SPORTURI  »  NOUTATI AUTO  »  BIGSTER

FOTO Dacia lansează noul model Bigster » Cum arată SUV-ul, cel mai scump din istorie: portbagaj uriaș, echipamente moderne și motorizare eco-smart

Articol de - Publicat miercuri, 09 octombrie 2024, 13:28 / Actualizat miercuri, 09 octombrie 2024 16:50

Dacia își extinde gama de vehicule odată cu lansarea Bigster, primul său SUV din segmentul C. Modelul impresionează printr-un design minimalist, dar vine cu un spațiu interior considerabil, tehnologie modernă, două nuanțe și jante de până la 19 inch.

Noul model Dacia vine cu reale capacități off-road și o motorizare 4X4 pentru pasionați: Dacia Bigster va fi produs în exclusivitate în uzina de la Mioveni și este cea mai scumpă mașină vândută vreodată de constructor.

Noul model Dacia Bigster. Foto: Imago Images
Noul model Dacia Bigster. Foto: Imago Images
+23 FOTO

Dacia Bigster: dotări de confort și spațiu generos

Conceput pentru a găzdui confortabil cinci pasageri și bagajele acestora, Bigster oferă cel mai încăpător portbagaj din segment, cu un volum de până la 667 litri.

Designul său permite un spațiu semnificativ la nivelul capului și al picioarelor: printre dotările de confort se numără un parbriz acustic, scaune reglabile lombar, sistem de aer condiționat cu două zone pentru locurile din față și aeratoare dedicate pentru locurile din spate.

„De la lansarea Renaulution în 2021, am reinventat complet brandul și am introdus noua identitate de marcă: culori noi, logo nou, showroom-uri noi. Rămânând fideli valorilor noastre, am făcut Dacia mai atrăgătoare și mai aspirațională ca niciodată, oferind în continuare cel mai bun raport calitate-preț. Astăzi, cu Bigster, Dacia răspunde mai mult ca oricând așteptărilor clienților din segmentul C”
Denis Le Vot, CEO Dacia

Bancheta din spate este fracționabilă 40/20/40, permițând transportul obiectelor lungi fără a sacrifica spațiul pasagerilor. Cu sistemul Easy Fold, spătarele banchetei spate se rabatează ușor, oferind un planșeu plat și o lungime de încărcare de 2,7 metri.

28de mii de euro costă modelul Bigster, fiind cea mai scumpă mașină produsă de Dacia în istorie

Echipamente moderne și ergonomie avansată

Bigster oferă acces hands-free cu card inteligent, un ecran central tactil disponibil pe toate versiunile, plus opțiuni multimedia variate, inclusiv navigație conectată și sunet surround Arkamys 3D pe versiunile superioare.

Ergonomia postului de conducere asigură confort maxim, cu scaune electrice reglabile și Adaptive Cruise Control pentru versiunea Hybrid.

Noul Bigster este echipat în serie cu un tablou de bord digital care poate fi personalizat, permițând șoferului să afișeze în mod ideal informațiile pe care le consideră cele mai utile.

Dacia lansează noul model Bigster » Cum arată SUV-ul, cel mai scump din istorie: portbagaj uriaș, echipamente moderne și motorizare eco-smart
Tabloul de bord digital poate fi personalizat

Totodată, autovehiculul este echipat cu un sistem de aer condiționat cu două zone pentru locurile din față și cu aeratoare separate pentru pasagerii din spate, cu pavilion panoramic cu trapă, dar și cu încărcător cu inducție pentru smartphone.

Motorizare eco-smart

Modelul Bigster propune motorizări 100% electrificate, de la varianta HYBRID 155, care combină un motor pe benzină de 107 CP cu două motoare electrice, până la opțiuni mild-hybrid de 48V pe versiunea TCe 140.

Versiunea ECO-G 140, cu dublă carburație benzină-GPL și sistem mild-hybrid, completează gama, oferind o autonomie extinsă de până la 1.450 km și emisii reduse de CO2.

De altfel, Dacia este liderul pieței GPL la nivel european, fiind singurul constructor care livrează modelele sale cu o astfel de motorizare cu alimentare mixtă între benzină și GPL

Dacia a atins cifra de 1 milion de autovehicule produse cu alimentare pe GPL

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Detalii majore din contractul lui Marius Șumudică » Ce clauză de reziliere are și când poate fi demis de la Rapid: condiția pe care trebuie să o îndeplinească
Superliga
Detalii majore din contractul lui Marius Șumudică » Ce clauză de reziliere are și când poate fi demis de la Rapid: condiția pe care trebuie să o îndeplinească
Șocant: Gabi Tamaș i-a rupt piciorul oficialului din Superligă, la Iaki! Prima reacție a victimei, de pe patul de spital, pentru GSP.ro
Superliga
Șocant: Gabi Tamaș i-a rupt piciorul oficialului din Superligă, la Iaki! Prima reacție a victimei, de pe patul de spital, pentru GSP.ro
Arbitră de 24 de ani, protagonista unui „sex tape” cu un observator UEFA de 61 de ani din Turcia! » Înregistrarea interzisă minorilor, distribuită pe rețelele de socializare
Campionate
Arbitră de 24 de ani, protagonista unui „sex tape” cu un observator UEFA de 61 de ani din Turcia! » Înregistrarea interzisă minorilor, distribuită pe rețelele de socializare

EXCLUSIV „Pe băiatul meu îl cheamă Vladimir, după Vladimir Putin!” » O campioană a României, interviu fără rezerve: „Jocurile Olimpice NU au fost un succes!”

„Am avut prime de la FCSB”, la 4 ani după Cazul Valiza! » Interviu-BOMBĂ cu Marian Cristescu despre o carieră plină de povești: „Budescu îl lua de urechi pe băiatul lui Ioan Niculae” + „Răzvan Lucescu ne-a legat cu sfoara”


Comentarii (1)
JohnnyWalker66
JohnnyWalker66  •  09 Octombrie 2024, 15:59

ati omis ce era mai important: PRETUL !

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close