OPINII  »  EDITORIAL

Pisica lui Dan Petrescu

Editorial Ovidiu Ioanițoaia
Editorial Ovidiu Ioanițoaia

Articol de - Publicat marti, 01 octombrie 2024, 09:15 / Actualizat marti, 01 octombrie 2024 09:21

După ce sâmbătă CFR a pierdut acasă meciul cu UTA, 1-3, luni la prima oră la sediul clubului clujean a avut loc o ședință de urgență. Pe care a condus-o însuși acționarul principal Neluțu Varga. Prilej cu care acesta nu și-a ascuns nemulțumirea față de rezultatele înregistrate în actuala stagiune de formația pe care o finanțează.

Una care, pe lângă că a fost eliminată rușinos din Conference League, învinsă de un adversar mai slab cotat, Pafos din Cipru, nu s-a ridicat la nivelul așteptărilor nici în campionatul intern. Unde se situează pe un loc de play-off, 6, dar ultimul dintre ele, asta după ce, surprinzător, a suferit deja 3 înfrângeri în 10 partide!

Supărat pe jucători, cărora le-a reproșat, printre altele, că nu pun destul suflet, că nu se implică suficient, Varga chiar i-a amenințat cu despărțirea pe aceia ce nu se vor dărui la maximum. "Ne vom strânge frumos mâinile și ne vom spune la revedere!", i-a avertizat pe fotbaliștii care nu vor respecta indicațiile antrenorului și, aspect deloc neglijabil, rigorile vieții sportive. Idei reluate de finanțator și într-un dialog direct purtat cu GSP.

Ultimatumul către jucători a coincis cu un vot de încredere dat lui Dan Petrescu, tehnicianul care, amănunt imposibil de ignorat, a adus 5 titluri de campion în Gruia. Și care a fost desemnat de 5 ori și cel mai bun antrenor român al anului, în 2008, 2009, 2011, 2019 și 2022. Dincolo de o opinie sau alta, meritele lui Petrescu ca antrenor, campion și cu Unirea Urziceni, nu pot fi contestate.

Ca atare, a părut normal ca Varga să meargă în continuare pe mâna celui supranumit "Bursucul". Să-i acorde întreaga încredere, să le ceară componenților lotului să-l asculte și să-l urmeze. În ideea că el decide tot și, reversul medaliei, răspunde de tot ce se întâmplă la echipă. Bine sau rău.

Pisica lui Dan Petrescu

Cu alte cuvinte, dacă am deslușit corect sensul afirmațiilor lui Neluțu Varga, discursul omului de afaceri trebuie interpretat ca o recunoaștere a prerogativelor lui Dan Petrescu, chiar ca o întărire a lor, dar și ca o atenționare. Ca un mod elegant, discret, de a-i arăta acestuia pisica. De a-i sugera că, dacă rezultatele vor întârzia să fie cele dorite, "Bursucul" însuși va trebui să plătească. Deoarece în fotbal, lege veche și nescrisă, rezultatele și numai ele hotărăsc dacă un antrenor rămâne ori pleacă.

Apropo, pe această temă s-a pronunțat recent, sugestiv, Ciprian Deac, unul dintre jucătorii emblematici ai "feroviarilor" clujeni: „Fotbalul este despre azi și mâine. Se uită performanțele, nu poți juca din amintiri". De acord, însă nici antrena, ce părere aveți?

Bref, "Bursucul" nu se află într-un pericol iminent, nici n-ar fi logic, dar va trebui să câștige. Să reconfirme.

Citește și:
Adrian Mititelu și-a anunțat decizia, după 24 de ore de „du-te-vino” cu Croitoru » Cine va conduce echipa la următorul meci + concluzia analizei interne: „Plecarea lui a însemnat prăbușirea”
Liga 2
Adrian Mititelu și-a anunțat decizia, după 24 de ore de „du-te-vino” cu Croitoru » Cine va conduce echipa la următorul meci + concluzia analizei interne: „Plecarea lui a însemnat prăbușirea”
Apariție spectaculoasă la sediul FRF » Cine e arbitrul-culturist din Superliga
Superliga
Apariție spectaculoasă la sediul FRF » Cine e arbitrul-culturist din Superliga
Anamaria Prodan a ieșit public și i-a replicat dur lui Reghecampf: „Îl ajut să mai facă și el câteva sute, de o ciorbă”
Stiri extrasport
Anamaria Prodan a ieșit public și i-a replicat dur lui Reghecampf: „Îl ajut să mai facă și el câteva sute, de o ciorbă”

Comentarii (24)
cosmo
cosmo  •  01 Octombrie 2024, 14:50

În toți anii ăștia, Petrescu și-a arătat potențialul dar și limitele. Nu poate duce o echipa mai sus decât a dus-o pana acum nu e genul care sa crească, construiască o echipă, guardiola, e genul care stoarce cât poate de la echipa pe care o are, Mourinho. Varga se plânge degeaba, el l-a adus înapoi, a câta oară? Va rămâne cu buza umflata și buzunarul mai gol.

ionmaria010540
ionmaria010540  •  01 Octombrie 2024, 14:42

Bursucul l-a facut ca la Nufarul pe Varga cu contractul si ii pasa prea putin de rezultate ca nu poate fi dat afara.

Dobermannul
Dobermannul  •  01 Octombrie 2024, 14:38
Postat de maccarone707 pe 01 Octombrie 2024, 13:47

nu ți-e bă rușine? tu vorbești de interlopi când la *** din Berceni aveți numai pușcariași? Gigi, Mimi cartonatu si Mustață ce sunt, bă nesimtitule?

Si tot GSP zice ... citat GSP: "În timp ce Aurel Caran se poza cu trofeele, la câțiva pași distanță stătea chestorul în rezervă Toma Rus, omul adus de Neluțu Varga în club pentru a ocupa postul de director de securitate. Controversarul Rus a fost șef al Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate (BCCO) din Cluj până în 2006. Fiii săi, Adrian și Ionuț Rus, au fost legitimați la CFR imediat după preluarea clubului de către grupul lui Neluțu Varga." https://www.gsp.ro/fotbal/liga-1/titlul-castigat-de-cfr-sarbatorit-impreuna-cu-interlopi-periculosi-vasile-dincu-si-politisti-567358.html

Vezi toate comentariile (24)
Comentează