SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN 2025

Aryna Sabalenka, Naomi Osaka și Anna Kalinskaya, pictoriale și portrete de senzație într-o revistă din Australia

Aryna Sabalenka a câștigat deja un trofeu în 2025, pe cel de la Brisbane FOTO Guliver/GettyImages
Aryna Sabalenka a câștigat deja un trofeu în 2025, pe cel de la Brisbane FOTO Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat miercuri, 08 ianuarie 2025 13:05 / Actualizat miercuri, 08 ianuarie 2025 13:17

Aryna Sabalenka (26 de ani și 1 WTA), Naomi Osaka (27 de ani și 50 WTA) și Anna Kalinskaya (26 de ani și 14 WTA) au fost alese de Harper’s Bazaar Australia pentru trei portrete înainte de primul turneu de Mare Șlem al anului.

Australian Open debutează pe 12 ianuarie, iar primul turneu de Mare Șlem al anului adună la Melbourne tot ce are mai bun tenisul mondial. Revista de Harper’s Bazar, ediția de la Antipozi, le-a ales pe Aryna Sabalenka, Naomi Osaka și Anna Kalinskaya pentru trei portrete care să introducă publicul în atmosfera tenisului feminin.

Ana Bărbosu a ales să studieze în SUA » A primit o bursă sportivă din partea Universității Stanford
STUDII
Ana Bărbosu a ales să studieze în SUA » A primit o bursă sportivă din partea Universității Stanford

Aryna Sabalenka, lider mondial și dublă campioană la Melbourne a vorbit despre provocările pe care le are de înfruntat și cum întâmplările din 2024 au făcut-o mai puternică. „Visul meu este să inspir oamenii, să fiu o luptătoare și să fiu un exemplu de a nu renunța și de a trece prin tot ceea ce viața îmi aruncă în față. Dacă cineva se va uita la mine și se va gândi: «Ea a reușit și a fost puternică, iar eu trebuie doar să fac la fel și pot trece prin asta», voi fi foarte fericită. Mi-ar plăcea să inspir oamenii să fie puternici și să nu renunțe niciodată”, a spus Sabalenka pentru Harper’s Bazaar.

Anul trecut ea a câștigat patru trofee dintre care două de Mare Șlem, Australian Open și US Open, dar a avut de înfruntat situații personale dificile și accidentări.

Aryna a vorbit și despre cel mai dificil moment al carierei, atunci când s-a gândit să renunțe la tenis în 2022, atunci când serviciul său era complet defazat. „Făceam duble greșeli non-stop și totul părea să meargă prost. Mă gândeam: « Bine, e timpul să renunț și să renunț... e timpul să mă retrag». Dar apoi mi-am dat seama că iubesc atât de mult acest sport și că sunt atât de multe lucruri în spatele scenei încât nu puteam renunța. A trebuit să rămân puternică și să mai încerc o dată, să încerc altceva pentru a-mi rezolva problema, și cred că acesta a fost punctul de cotitură al carierei mele”, a dezvăluit ea.

Aryna Sabalenka despre sport și politică

Sabalenka a atins și o altă filosofie a vieții sale, văzând înfrângerile și dificultățile din afara terenului drept lecții „Când ajungi la un nivel înalt, cu siguranță este nevoie de multă muncă mintală. Trebuie să îți amintești mereu că ești suficient de puternică. Nu trebuie neapărat să fii dură cu tine și nu trebuie să plângi, dar trebuie să înțelegi că, indiferent prin ce treci, trebuie doar să treci prin asta. Întotdeauna există un motiv pentru orice în viață. Trebuie doar să treci prin asta cu putere. Mai târziu, îți vei da seama de ce a trebuit să faci față tuturor provocărilor”, a explicat ea.

Subiectul politică nu avea cum să fie ocolit, mai ales că Sabalenka reprezintă Belarus. „Este foarte trist să văd că sportul este implicat în politică în multe feluri, pentru că am impresia că sportul a fost creat pentru a evita unele dintre cele mai dificile momente. Sper cu adevărat că nu ne vom confrunta din nou cu asta. Cred că oamenii vor învăța că sportul nu are nimic de-a face cu politica”, a concluzionat ea.

Naomi Osaka despre vocea interioară

Portretul lui Naomi Osaka, cvadruplă campioană în turneele de Mare Șlem, două victorii venind la Melbourne, conține cuvântul libertate de mai multe ori, libertatea pe care japoneza a găsit-o în ultima perioadă.

„Libertatea arată diferit pentru atât de mulți, iar pentru mine, este chiar diferită în funcție de locul în care mă aflu în viață. Libertatea înseamnă să nu-ți mai pese ce cred alții. În acest moment, libertatea pentru mine înseamnă să pot petrece timp cu fiica mea, să văd bucurie în ochii ei și să știu că, atâta timp cât sunt acolo pentru ea și sunt un model pentru ea, atunci nicio altă voce exterioară nu contează. În cele din urmă, am descoperit că, după ce am devenit mamă, întrebarea mea s-a transformat într-una foarte simplă, și anume, câștig sau pierd, îmi place cu adevărat să joc acest joc?” a spus Osaka.

Apoi a adăugat: „Încă lucrez la găsirea adevăratei libertăți în viața mea, dar a rămân fidelă convingerilor mele, care m-au ajutat cu siguranță să ating un anumit sentiment de libertate personală. De asemenea, m-a ajutat să nu mai pun presiune asupra mea pentru a fi perfectă, pentru a reveni imediat, pentru a fi întotdeauna de acord cu grupul. Muncesc din greu pentru a fi o voce pentru alții care poate nu și-au găsit încă propria voce - [și] asta am fost eu pentru atât de mult timp”.

