FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV Zeljko Kopic despre transferurile lui Dinamo și play-off: „Da, vreau, vedem, aștept. Avem o prioritate”. A oferit vești importante „câinilor”

Articol de - Publicat luni, 07 octombrie 2024, 15:25 / Actualizat luni, 07 octombrie 2024 16:28

Zeljko Kopic a vorbit pentru Gazeta Sporturilor de estimările pe care Dinamo le are de a recupera jucătorii accidentați pentru Derby de România, cu FCSB (20 octombrie, ora 21:00), dar și despre ce va urma.

Dinamo este pe loc de play-off după 12 etape. Orice victorie poate duce echipa pe podium, din nou, orice eșec poate arunca „haita" după locul 6. „Câinii roșii" rezistă eroic pe baricade, chiar dacă în ultimele multe săptămâni Zeljko Kopic, 47 de ani, a avut câte 7-8 accidentați și indisponibili.

Înaintea Derby-ului de România, de pe 20 octombrie, Dinamo a adunat patru victorii și șase remize. Doar echipele din Cluj Napoca, U și CFR, au învins-o, pe malul Someșului.

Bucureștenii au avut etapă vineri seară la malul mării, cu Farul (1-1), și abia de mâine se vor întoarce la antrenamente. Zeljko Kopic a oferit Gazetei Sporturilor un interviu în exclusivitate în care a vorbit despre starea actuală a echipei, care sunt estimările nu doar privind Derby-ul de România cu FCSB - primul pentru el! - , ci și ce șanse întrevede în prezent pentru play-off.

3remize consecutive a adunat Dinamo, cu Oțelul (d), cu FC Botoșani (a) și cu Farul (d)

Zeljko Kopic, ultimele vești pentru dinamoviști: "Doi-trei vor fi recuperați pentru Derby"

- Mister Kopic, care este situația accidentaților în preajma debutului antrenamentelor pentru Derby de România?
- De marți revenim la muncă. O să analizez și vom vedea. Clar, expiră suspendările lui Selmani și Opruț. Din acest punct de vedere nu avem probleme. Trebuie să vedem care va fi situația accidentaților Boateng, Josh (Homawoo), Bordu (Bordușanu), Hakim (Abdallah) și Florescu. Sper ca unii să fie gata de joc!

- Cine are cele mai mari șanse?
- Boateng era aproape gata încă dinaintea ultimului joc, doar că au reapărut dureri. Eu zic că 2-3 vor fi recuperați. Este greu totuși să faci predicții.

Estimări optimiste în privința lui Astrit Selmani și Cătălin Cîrjan, Hakim Abdallah reîncepe de mâine!

- Selmani și Cîrjan cum se prezintă? Fiindcă ei ratează convocările la echipele naționale din cauza problemelor medicale.
- Selmani a avut acea problemă medicală cu Botoșani, doctorii i-au zis că ar fi bine să ia o pauză, să-și controleze corpul. Cătălin a fost duminică la echipa națională, a făcut un control medical, i s-a transmis și lui să ia câteva zile de pauză. Cred că vor fi gata de meci pentru următoarea etapă, dacă nu apar probleme neprevăzute.

Zeljko Kopic despre transferurile lui Dinamo și play-off: „Da, vreau, vedem, aștept. Avem o prioritate”. A oferit vești importante „câinilor”
Abdallah și Selmani au început în forță sezonul Foto: Cristi Preda (GSP)

- Sunt șanse să fie recuperat și Abdallah?
- Greu de estimat. El se simte bine. Dacă va fi bine în continuare, ar trebui ca de marți (n.red. mâine) să înceapă cu echipa, pas cu pas. A făcut bine antrenamente în ultima perioadă, cu mingea, fără minge, brațul este în regulă...

Zeljko Kopic despre transferurile lui Dinamo și play-off: „Da, vreau, vedem, aștept. Avem o prioritate”. A oferit vești importante „câinilor”
Zeljko Kopic le-a redat încrederea și orgoliul „câinilor roșii”

2goluri și 3 assist-uri a adunat Abdallah pentru Dinamo în 7 etape. A pierdut ultimele cinci runde din cauza problemelor la umăr

Zeljko Kopic este optimist: "Dinamo e pe un drum bun, direcția este bună!"

- I-ați făcut pe dinamoviști să spere la play-off după ani răi la retrogradare. Dinamo este în grafic, așa cum estimați în perioada precompetițională din vară, se putea mai bine sau este mai bine decât vă așteptați?
- A fost o perioadă foarte, foarte grea, jucătorii au dat totul, și ceva în plus, în ultimele săptămâni. Acest sezon de Superliga este chiar interesant. Nu poți prevedea absolut nimic! Vor fi surprize mari în continuare.
Toți se luptă pentru mai bine. Este important pentru fotbalul românesc și pentru suporteri ca sezonul să continue cu astfel de rezultate.
Eu sunt optimist. Așa am fost mereu. Dinamo este pe un drum bun. Da, avem probleme, dar putem să îmbunătățim în curând ceea ce nu merge cum am vrea. Direcția este bună, credeți-mă!

