FOTBAL  »  Superliga  »  DECES

Andrei s-a stins la 34 de ani » Fostul fotbalist al Rapidului, răpus de boala care i-a „topit” mușchii

Articol de - Publicat joi, 17 octombrie 2024, 14:46 / Actualizat joi, 17 octombrie 2024 15:31

Andrei Matei, fost jucător la Rapid, s-a stins din viață la vârsta de 34 de ani. El suferea de scleroză laterală amiotrofică, o boală neurologică fatală.

Andrei Matei a fost crescut de Rapid și a jucat 3 meciuri pentru echipa mare, în sezonul 2012-2013.

Andrei Matei, fostul jucător de la Rapid, a murit la vârsta de 34 de ani

„Cu mare tristețe, vă anunțăm că Andrei Matei, fostul jucător al Rapidului, a pierdut lupta cu o boală necruțătoare și s-a alăturat Galeriei din Ceruri, la numai 34 de ani! Andrei a fost crescut în pepiniera Rapidului și a jucat trei meciuri pentru prima echipă, în sezonul 2012/2013. Condoleanțe familiei și prietenilor!”, a transmis Rapid pe Facebook.

La începutul anului 2021, Andrei Matei a început să prezinte simptome de scleroză laterală amiotrofică, o boală care i-a „topit” mușchii. A aflat diagnostul abia un an mai târziu.

„Totul s-a întâmplat ca din senin. Într-o dimineață, când s-a trezit, băiatul meu mi-a spus că i-a amorțit o mână, cea stângă. Apoi, lucrurile au început să se agraveze destul de rapid. I-a scăzut forța musculară în braț atât de tare încât nici o sticlă nu putea să țină în mână.

La vreo săptămână, două, i s-au încovoiat trei degete de la o mână, cel mare, arătătorul și mijlociul, ca și cum i s-ar fi pus cârcei. Atunci am mers la un neurolog, dar până să aflăm ce necaz s-a abătut asupra lui Andrei, ce boală îl chinuie, a trecut un an”, a povestit mama lui Andrei Matei în 2022, potrivit Libertatea.

Ce este scleroza laterală amiotrofică

„Cunoscută şi ca boala neuronului motor, scleroza laterală amiotrofică (ALS) este o afecţiune neurodegenerativă fatală, caracterizată prin scăderea progresivă a forţei musculare de la nivelul feţei, toracelui, abdomenului şi membrelor. Neafectate rămân musculatura ochilor şi cea a sfincterului.

Sunt evidente alterarea neuronului motor periferic, cu consecinţe percepute direct de pacient (slăbiciune, hipotrofie şi fasciculaţii musculare) şi a neuronului motor central, cu consecinţe detectabile de medic (reflexe osteotendinoase exagerate, semne piramidale – Hoffmann şi Babinski, clonus plantar)” este definiția bolii de care a suferit Andrei Matei, potrivit medlife.ro.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Gigi Becali tocmai a reușit primul transfer al iernii! A semnat un contract valabil 3 sezoane cu FCSB
Superliga
Gigi Becali tocmai a reușit primul transfer al iernii! A semnat un contract valabil 3 sezoane cu FCSB
Soția fotbalistului care a semnat astăzi cu FCSB câștigă 500 de euro zilnic dintr-o meserie a viitorului
Stiri extrasport
Soția fotbalistului care a semnat astăzi cu FCSB câștigă 500 de euro zilnic dintr-o meserie a viitorului
Colosul european e în pragul FALIMENTULUI » Fosta câștigătoare a Ligii Campionilor mai are doar o zi să achite datoriile: „Meciul din week-end poate fi ultimul”
Handbal
Colosul european e în pragul FALIMENTULUI » Fosta câștigătoare a Ligii Campionilor mai are doar o zi să achite datoriile: „Meciul din week-end poate fi ultimul”

România, 99% sigură de locul ei » Cum arată urnele pentru preliminariile Campionatului Mondial în acest moment + variantă de grupă grea și grupă ușoară

David Popovici a spus de ce nu mai conduce mașinile-cadou primite de la Ion Țiriac


Comentarii (5)
istet10
istet10  •  17 Octombrie 2024, 20:46

Dumnezeu sa-l ierte si sa-l odihneasca! Un spital in locul unui stadion fara spectatori e mai folositor.

racetrack
racetrack  •  17 Octombrie 2024, 17:51

Dumnezeu sa-l ierte si sa-l odihneasca. Ce trist, asa de tanar... :(

monika.
monika.  •  17 Octombrie 2024, 17:11

Ramas bun, Andrei! E revoltator ca stabilirea diagnosticului a durat un an, interventia precoce fiind esentiala. Cum sa nu ai acces la servicii medicale? Intolerabil.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează