Articol de Remus Dinu - Publicat joi, 31 octombrie 2024 14:34 / Actualizat joi, 31 octombrie 2024 14:55
Fostul căpitan dinamovist Ricardo Grigore (25 de ani) evoluează din august la Eldense, o formație din liga a doua spaniolă. Elda e un orășel situat în Comunitatea Valenciană, la puțin peste 100 de kilometri de Valencia, regiunea care suferă cel mai tare ca urmare a efectelor devastatoare avute de furtuna DANA, calamitatea care a curmat viețile a peste 95 de oameni.
„Ricci” Grigore, integralist miercuri seara în victoria reușită de Eldense cu Atlético Paso, în Copa del Rey, 1-0, a povestit pentru Gazeta Sporturilor realitatea tragică a acestor zile. O Valencie îngenuncheată, sub ape, care-și plânge morții. Un peisaj apocaliptic, redat astăzi inclusiv de paginile principalelor publicații iberice de sport.
Ricardo Grigore e aproape de prăpădul din Valencia: „Încă se caută persoane, mulți nu mai răspund la telefon. E înspăimântător”
„Și noi suntem la curent cu ceea ce se întâmplă, pentru că Valencia este aproape de noi, dar nu avem probleme în zona în care stăm. Au fost și la noi ploi, dar, din fericire, nu s-a pus problema de inundații.
Într-adevăr, în Valencia este o situație foarte dificilă, au murit foarte multe persoane și încă se caută persoane, pentru că sunt multe care nu mai răspund la telefon. E o problemă complicată. Din ce știu, din ce am văzut, și ei au probleme cu ajutoarele, oamenii se plâng.
Este trist, e înspăimântăror ce se întâmplă. În 1980 a fost ultima inundație de genul acesta. Este un dezastru pentru ei. Îmi pare foarte rău de zona aceasta a Valenciei, o frecventam când aveam timp liber, este un oraș superb. Din câte am înțeles, capitala, orașul în sine, nu este afectat, sunt afectate orașele de pe lângă”.
Printre persoanele dispărute se află, conform autorităților, și 16 cetățeni români, alte șase fiind depistate de salvatori în acestă dimineață.
„Cel mai rău au fost afectate orășelele mici de lângă Valencia”
Grigore a continuat, vorbind despre modul în care comunitatea s-a pregătit în ultimii ani pentru o viitură de asemenea proporții:
„După dezastrul din 1980, ei au făcut o canalizare mai mare (n.r. sistem de drenaj pluvial), pentru ca, în momentul în care apar ploile, în momentul în care ele vor cădea de pe versanți, să nu afecteze orașul.
Au făcut un fel de râu, cum e la noi Dâmbovița, iar toate canalele care sunt pline de apă se scurg în râul acesta, care ține echilibrul. De data aceasta, se pare că a fost peste limitele lui și a dat pe dinafară.
Oamenii erau pregătiți pentru lucruri de genul acesta. Din câte am auzit de la colegii de echipă, au fost peste 220 de litri de apă pe metrul pătrat! Imaginați-vă! Cel mai rău au fost afectate orășelele mici de pe lângă Valencia, acolo sunt probleme. Oraș mic, oameni cu job-uri mici... Suferă foarte mult, pentru că au totul distrus”, a afirmat Grigore, pentru GSP.ro.
Transfer pe axa FCSB - MLS? » Informații de ultim moment obținute de GSP.ro