2019a fost ultimul an în care Dinamo n-a avut probleme la retrogradare

2017a fost ultimul an în care Dinamo a jucat în play-off, fiind la un moment dat în lupta pentru titlu; roș-albii au terminat campionatul pe locul 3 (participând și în cupele europene)

Zeljko Kopic despre transferurile lui Dinamo și play-off: „Da, vreau, vedem, aștept. Avem o prioritate”. A oferit vești importante „câinilor”
Dinamoviștii au avut multe motive de a se bucura în startul acestei ediții Foto: Cristi Preda (GSP)

Zeljko Kopic despre transferuri: "Să-i readucem apți în echipă pe cei accidentați"

- Credeți că vi se aduc până la Crăciun acei doi jucători solicitați?
- Aș mai dori doi-trei jucători, vedem, așteptăm. Eu mă gândesc și altfel, strict din punctul meu de vedere: ce putem lua acum, regulamentar, nefiind fereastră de mercato, a jucat ultima oară în luna mai, în cel mai bun caz. Dacă au fost și accidentați... Da, îmi doresc transferuri, dar aștept.
Pentru noi prioritatea este să-i readucem apți în echipă pe cei accidentați. Și va fi, crede-mă! Și să urmărim, atent, cu mintea limpede, ceea ce am putea aduce să crească nivelul la Dinamo.

- Credeți cu adevărat în play-off, așa cum vorbesc conducerea, jucătorii, sau e prea devreme și Dinamo ar trebui să se bucure doar că este destul de departe de zona retrogradării?
- Ți-am zis, nu poți face predicții. Eu ți-am mai spus, am zis-o mereu: important e următorul joc, mereu, indiferent cu cine evoluezi. Suntem departe de zona retrogradării acum, este bine. Obiectivul nostru este să ne luptăm pentru play-off, vom încerca. Nu e ceva de trebuie, obligatoriu, dar ne vom lupta până la ultima picătură de energie să fim în play-off. Vreau, putem, vedem!

Cum se evaluează Zeljko Kopic: "Munca mea se vede la echipă"

- La finele lunii viitoare se face anul de când sunteți în România. Au fost suișuri și coborâșuri, era "coadă" de oameni care se lăudau că v-au convins să veniți la Dinamo, au urmat contestări, salvarea de la retrogradare, iar acum sunteți creditat de toți, "câini roșii" și adversari, ca fiind artizanul renașterii echipei.
- A fost un an intens. Nu am încetat niciun moment să cred în mine. Când am venit la club, am știut situația, unde vin, ce trebuie să fac și în timp. La finalul sezonului trecut, am știut că am realizat o chestie bună, a fost greu de izbândit, având în vedere unde eram în decembrie 2023. Trebuie să construim ceva pentru viitor, pentru a oferi ceva investitorilor și fanilor. Avem un curs al lucrării. Important pentru mine este să creez această mentalitate puternică a lui Dinamo, un spirit de luptă, să ofer o echipă unită și cu energie. Să oferim un fotbal care să fie recunoscut pe orice stadion. Munca e departe de a fi la sfârșit, suntem doar la început. Ce vrem să facem știm foarte bine. Gândim fotbalul într-o manieră pozitivă, chiar dacă sunt momente ce nu ne convin la finalul unei partide. Eu nu mă gândesc strict la mine: e vorba de club, de echipă, acolo se vede munca mea, să arate jucătorii și Dinamo bine. Și-atunci înseamnă că mi-am făcut treaba!

21de goluri a marcat Dinamo în 12 etape, având cel mai bun atac din L1, alături de CFR Cluj

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Lovitură pentru Mario Iorgulescu » Decizia luată azi de judecători
Superliga
Lovitură pentru Mario Iorgulescu » Decizia luată azi de judecători
SEISM la clubul din Superliga » Acționarul a decis: „Plec, renunț! Nu vreau să mai aud de echipă”
Superliga
SEISM la clubul din Superliga » Acționarul a decis: „Plec, renunț! Nu vreau să mai aud de echipă”
Antrenorul din Superligă, distrus de acționarul clubului: „E un mare semn de întrebare”
Superliga
Antrenorul din Superligă, distrus de acționarul clubului: „E un mare semn de întrebare”

EXCLUSIV „Pe băiatul meu îl cheamă Vladimir, după Vladimir Putin!” » O campioană a României, interviu fără rezerve: „Jocurile Olimpice NU au fost un succes!”

EXCLUSIV „Securistul era arbitru de Divizia C, voia să mă racoleze” » Interviu cu actorul Mihai Călin despre teatru, viața aspră din comunism și Revoluția din '89: „I-am dat două palme Claudiei, știam că glonțul face pneumonie”


Comentarii (19)
mario_rdfe_
mario_rdfe_  •  07 Octombrie 2024, 19:40
Postat de MamaLiga pe 07 Octombrie 2024, 18:32

Pe de o parte,te inteleg. Dar...sa nu uitam cateva argumente importante: Dinamo este in insolventa si nu poate tranfera decat jucatori liberi de contract. Jucatorii ramasi pe liber in acest moment sunt cei care nu au mai jucat un meci oficial din lunile mai-iunie. Este o risipa de bani sa aduci jucatori acum,cand echipa nu arata rau,chiar fara 5-6 titulari. Avem jucatori care au confirmat si avem unul dintre cei mai buni mijlocasi din MamaLiga,si anume Gnahore. Este enervant de calm cu mingea la picior,face faza defensiva foarte bine si stie cand sa trimita o minge lunga pe coechipier. Daca nu aveam atatia jucatori accidentati nu mai comenta nimeni nimic. Pe cine din primul 11 (fara sa fie accidentati) ai inlocui in acest moment? Si cu cine?

Perfect de acord cu mesajul tau ! Chiar daca nu ar fi stricat inca vreo 2-3 jucatori pe banca de valoarea titularilor! Avem accidentari, suspendari si din cauza asta lotul pare slab ! Este foarte greu sa aduci jucatori liberi care sa fie peste ceea ce ai in lot ! Si nu iti permiti sa aduci la numar, sa fie acolo...ptr ca trebuie sa ii platesti ! Dinamo putea avea cel putin inca 3-4 puncte in plus daca nu juca atatea etape fara jumatate de echipa ! Avem jucatori care sunt printre cei mai buni din tara pe posturile lor, Golubovic, Hommawo, Oprut, Gnahore, Olsen, Politic, Selmani ! Cu intreg lotul la dispozitie, Dinamo este o echipa greu de batut si a demonstrat asta !

nomadu71
nomadu71  •  07 Octombrie 2024, 19:14
Postat de MamaLiga pe 07 Octombrie 2024, 18:32

Pe de o parte,te inteleg. Dar...sa nu uitam cateva argumente importante: Dinamo este in insolventa si nu poate tranfera decat jucatori liberi de contract. Jucatorii ramasi pe liber in acest moment sunt cei care nu au mai jucat un meci oficial din lunile mai-iunie. Este o risipa de bani sa aduci jucatori acum,cand echipa nu arata rau,chiar fara 5-6 titulari. Avem jucatori care au confirmat si avem unul dintre cei mai buni mijlocasi din MamaLiga,si anume Gnahore. Este enervant de calm cu mingea la picior,face faza defensiva foarte bine si stie cand sa trimita o minge lunga pe coechipier. Daca nu aveam atatia jucatori accidentati nu mai comenta nimeni nimic. Pe cine din primul 11 (fara sa fie accidentati) ai inlocui in acest moment? Si cu cine?

Simolul fapt sa fi declarat sincer ca nu sunt bani și posibilitatea de a transfera jucatori este aproape de zero , îl scutea de orice comentarii contra . Înțeleg perfect situația , dar , pentru ce am arătat mai sus , nu îl înțeleg pe Nicolescu . Nu este vorba pe cine aș înlocui din actualul 11 , este vorba cine i- ar înlocui pe titulari în cazul în care se accidentează . Gnahore a lipsit , s-a văzut . Si la ceilalți la fel . Bun , înțeleg că nu poți transfera decât liberi ...dar nici în privința ălora nu știi , nu poți să gestionezi situația sau , măcar comunicarea ?!?

elgabri
elgabri  •  07 Octombrie 2024, 19:08
Postat de nomadu71 pe 07 Octombrie 2024, 18:05

Că domnul Nicolescu e supărat foc pe cei care mai comentam una , alta pe aici și ne-a facut de ,, specialiști " , știu . Dar , venind vorba despre transferuri , e certat și cu Kopic ?!? Nu vorbește nici cu el ?!? ...să-i spună omului clar ceea ce se înțelege deja și pentru noi : N u s u n t b a n i p e n t r u t r a n s f e r u ri , Zeljko ! Încercați să repetați după mine fraza de mai sus , domnule Nicolescu .

Da are dreptat numai specialisti vezi aici pe online fac echipa lui Kopic cand ei habar nu au cum se antreneaza jucatorii si in ce stare sunt, cat de ipocriti sunt unii ca *** pe aici !!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (19)
Comentează