Articol de David Istrate - Publicat miercuri, 08 ianuarie 2025 17:27 / Actualizat miercuri, 08 ianuarie 2025 19:45
Ana Maria Bărbosu (18 ani) a vorbit despre motivele care au stat în spatele deciziei de a se muta în Statele Unite ale Americii. Medaliata cu bronz la sol de la Jocurile Olimpice a primit o bursă sportivă din partea Universității Stanford.
Miercuri, 8 ianuarie, în cursul dimineții, Ana Bărbosu a anunțat că a fost acceptată la o universitate de prestigiu din Statele Unite ale Americii. Sportiva în vârstă de 18 ani va face parte din echipa de gimnastică a Universității Stanford și va concura în NCAA.
„Mă simt aproape ireal să anunț că am fost acceptată la Universitatea Stanford! Abia aștept să mă alătur acestei familii uimitoare! Haide, Cards!”, a scris Ana, într-o postare pe Instagram, în care le-a mulțumit celor care au contribuit la decizia ei.
Ana Bărbosu, despre vizita în SUA: „M-am înșelat. Totul a fost la superlativ”
Conform Vorbitorincii, un proiect început de Radu Paraschivescu și Cătălin Striblea, Stanford nu a fost singura opțiune a Anei Bărbosu, care a mai fost atrasă de UC Berkeley și de Universitatea de Stat din Michigan, făcând o vizită de două zile la campusurile primelor două universități menționate.
„Când am plecat am crezut că am o oarecare idee despre ce o să se întâmple acolo. Dar m-am înșelat. Totul a fost la superlativ: de la antrenorii care m-au întâmpinat la aeroport și fetele din echipă până la activitățile facultății. Parcă tot mediul era plin de oameni care încercau să învețe din orice. Parcă orice informație primeam în orice minut era ceva nou și aveam ceva nou de acumulat din toată experiența pe care am avut-o.
În urma celor două vizite am luat decizia să vorbesc cu una dintre facultăți și să spun că îmi doresc să merg la acolo. Acum urmează să fac aplicația, care este amplă. Trebuie să dau test de limbă și urmează să văd ce trebuie să mai fac”, a declarat Ana.
„Decizia Anei este o victorie pentru societatea românească”
Plecarea gimnastei originare din Focșani în SUA s-a realizat cu sprijinul Crazy Rich Athletes, un ONG din România care îi ajută pe sportivii tricolori să-și găsească locul în sistemul de învățământ american.
„Decizia Anei de a merge la o universitate din SUA este cu atât mai admirabilă cu cât atunci când noi, la Crazy Rich Athletes, am abordat-o, Ana venea după o experiență traumatizantă – întreaga saga a medaliei de bronz de la sol –, iar în presa românească, litigiul respectiv a fost portretizat diviziv și exagerat ca un «conflict între români și americani».
Ana ne-a acordat încrederea și a făcut ceea ce am rugat-o: s-a informat cu ochii ei. Și mai mult, a înțeles valoarea educației pentru viitorul ei ca sportivă”, a declarat Andrei Secueșu, fondator Crazy Rich Athletes, pentru Vorbitorincii.
„Decizia Anei este o victorie pentru societatea românească, unde rentele viagere, premierile cash, contractele de activitate sportivă sau angajările fictive în poliție sau armată au fost până acum elementele prin care statul îi convingea pe campioni că nu e bine să facă școli de top, în paralel cu sportul”, a adăugat Secueșu.
Glume în serie pe net cu David Popovici și CTP: o avalanșă de imagini generate cu AI-ul