Ea a atins și un alt aspect al vieții sportive: „Drumurile sportivilor vor avea întotdeauna flux și reflux, iar așteptările de la noi toți sunt uneori zdrobitoare. A fi în vârful jocului atât în minte, cât și în corp este o provocare și sunt atât de bucuroasă să fac parte din conversația importantă care încearcă să schimbe acest lucru pentru viitorii sportivi. Sportivii sunt mai vocali decât oricând. Modul în care folosesc această voce poate varia dramatic. Respect sportivii care vorbesc deschis și perturbă status quo-ul. Cred că am făcut și eu asta de-a lungul anilor”.

Pentru mine, ajungi la un punct în viața și cariera ta în care trebuie să încetezi să mai lași zgomotul din exterior să te afecteze... trebuie să-ți asculți vocea interioară pentru a ajunge acolo unde vrei să fii - Naomi Osaka

Naomi Osaka și afacerile sale

Revenită în circuit la începutul anului trecut, Osaka a avut timp și de ce se întâmplă în afara terenului. Ea este parteneră în compania de management sportiv Evolve și a lansat o companie media și de producție numită Hana Kuma, o platformă de povestiri creative care include podcastul Good Trouble găzduit de Nick Kyrgios. „El este o persoană dinamică atât pe teren, cât și în afara lui. Sunt foarte atrasă de oamenii care sunt reali cu privire la cine sunt și nu se tem să arate toate aspectele lor. De asemenea, cred că există o latură a lui Nick pe care puțini oameni o văd, dar pot spune că are o inimă foarte mare și, pentru el, a da înapoi este foarte important, iar aceasta este o calitate pe care o admir la el”, a spus Naomi

Aryna Sabalenka, Naomi Osaka și Anna Kalinskaya, pictoriale și portrete de senzație într-o revistă din Australia
Naomi Osaka pozând pentru revista din Australia

Este foarte greu să găsești un echilibru. Uneori vreau doar să merg la magazin sau să fac cumpărături la piață și să nu mă cunoască nimeni. Dar alteori, îmi dau seama de puterea și valoarea de a avea o platformă atât de mare. Ca multe alte lucruri în viață, recunoașterea globală are și părți bune și părți rele. Dar întotdeauna îmi amintesc cât de norocoasă sunt să fiu unde sunt- Naomi Osaka

Anna Kalinskaya nu a vrut să vorbească despre viața sa privată

Anna Kalinskaya a vorbit despre anul 2024 și despre cum și-a regăsit plăcerea de a juca tenis după o accidentare care a ținut-o departe de teren. Înainte de a începe interviul pe Zoom cu Harper’s Bazaar, rusoaica a specificat clar că nu va răspunde întrebărilor despre viața sa privată, despre relațiile cu Nick Kyrgios sau Jannik Sinner.

Aryna Sabalenka, Naomi Osaka și Anna Kalinskaya, pictoriale și portrete de senzație într-o revistă din Australia
Anna Kalinskaya la sedința foto pentru revista din Australia

„Cheia este să schimb unele lucruri în viața mea - nu să mă antrenez, ci să-mi ajustez puțin stilul de viață pentru a-l face mai simplu, să mă bucur de lucruri în zilele libere pentru a avea un echilibru bun. Și să am un program mai bun pentru a ști când mă pot vedea cu prietenii, astfel încât să pot fi mai fericit în afara terenului. Mă pot reîncărca, astfel încât să pot concura mai bine și să am mai multă energie și să fiu mai bună mental. Apoi, pot fi la fel de bună ca fetele din vârful ierarhiei”, a subliniat jucătoarea de pe locul 14 și care în 2024 a fost în sferturi de finală la Australian Open.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Glume în serie pe net cu David Popovici și CTP: o avalanșă de imagini generate cu AI-ul
Altele
Glume în serie pe net cu David Popovici și CTP: o avalanșă de imagini generate cu AI-ul
Situație AIURITOARE în Ștefan cel Mare: „Dărâmi stadionul Dinamo, riști să-ți plece Spitalul de Urgență!” » Managerul de la Floreasca, pentru GSP: „Nu știu nimic, n-am fost informați!”
Superliga
Situație AIURITOARE în Ștefan cel Mare: „Dărâmi stadionul Dinamo, riști să-ți plece Spitalul de Urgență!” » Managerul de la Floreasca, pentru GSP: „Nu știu nimic, n-am fost informați!”
Francezul Eddy Gnahore, favoritul fanilor lui Dinamo, a numit aspectul la care Bucureștiul bate Parisul: „Sunt foarte impresionat!”
Superliga
Francezul Eddy Gnahore, favoritul fanilor lui Dinamo, a numit aspectul la care Bucureștiul bate Parisul: „Sunt foarte impresionat!”

Glume în serie pe net cu David Popovici și CTP: o avalanșă de imagini generate cu AI-ul

Cum arată penthouse-ul lui Dennis Man din Arad, în care a investit salariul său la Parma pe o lună: „Și-a dorit mereu să fie discret”


Comentarii (1)
Freyya
Freyya  •  08 Ianuarie 2025, 13:50

Anna a fost selectata la categoria saltele? cu ce s-a remarcat in tenis de nu puteam fara?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează