INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANCHETĂ

Vedeta din Premier League, acuzată că a obstrucționat ancheta Federației! Vor să-l suspende PE VIAȚĂ

Lucas Paqueta // foto: Imago Images
Lucas Paqueta // foto: Imago Images

Articol de - Publicat marti, 08 octombrie 2024, 12:53 / Actualizat marti, 08 octombrie 2024 13:08

Două capete noi de acuzare pe numele lui Lucas Paqueta, 27 de ani, mijlocașul lui West Ham anchetat pentru încasarea deliberată a cartonașelor galbene, pentru câștiguri la pariuri.

Lucas Paqueta, din august 2022 la West Ham, este anchetat de mai bine de un an într-un dosar care vizează plasarea de pariuri pe cartonașe galbene pe care el să le încaseze.

Mijlocașul brazilian, dorit în 2023 de Pep Guardiola la Manchester City, este suspectat că a primit „galben” intenționat în 4 meciuri din campionatul Angliei, West Ham - Leicester City 0-2 pe 12 noiembrie 2022, apoi 3 partide din 2023: West Ham - Aston Villa 1-1 (12 martie), West Ham - Leeds 3-1 (21 mai) și Bournemouth - West Ham 1-1 (12 august).

De curând, Paqueta s-a ales cu două capete noi de acuzare, ceea ce îi complică și mai mult situația deja delicată.

FRF le-a dat ultimatum! Cluburile din Superliga, amenințate cu depunctarea
Depunctare
FRF le-a dat ultimatum! Cluburile din Superliga, amenințate cu depunctarea

Lucas Paqueta, acuzat că a obstrucționat ancheta Federației!

Brazilianul este acuzat de necooperare și obstrucționarea anchetei, după ce și-a aruncat telefonul vechi. Acesta fusese predat ligii engleze în urmă cu 12 luni și returnat fotbalistului la 8 săptămâni distanță, după ce anchetatorii au verificat apelurile, mesajele și tranzacțiile lui Paqueta.

Ulterior, anchetatorii i-au solicitat din nou telefonul lui Paqueta, doar pentru a afla că nu se mai află în posesia fotbalistului. Conform tabloidului The Sun, Paqueta l-a aruncat, o decizie pentru care se vede nevoit să înfrunte două noi capete de acuzare.

Audierea și verdictul, în 2025

Potrivit sursei citate, audierea lui Paqueta a fost programată în martie 2025, cu verdictul așteptat în a doua parte a anului viitor. Astfel, brazilianul are liber să termine sezonul pe teren.

Anchetatorii țintesc suspendarea lui Paqueta pe viață. Ei susțin că în jur de 60 de persoane au pariat că Paqueta avea să primească „galben” în unul sau mai multe dintre acele 4 meciuri.

Sumele pariate ar fi plecat de la 7 lire sterline pe bilet (echivalentul a 41 de lei) și ar fi ajuns la 400 de lire, adică 2.370 de lei. Pariurile ar fi fost plasate în țara natală a fotbalistului, în Rio de Janeiro.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Au apărut imaginile cu cel mai nou stadion din Superliga: „Facem echipă acum”
Superliga
Au apărut imaginile cu cel mai nou stadion din Superliga: „Facem echipă acum”
Transfer de ultim moment în Superliga! » A semnat și a fost prezentat de noul club
Superliga
Transfer de ultim moment în Superliga! » A semnat și a fost prezentat de noul club
Leonard Doroftei a vorbit despre prietenia cu interlopul Fane Spoitoru: „A fost un om deosebit”
Stiri extrasport
Leonard Doroftei a vorbit despre prietenia cu interlopul Fane Spoitoru: „A fost un om deosebit”

EXCLUSIV „Pe băiatul meu îl cheamă Vladimir, după Vladimir Putin!” » O campioană a României, interviu fără rezerve: „Jocurile Olimpice NU au fost un succes!”

„Am avut prime de la FCSB”, la 4 ani după Cazul Valiza! » Interviu-BOMBĂ cu Marian Cristescu despre o carieră plină de povești: „Budescu îl lua de urechi pe băiatul lui Ioan Niculae” + „Răzvan Lucescu ne-a legat cu sfoara”


Comentarii (1)
MaxiP
MaxiP  •  08 Octombrie 2024, 16:06

Lasati-l in pace, am prins si eu cartonase galbene pe el, inainte de ancheta. Omul e de treaba. Au sarit in sus casele de pariuri, ca i-a viciat, nu prea joaca nimeni sub nr de cartonase sau ca X nu ia cartonas, mai ales cand la pozitia sa in teren, nu prea te gandesti ca ar lua. Cu siguranta tot ce s-a pariat e in detrimentul caselor, nu al pariorilor. Lasand gluma la o parte, trebuie sa ai probleme serioase sa ai contract in Premier League si sa te ocupi cu asa ceva, daca e vinovat si daca a facut-o de buna voie. Il inteleg pe fotbalistul de liga a doua cu salariu de 4000 lei lunar sa faca un 10-15 mii din asa ceva, dar nu pe jucatorul cu cateva milioane de euro anual. Dar nu inteleg partea cu aruncatul telefonului. Ziceti ca ii fusese restituit. Daca nu i se pusese vreo conditie sa-l pastreze, a facut ce-a vrut cu el si nu prea poate fi anchetat pentru asta.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează