FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

Marius Șumudică pune presiune: „Atacanții noștri sunt singurii care nu au marcat până în momentul de față. Suntem departe de ce-mi doresc”

Marius Șumudică/ Foto: Carmen Dumitru GSP.
Marius Șumudică/ Foto: Carmen Dumitru GSP.

Articol de , , - Publicat duminica, 22 septembrie 2024, 16:33 / Actualizat duminica, 22 septembrie 2024 17:03

Marius Șumudică, antrenorul de la Rapid, a vorbit la conferința de presă premergătoare meciului cu Unirea Slobozia.

În etapa cu numărul 10 din Superligă, Rapid o întâlnește pe Unirea Slobozia pe stadionul de la Clinceni. Partida se va disputa pe data de 23 septembrie de la ora 21:00.

Marius Șumudică la conferința de presă: „N-am reușit să îmi dau seama dacă sunt grupuri”

Marius Șumudică este conștient că situația nu e una prea bună la Rapid, dar speră la o revenire. Antrenorul a declarat că a fost deranjat de atitudinea jucătorilor.

„Ne așteptă un meci greu, cu o echipă bună, sunt în fața noastră în momentul de față, un teren dificil, la Clinceni, nu trebuie să căutăm scuze, trebuie să câștigăm. Ne-am pregătit bine și trebuie să uităm ceea ce s-a întâmplat la meciul cu U Cluj.

Echipele mari din anii trecuți se chinuie, fac câte un punct. Avem nevoie de o înlănțuire de rezultate. Oricine poate bate pe oricine, mâine întâlnim o echipă determinată, vrea cel puțin un punct. În afară de Gojkovic, nu avem probleme de lot. Suntem ok și sper că arătăm bine din punct de vedere al productivității.

Atacanții noștri sunt singurii care nu au marcat până în momentul de față. Trebuie să îi aducem în fața porții și să marcheze. Ne apropiem, la o victorie suntem de play-off. Nu suntem aproape, suntem departe de ce-mi doresc. M-a deranjat atitudinea, nu ai o atitudine de învingători. E clar că e o problemă mentală. 

Nu trebuie să uităm că în vară s-au făcut multe achiziții, și eu am adus 3 jucători, 2 nu au încă drept de joc. Această echipă trebuie să învețe să câștige. 

În 6 luni să câștigi un meci în deplasare nu e bine. Meciul cu FCSB în care erau campioni și au venit cu rezervele eu nu îl iau în calcul.

Vedeți ce se întâmplă cu CFR, cu FCSB, sunt rezultate pe care nu le anticipa cineva la final de sezon. Trebuie și ține de mine, suntem cei mai tineri din Liga 1, este un an de tranziție, de construcție. Vrem play-off și dacă e posibil Cupa.

Îi văd preocupați, discursul meu după meci a fost unul agresiv, asta sunt, nu mă ascund, trebuie să spun lucrurilor pe nume. Am analizat adversarul, vor fi schimbări, cine se pregătește bine intră. E greu, mie ca antrenor îmi place să am jucători la națională și muncesc pentru asta. Am peste 10 jucători la echipele naționale, eu iau de la academie să îmi fac antrenamentele. Mi-ar fi prins bine să am toată echipa să pot să lucrez, e foarte greu.

Sunt lucruri de pus la punct și nu pot să le pun peste noapte,  Eu jucam 3-5-2 sau 3-4 -3, dar Iacob e accidentat, are hernie, se operează, Săpunaru face injecții. Emmers a venit după 4 luni de inactivitate, Onea 2 luni jumate de inactivitate. 

Mâine avem nevoie de o atitudine corectă. Monitorizăm foarte bine, avem sistem care filmează antrenamentele. E nevoie să construim din punct de vedere tactic. Avem jucători care nu vorbesc română, le-am zis că trebuie să învețe. Din punct de vedere fizic, suntem puțin peste 50%. Noi la Iași și Craiova am obținut ceva mai mult cu inima. Sperăm ca mâine să arătam altfel și de la zi la zi să creștem, să formăm o familie.

Eu cred că ei și-au dorit, dar atât au putut atunci. Nu e ușor să joci pe Giulești. Nu vreau să scot în evidență doar lucruri negative, sunt sigur că ei își doresc mult. Eu dacă trec de  20 de puncte la finalul turului, sunt sigur că vom prinde play-off-ul.

În momentul de față n-am reușit să îmi dau seama dacă sunt grupuri. Nu am simțit asta, dar sunt jucători care vor trebui absorbiți de familia Rapid. Mă gândeam să ies la masa cu nişte jucători care au spiritul Rapidului. Echipa nu are un nucleu și trebuie să îl formăm.

Boupendza este cel mai bun atacant din România la momentul de față. Îi respect pe toți, dar pe Boupendza să îl vedeți. Poate doar Thereau s-a apropiat de el ca atacant venit din străinătate. Eu n-am văzut un arbitru care să ține clar cu o echipă. Nu știu ce s-a întâmplat la Braun”, a declarat Marius Șumudică, la conferința de presă.

Clasamentul actual al Superligii

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
MM Stoica, apel în direct: „Aseară am aflat. Îl rog din suflet să facă publice discuțiile”
Superliga
MM Stoica, apel în direct: „Aseară am aflat. Îl rog din suflet să facă publice discuțiile”
Daniel Ghiță, deputat PSD, vrea să schimbe Legea Sportului » Luni depune la Senat modificările vizate: „Cluburile de drept public să iasă din federații”
Sporturi
Daniel Ghiță, deputat PSD, vrea să schimbe Legea Sportului » Luni depune la Senat modificările vizate: „Cluburile de drept public să iasă din federații”
Jucătorul adus la Rapid de Lennon l-a descris pe Marius Șumudică: „Nu doar el, întreg staff-ul e așa”
Superliga
Jucătorul adus la Rapid de Lennon l-a descris pe Marius Șumudică: „Nu doar el, întreg staff-ul e așa”

Povestea de film a unui fotbalist născut la Aiud, ajuns antrenor la Galatasaray, Dinamo Tbilisi și Lokomotiv Moscova! » A dispărut după singurul meci la care a asistat Stalin în tribune și se spune că ar fi fost executat

Medaliata cu argint de la Jocurile Olimpice i-a lăsat muți de uimire! A venit cu o rochie transparentă la „Săptămâna modei”


Comentarii (1)
elgabri
elgabri  •  22 Septembrie 2024, 18:03

Sumudica pune presiune pe butonul de la lift ;))))

Vezi toate comentariile (1)
Comentează