICCJ ...iar tu ... pe drumul tau ca de obicei :))) Intrebare simpla...raspuns marca catalyn :))))

Hai ca ziua e tot mai frumoasă! Apar în main stream informațiile obținute de grupurile steliste și vă distruge efectiv toate bazaconiile cu “înființarea” din 2017 și mai ales cu “preluarea” echipei de către ne-a jjijji în 2003. Stay tuned! Cat despre subiectul Rapid, prefer sa il las pe Adriann sa te lămurească exact cum a fost cu privatizarea la ei, stăpânește mult mai bine decât mine speța. Dar da, conform ICCJ, absolut toate clonele din ziua de azi au palmares propriu. Ai uitat ce țipau dinamoviștii astă primăvară când le-am reamintit ca DDBul nu este Dinamo si are palmares cum are FC Fcsb!? Absolut toți știu astea, însă nu vrea nimeni să discute subiectele în speranța ca timpul și uitarea șterg urmele. Știi ce subiect nu se discută!? Faptul ca FRF este o clonă ea însăși, înființată în 8 Mai 2002 de Mircea Sandu! De asta a și reușit să piardă dreptul să își numească eșaloanele “Divizia A” B, C si le spune “Liga 1” 2, 3. Însă asta e nimic! Ei funcționează ilegal din 2003!!! Cei de la Curtea de Apel Galați au făcut recurs în interesul legii, care s-a judecat și admis la ICCJ, apoi a urmat fondul la TB, pierdut de FRF, sentința e executorie deja !!! însă se așteaptă apelul în toamnă și dacă îl pierd, și se pare ca au șanse minime de succes, FRFul se desființează și trebuie să o luăm de la zero! Știi ca FRF avea în 2002 113 membrii afiliați dintre care 80 nu mai există și cei de azi nu sunt de fapt afiliați!? FC Fcsb nu este afiliată ci doar defuncta AFC Steaua! Nici CSA nu e!

Vezi toate comentariile (25)
Comentează